Γ. Βρούτσης: Σε 5 δόσεις το αναδρομικό χαράτσι του ΕΦΚΑ

0 7

Σε πέντε δόσεις θα γίνει η ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών στον ΕΦΚΑ, που προέκυψαν από την εκκαθάριση του 2019, για 800.343 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2019 προέκυψαν χρεωστικά σημειώματα μεσοσταθμικά πάνω από 1.300 ευρώ στον κάθε επαγγελματία, που κανονικά θα έπρεπε να πληρωθούν σε δύο δόσεις, στο τέλος Νοεμβρίου και στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, θα κατατεθεί τροπολογία εντός της εβδομάδας, βάσει της οποίας οι δύο δόσεις γίνονται πέντε, για να διευκολυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, με το χρεωστικό υπόλοιπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι, με τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δεν συνδέεται πλέον το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα, που μετέτρεπε το ασφαλιστικό σε φορολογικό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More