fbpx

Γιατί παρακολουθούμε όλοι ακόμη το ΚΚΕ;

0 1.678

Παρακολουθούνε, λέει, και τα τηλέφωνα του ΚΚΕ. Άμα δεν παρακολουθούνε το Κου-Κου-Ε, ποιόνανε θα παρακολουθούνε; Εσένανε και μένανε; Θα ξεφτιλιστεί κάθε έννοια παρακολούθησης!

Από πότε η κανονικότητα παρουσιάζεται σαν είδηση; Στις σχολές δημοσιογραφίας μας δίδαξαν ότι, είδηση θα ήτο, αν ένας άνθρωπος δάγκωνε τον σκύλο του και όχι ο σκύλος τον σιχαμένο, τον απάνθρωπο. Τουτέστιν είδηση θα ήτο, αν κάποτε το Κάπα-Κάπα ετίθετο εκτός παρακολουθήσεως και ουχί εκτός νόμου, το οποίον είναι σύνηθες. Αν, ο μη γένοιτο, σταματούσε κάποια η στιγμή η παρακολούθησή του, ο οικονομικός αντίκτυπος θα ήτο τεράστιος, δεδομένου ότι, θα χάνονταν πολλές σταθερές, όσο και πατροπαράδοτες θέσεις εργασίας.

Τρείς γενιές χαφιέδων φτιάξανε οικογένειες, πήρανε σπίτια, αμάξια, σπούδασαν παιδιά, γινήκανε νοικοκυραίοι, νοματαίοι, εκπροσωπούν τώρα τη μεσαία τάξη. Δουλεύοντας νυχθημερόν με μεροκάματο του τρόμου στη βαριά βιομηχανία της παρακολουθήσεως. Από αυτή συμπλήρωναν το εισόδημά τους ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας, ο περιπτεράς, ο λαχειοπώλης και ο παραγιός του φούρναρη, που δεν τον έπιανε το μάτι σου τι ύπουλη νυφίτσα που ‘τανε. Επειδή στο χωριό μας οι κομμουνιστές μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού μετά από σοβαρό εργατικό ατύχημα, αυτό το άτιμο το ρουφιανάκι κάρφωνε στη χωροφυλακή όποιον διάβαζε την «Αθηναϊκή», και καλά σαν συνοδοιπόρο. Και, ως γνωστόν, θεωρούνταν πολύ χειρότερο να ‘σουν συνοδοιπόρος, παρά βαμμένο κομμούνι.

Θα μου πεις: «Ρε συ ντάρλιγκ Άντριου, είναι ακόμη τόσο επικίνδυνο το Κου-Κου-Ε και δεν πρέπει να το χάνουμε από τα μάτια μας»; Μη λες μαλακίες γιατί θα σε κάνει ο Θεός βάτραχο! Ούτε κρυμμένα όπλα έχει απ’ τον Εμφύλιο κάπου στη Πελοπόννησο, όπως υποψιάζεται το βλαμμένο ο Μπογδάνος, που το μεγάλωσα στα γόνατά μου, ούτε γενικές απεργίες να παραλύσει το σύμπαν είναι ικανό να κάνει, ούτε ρούβλια και μαύρη βότκα παίρνει απ την -γιοκ- Σοβιετία. Όσο για τους επιχειρηματίες που ‘χε μπροστινούς στις κομματικές επιχειρήσεις του και στις συναλλαγές με το σιδηρούν παραπέτασμα και αλλαχού, του τους πήρε με το «καλημέρα σας» ο Ανδρέας ο Παπανδρέου και τους έκαμε νοματαίους. Μέχρι και η κραταιά «Τυποεκδοτική» φαλίρισε. Τι να λέμε τώρα; Δεν ζει και η Μαρίκα, να τους φτιάξει ντολμαδάκια να γλύφουν τα δαχτυλάκια τους.

Τότε γιατί παρακολουθούμε όλοι ακόμη το ΚΚΕ; Γιατί, άμα πάψουμε να το παρακολουθούμε, μπορεί να σημαίνει πως δεν το θεωρούμε πλέον επικίνδυνο για το καπιταλιστικό σύστημα και ενδέχεται -που ‘λεγε κι ο Αριστοτέλης- να ζοχαδιαστεί ο Κουτσούμπας, να βάλει δικηγόρο τον Κούγια και να τους κάνει μήνυση για αποπλάνηση επαγγελματία ομοφυλόφιλου, όλα γίνονται πλέον. Διότι ο καπιταλισμός στην κρίση έχει ανάγκη από αχρείαστες δουλειές, τι δεν καταλαβαίνεις ηλίθιε; Για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, πρέπει να βάζουμε τους εργάτες να ανοίγουνε λακκούβες στον δρόμο, να τις ξανακλείνουν και να τις ξανανοίγουν, μέχρι να τελειώσει η αφασία. Για να μην διαταραχθούν απότομα οι παλιές μας οι συνήθειες και να μην βρεθούν εν αμφιβόλω αι πεποιθήσεις μας.

Γιατί αν κουραζόταν, αν τα έφτυνε το ΚΚΕ κι έλεγε «Δεν πάει άλλο, βαρεθήκαμε να παίζουμε μια ζωή τους επαναστάτες, το διαλύουμε το μαγαζί», θα ήμασταν αναγκασμένοι να το επαναφέρουμε και να βγάζουμε κι εμείς μαϊμού «Ριζοσπάστη», σαν του Μανιαδάκη. Διότι ούτε οι αναρχικοί, ούτε κάθε λογής τρομοκράτες ή μη, ούτε κανείς άλλος μπαγλαμάς δεν έχει το ιστορικό ανάστημα να υποκαταστήσει το τιμημένο. Πρόκειται για το αρχαιότερο ελληνικό κόμμα και, κατά μία άποψη, η παρακολούθησή του μπορεί να θεωρηθεί απότοκο του σεβασμού και της εκτίμησης όλων μας, στην ιστορία του.

Το -ένα είναι το- Κόμμα κατάφερε να διασώσει από την πλημμύρα και τη λεηλασία των αδίστακτων συλλεκτών, ένα και μοναδικό, ανεκτίμητης αξίας, αρχείο της σύγχρονης ιστορίας αυτού του τόπου. Κι ας λέει ο Λάκης ότι «έκλεισε το εργοστάσιο και η αντιπροσωπεία δουλεύει ακόμα». Το ΚΚΕ είναι κάτι σαν ίδρυμα, ένα μετρημένο, μετριοπαθές συστημικό κόμμα, παρ’ όλες τις πλήρως δικαιολογημένες, αντισυστημικές του φαντασιώσεις, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κάθε μορφής εξτρεμισμό. Με την έννοια ότι, εξτρεμιστές είναι μόνο οι νεο-φασίστες, που θέλουν όσους νομίζουν ότι είμαστε Εβραίοι και ομοφυλόφιλοι να μας κάνουνε σαπούνια και οι νεο-φιλελεύθεροι, που δεν τους νοιάζει αν δεν έχουνε γάλα να πιουν τα παιδιά μας κι αν πεθάνει από εγκεφαλικό η γιαγιά γιατί δεν έχει λεφτά να πάρει τα χάπια για την πίεση. Ουδείς σύγχρονος αναλυτής δεν θα ημπορούσε να κακοχαρακτηρίσει το κόμμα τη σήμερον ημέρα ως «Άκρα Αριστερά», όπως είχε αποκαλέσει κάποτε στη Βουλή ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, το ΠΑΣΟΚ με το ζιβάγκο και το ΚΚΕ Εξωτερικού. Τέλος της παραγράφου, θα ήθελα να είπω εδώ πως η γενιά μας, της μεταπολίτευσης, παρότι σκόρπισε στους πέντε ανέμους, οφείλει πολλά στο Κόμμα γιατί τη δίδαξε πειθαρχία, αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην ιεραρχία, κάτι που σφράγισε την επαγγελματική της επιτυχία. Και τετελεσμένον τέλος, όσον αφορά την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου στον Περισσό από τον ΣΥΡΙΖΑ, το θεωρώ όχι απλώς απρέπεια, αλλά αδελφοκτονία, καθότι ο παρακολουθητής του βγήκε από την ίδια μήτρα, όταν γέννησε ο Στάλιν τα δίδυμα.

Για να σας πω την πάσα αλήθεια -πρόβα νυφικού κάνω σήμερα- θα προτιμούσα να υπογράφω την τελευταία σελίδα σε μια τούρκικη εφημερίδα, στην Χουριέτ, αν δεν έχετε αντίρρηση. Γιατί εδωχάμου δεν βλέπω ν’ ανάβουνε τα αίματα και πολύ φοβούμαι πως θα ‘ναι οι πιο κρυόκωλες εκλογές που έχω σχολιάσει. Ο Ταγίπ τις προκήρυξε τις τιμημένες στη γείτονα κι όλος ο κόσμος κάνει χάζι με τα καμώματά του, ενώ με μας δεν ασχολούνται ντιπ. Ο δικός μας ‘δω ρωτάει ημάς τους επικοινωνιολόγους, αν πρέπει να τις προκηρύξει πριν ή μετά.

Πριν ρε φίλε! Έχεις δει το ζώδιό σου; Ξέρεις πότε έχεις τον Ερμή ανάδρομο; Τι γωνία κάνει ο Κρόνος με τον Ποσειδώνα στους Διδύμους; Σε κατάντησαν οι αεριτζήδες της πολιτικής επικοινωνίας, να πιστέψεις πως ο αστρολογικός χάρτης του Ερντογάν δεν επηρεάζει τον δικό σου; Κάνε εκλογές μετά τις τουρκικές και θα φας τη σκόνη του Τσίπρα. Ενώ τώρα μπορείς να τις κερδίσεις περίπατο.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More