Γρίφος οι μετακινήσεις το Πάσχα

0 2

Εντός της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη.

Μέσα στην εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις, έχοντας στα χέρια τους και κρίσιμα για τις αποφάσεις τους, επιδημιολογικά δεδομένα από το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Όλες οι αποφάσεις που αφορούν στο Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν ως την ερχόμενη Παρασκευή ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Μαζική έξοδος θα συντελέσει στην ανατροπή όλης της προσπάθειας που έχουμε κάνει», προειδοποίησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής.

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος εκτιμά ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να απελευθερωθεί η πασχαλινή έξοδος, λόγω του μεγάλου κινδύνου μεταφοράς κρουσμάτων, της επιδημιολογικής φόρτισης αλλά και της δυσκολίας αντιμετώπισης ασθενών στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο οποίος ωστόσο δεν είναι μέλος της επιτροπής. Θεωρεί ότι εφόσον οι αποφάσεις ληφθούν εγκαίρως θα μπορούσαν να γίνουν μετακινήσεις το Πάσχα με την αξιοποίηση των self test και με εκστρατεία ενημέρωσης για το πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες στα χωριά τους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να ανοίξουν μαζί σχολεία και εστίαση στις 10 Μαΐου.

Ειδικά για την εστίαση, έχει  πέσει στο τραπέζι και το σενάριο να ανοίξει νωρίτερα, στις 5 Μαΐου, με το σκεπτικό ότι θα οδηγήσει σε περιορισμό των ασύδοτων κορωνοπάρτι σε πλατείες και οι συναντήσεις των πολιτών θα γίνονται συντεταγμένα, με αποστάσεις μέτρα και ασφάλεια.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More