fbpx

Γ. Κύρτσος: Καταγγέλει την κυβέρνηση του θανάτου

0 189

Για πολλοστή φορά ο Γιώργος Κύρτσος ασκεί μέσω των social media έντονη κριτική στη κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, που έχει φέρει τη χώρα στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε., γεγονός που επιβεβαιώνεται πλέον και από την ίδια την κυβέρνηση αφού μετά την απομάκρυνση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας (Β. Κικίλιας και Βασ. Κοντοζαμάνης) παρελθόν αποτελεί και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. στον λογαριασμό του στο twitter “Τους τελευταίους μήνες είμαστε σταθερά στη χειρότερη τετράδα στην ΕΕ-27, στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Από την καλύτερη τριάδα, στην αρχή αντιμετώπισης της πανδημίας, διολισθήσαμε σταδιακά στη χειρότερη τετράδα. Το χειρότερο, μοιάζουμε συμβιβασμένοι με την πτώση…”.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Σουηδία, με τον ίδιο σχεδόν πληθυσμό με την Ελλάδα, έχει σχεδόν διπλάσια κρούσματα από την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα μικρότερο αριθμό θανάτων από τη χώρα, ενώ παράλληλα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατήγγειλε στη Βουλή ότι 6.000 θάνατοι από κορονοϊό θα είχαν αποφευχθεί αν η κυβέρνηση είχε προμηθευτεί νωρίτερα τα πολυσυζητημένα μονοκλωνικά αντισώματα.

Επίσης ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου ρώτησε με νόημα τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη με αφορμή δηλώσεις του “τα μονοκλωνικά Eli Lilly και Regeneron που είχαν εγκριθεί από FDA 11/2020 και που η ΟΕΝΓΕ είχε ζητήσει να τα προμηθευτούμε για επιλεγμένες ΙΑΤΡΙΚΑ περιπτώσεις, χορηγήθηκαν ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε πολυυυυυυύ “επιλεγμένες περιπτώσεις” και με ΤΙ κριτήρια;”

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναμένεται να κάνει δεκτή την παραίτηση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αν και λίγες μέρες πριν είχε αποφύγει να τοποθετηθεί για τα σενάρια περί παραίτησης του Παναγιώτη Αρκουμανέα σε σχετικό ερώτημα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη, λέγοντας ότι δεν έχει στα χέρια του επιστολή παραίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αρκουμανέας ήταν προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την κρίσιμη θέση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ και ανέλαβε επικεφαλής του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), το Νοέμβριο του 2019 και σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής δεν αποκλείεται να μετακομίσει στο Υπουργείο Τουρισμού.

Να σημειωθεί επίσης ότι η κυβέρνηση, δηλαδή το Μαξίμου, μελετά αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε μια προσπάθεια να σηματοδοτήσει τη επιστροφή στην κανονικότητα, την ώρα που διασωληνωμένοι και θάνατοι μαρτυρούν ακριβώς το αντίθετο,

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα επιτροπή θα είναι 7μελής από 33 μέλη, θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα και θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο. Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, ενώ είναι δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για να μην υπάρξει νέο lockdown.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πηγές του υπουργείου Υγείας διαψεύδουν όσα ακούγονται, λέγοντας πως “δεν ισχύουν”. Πάντως οι όποιες ανακοινώσεις αφορούν το μέλλον της Επιτροπής αναμένονται πιθανότατα εντός της εβδομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More