Γαλάζιο σόου Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ χωρίς απαντήσεις για τα διόδια
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του τμήματος Ηράκλειο – Χανιά στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη μέρα ως «σημαντική για την Κρήτη», χωρίς ωστόσο να δοθούν επαρκείς πληροφορίες για καίρια σημεία της σύμβασης, που επηρεάζουν άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Κατά την εκδήλωση, δεν υπήρξε καμία επίσημη διευκρίνιση σχετικά με την τοποθέτηση και το ύψος των ενδεχόμενων διοδίων, τα οποία η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ως «σκιώδη». Επιπλέον, επικρίνεται η βιαστική παρουσίαση της σύμβασης από τη Νέα Δημοκρατία, προτού ακόμη ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες.
Πανηγυρικές δηλώσεις και ευχές για την ολοκλήρωση
«Ας βάλουμε τα δυνατά όλοι μας ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προσωπική του δέσμευση που σήμερα παρουσιάζεται ως έργο σε εξέλιξη.
Ωστόσο, παραδέχτηκε πως η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου δεν πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Όπως είπε, απαιτείται πρώτα η ολοκλήρωση των μελετών, η ολοκλήρωση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης, η δημιουργία τουλάχιστον τριών εργοταξίων κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και η στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό.