fbpx

Henkel Hellas: Μονοψήφιος o ρυθμός ανάπτυξης το 2021

0 110

Mε το βλέμμα στραμμένο σε δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον εμφανίζεται μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης η Henkel Hellas, δρομολογώντας σε συνέχειες μια παγκόσμια στρατηγική αειφορίας, με συγκεκριμένους στόχους σχετικά με την κυκλική οικονομία και τις δεσμεύσεις της μέχρι το 2025.

Αυτές περιλαμβάνουν το λανσάρισμα 100% ανακυκλώσιμων ή επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών, μείωση κατά 50% του πρωτογενούς πλαστικού, αλλά και απώτερο στόχο τη μηδενική απόρριψη πλαστικών στη φύση. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονική στιγμή που το 2021, παρά την τηλεργασία και τα κλειστά καταστήματα, η Henkel Hellas κατάφερε να διατηρήσει αντιστάσεις και παρουσίασε μονοψήφια αύξηση τζίρου, με κύριο προϊόν της σε πωλήσεις το απορρυπαντικό Dixan, ενώ και για το 2022, στο οποίο, επίσης, το πρώτο εξάμηνο ξεκίνησε με μονοψήφια ανάπτυξη, οι προβλέψεις είναι θετικές, δεδομένου και της αύξησης του τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, μετά από δύο ιδιαίτερες χρονιές, η εταιρεία, ήδη, τρέχει το πρόγραμμα αειφορίας «Καθάρισε Σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή v2.0», τις επιτυχίες και την επέκταση των δράσεων του σε σημαντικούς υδάτινους πόρους (ποτάμια, λίμνες και υδροβιότοπους), με στόχο την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης στην πηγή της, ενώ στο ίδιο πλαίσιο ανακοίνωσε τη δημιουργία της ‘’κορωνίδας’’ των προϊόντων της, του Dixan, σε νέο μπουκάλι, από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην υποστήριξη του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δίνει, ήδη, από το 2021, δίνει προτεραιότητα στη στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις εκπομπές CO2 στις δραστηριότητές της, μετά και από τη μετάβαση σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και σημειώνει, μεταξύ άλλων, περαιτέρω πρόοδο στη προμήθεια πρώτων υλών, καθώς και στη χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της βιωσιμότητα.

Κατά την Henkel Hellas, o τομέας απορρυπαντικών & προϊόντων οικιακής φροντίδας βρίσκεται σε διαδικασία χρήσης συσκευασιών πιο φιλικών προς το περιβάλλον: Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τo 86% του όγκου των συσκευασιών της ανακυκλώνεται, το 70% του όγκου των πλαστικών συσκευασιών υγρών απορρυπαντικών αποτελείται από 25% έως 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ έλαβαν χώρα μέσα σε δύο χρόνια συνολικά 39 δράσεις σε θάλασσες, ποτάμια, λίμνες και υδροβιότοπους της χώρας, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους από 21 τόνους απορριμμάτων, εκ των οποίων 5,6 τόνοι πλαστικό με τις δράσεις καθαρισμών να είναι σε εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η στρατηγική της Henkel Hellas μέχρι το 2025 περιλαμβάνει μία σειρά από στόχους: Ένας από τους σημαντικότερους είναι το 100% των συσκευασιών της Henkel να είναι ανακυκλώσιμες ή να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έως το τέλος του 2021, το ποσοστό των ανακυκλώσιμων συσκευασιών ήταν περίπου 86%.

Σύμφωνα, επίσης, με τη διοίκηση του ελληνικού τμήματος της εταιρείας, υπάρχει στόχευση για την αύξηση του ποσοστού των ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες της σε ποσοστό άνω του 30% για όλες τις πλαστικές συσκευασίες των καταναλωτικών προϊόντων της παγκοσμίως έως το 2025. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι, δε, το τέλος του 2021, η εταιρεία αύξησε το ποσοστό αυτό σε περίπου 18%. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να τροποποιεί το περιεχόμενο στα μπουκάλια της σε πιο φιλικό υλικό προς το περιβάλλον, πέρα από τη σημασία που δίνει στις συσκευασίες.

Αυτές οι αλλαγές αποτελούν τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που συντελούν στην προστασία του περιβάλλοντος, από τον τομέα Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas, που ήδη υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, με ορόσημο το 2020, οπότε και εγκαινιάστηκε το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αειφορίας «ΓΙΑ ΚΑΛΟ», για μια ολιστική προσέγγιση γύρω από το περιβάλλον και την κοινωνία. Η έναρξη έγινε με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More