fbpx

Νέες Λύσεις από την HP και τη Microsoft

0 46

Η HP και η Microsoft Corp. παρουσιάζουν τέσσερις νέες ολοκληρωμένες λύσεις για τη σύγκλιση εφαρμογών, υποδομών και εργαλείων παραγωγικότητας, σε ένα ενιαίο σύστημα. Η HP και η Microsoft Corp. παρουσιάζουν τέσσερις νέες ολοκληρωμένες λύσεις για τη σύγκλιση εφαρμογών, υποδομών και εργαλείων παραγωγικότητας, σε ένα ενιαίο σύστημα.

Οι λύσεις αυτές βοηθούν τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, απλοποιώντας παράλληλα την παροχή εφαρμογών (1). Η λύση HP Business Decision Appliance διατίθεται για τη λειτουργία υπηρεσιών business intelligence, ενώ η λύση HP E5000 Messaging System for Microsoft Exchange Server, η οποία αφορά στη λειτουργία υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων, προγραμματίζεται να διατεθεί εντός των επόμενων 45 ημερών. Επιπλέον, δύο ακόμη λύσεις θα διατεθούν στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά.

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία ανακοινώθηκε πέρσι, οι νέες λύσεις της HP και της Microsoft, είναι τα πρώτα συστήματα που είναι σχεδιασμένα τόσο για τα τμήματα πληροφορικής, όσο και για τους τελικούς χρήστες. Οι λύσεις προσφέρουν υπηρεσίες εφαρμογών, όπως business intelligence, data warehousing, online επεξεργασία συναλλαγών και ανταλλαγή μηνυμάτων.

Οι λύσεις και οι σχετικές υπηρεσίες προσφέρουν στα τμήματα πληροφορικής τη δυνατότητα να παρέχουν κρίσιμες εφαρμογές μέσα σε μόλις μια ώρα, αντί για τους μήνες που χρειάζονταν μέχρι πρότινος τα παραδοσιακά συστήματα (2). Μια από τις λύσεις που ήδη προσφέρουν η HP και η Microsoft (HP Enterprise Data Warehouse Appliance) απαντά σε αιτήματα χρηστών έως και 200 φορές πιο γρήγορα, ενώ εξασφαλίζει έως και 10 φορές μεγαλύτερη επεκτασιμότητα σε σχέση με τις παραδοσιακές υλοποιήσεις Microsoft SQL Server (3).

Με δυνατότητες επεκτασιμότητας για περιβάλλοντα μεσαίων και μεγάλων οργανισμών, οι νέες λύσεις της HP και της Microsoft προσφέρουν στους συνεργάτες καναλιού νέες ευκαιρίες πωλήσεων. Καθώς οι λύσεις είναι ανοικτές και βασίζονται σε πρότυπα του κλάδου και επειδή μπορούν να υλοποιηθούν σε ετερογενή data centers, αποτελούν ιδανικά προϊόντα για τους συνεργάτες καναλιού.

«Οι επιχειρήσεις θέλουν να μειώσουν το χρόνο που απαιτείται για υλοποιήσεις συστημάτων και τη λήψη αποφάσεων», δήλωσε ο Mark Potter, Senior Vice President και General Manager, Industry Standard Servers and Software της HP. «Με τις λύσεις για τη σύγκλιση των εφαρμογών, η HP και η Microsoft επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μειώσουν το χρόνο που απαιτείται για την παροχή πληροφοριών, μειώνοντας έτσι το ρίσκο και το κόστος», συμπλήρωσε.
«Η Microsoft και η HP βοηθούν τους επαγγελματίες της πληροφορικής να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις – το χρόνο και την πολυπλοκότητα», δήλωσε ο Ted Kummert, Senior Vice President, Business Platform Division, Server and Tools Business της Microsoft Corp. «Με αυτές τις λύσεις, βοηθάμε τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες, ακριβώς όποτε τις χρειάζονται», συμπλήρωσε.

Επεκτείνοντας τις δυνατότητες των λύσεων business intelligence

Με τη λύση HP Business Decision Appliance, ο χρόνος και η προσπάθεια που χρειάζεται για τη ρύθμιση, την υλοποίηση και τη διαχείριση μιας ολοκληρωμένης λύσης business intelligence είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις business intelligence, στις οποίες οι εφαρμογές, οι υποδομές και τα εργαλεία παραγωγικότητας δεν είναι ενοποιημένα εκ των προτέρων. Η λύση είναι βελτιστοποιημένη για τον Microsoft SQL Server και το Microsoft SharePoint και μπορεί να εγκατασταθεί και να ρυθμιστεί μέσα σε λιγότερο από μια ώρα.

Η λύση HP Business Data Warehouse Appliance είναι ένα ‘data store’ σχεδιασμένο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που προσφέρει κορυφαία λειτουργικότητα, με ενισχυμένα τα χαρακτηριστικά της απλότητας και της λειτουργίας χωρίς συνεχείς παρεμβάσεις από τους διαχειριστές δικτύων. Η λύση αυτή συμπληρώνει τη σειρά προϊόντων που πρωτοπαρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2010, με τη λύση HP Enterprise Data Warehouse Appliance, η οποία απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς και είναι βελτιστοποιημένη για πλατφόρμες SQL Server 2008 R2. Η λύση HP Enterprise Data Warehouse Appliance βελτιώνει την πρόσβαση σε δεδομένα, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερες δυνατότητες επεκτασιμότητας και ταχύτερη ανταπόκριση σε σχέση με τις παραδοσιακές βάσεις δεδομένων SQL Server. Με τη διαλειτουργικότητα της πλατφόρμας Microsoft Business Intelligence, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν λύσεις business intelligence σε κάθε εργαζόμενο.

Άμεσα διαθέσιμες κορυφαίες λύσεις ανταλλαγής μηνυμάτων

Η νέα λύση HP E5000 Messaging System for Microsoft Exchange Server 2010 είναι η πρώτη προπαραμετροποιημένη πλατφόρμα για τον Microsoft Exchange Server 2010 που προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων σε επιχειρήσεις ανεξαιρέτως μεγέθούς. Η πλατφόρμα αυτή υλοποιείται μέσα σε μόλις λίγες ώρες και προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με χαμηλό κόστος, κεντρικές λειτουργίες αρχειοθέτησης και συνεχή πρόσβαση σε κάθε συσκευή. Επιπλέον, μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Οι επιχειρήσεις επωφελούνται από προεγκατεστημένα χαρακτηριστικά όπως η εφαρμογή HP Quick Deployment, η οποία ταυτοποιεί τις άδειες για τη ρύθμιση παραμέτρων και καταλόγους active directory, ώστε να επιτρέπει τις ταχύτερες υλοποιήσεις. Επιπλέον, η συμβατότητα μεταξύ των εργαλείων υποστήριξης και διαχείρισης, όπως το HP Systems Insight Manager και το Microsoft System Center Operations Manager, βοηθά στη μείωση του χρόνου υλοποίησης της λύσης.

Ιδιόκτητα περιβάλλοντα cloud computing

Πέρα από λύσεις για τη διαχείριση συγκεκριμένων εργασιών, η HP και η Microsoft προγραμματίζουν να διαθέσουν τη λύση HP Database Consolidation Appliance. Η λύση αυτή ενοποιεί εκατοντάδες βάσεις δεδομένων σε ένα ενιαίο, εικονικό περιβάλλον, ώστε να παρέχει στις επιχειρήσεις μια ιδιόκτητη cloud λύση για βάσεις δεδομένων. Η λύση αυτή προσφέρει δυνατότητες αυτοεξυπηρέτησης, on-demand επεκτασιμότητα και δυναμική ευελιξία, η οποία εξασφαλίζεται μέσω του επιπλέον ελέγχου που παρέχει μια on-premise υλοποίηση.

Ταχύτερη εξυπηρέτηση επιχειρησιακών χρηστών

Η HP και η Microsoft θα παρέχουν υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις λύσεις σύγκλισης εφαρμογών, ώστε να βοηθήσουν τους πελάτες να επιταχύνουν την παροχή υπηρεσιών σε επιχειρησιακούς χρήστες. Οι δυο εταιρείες θα προσφέρουν υπηρεσίες αξιολόγησης, σχεδιασμού, πιλοτικών έργων, υλοποίησης και υποστήριξης. Οι νέες υπηρεσίες αξιοποιούν την εμπειρία των δυο εταιρειών στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων, απλοποιημένων λύσεων διαχείρισης δεδομένων, business intelligence, data warehouse και ανταλλαγής μηνυμάτων.
Τιμές και διαθεσιμότητα (4)

– Η λύση HP Business Decision Appliance, με τρία χρόνια υποστήριξη για hardware και λογισμικό από την HP, διατίθεται από τους συνεργάτες καναλιού της HP και της Microsoft που ξεκινούν από €24.420 (Εκτιμώμενη Τιμή Λιανικής). Οι άδειες για τις λύσεις Microsoft SQL Server 2008 R2 και Microsoft SharePoint 2010 διατίθενται ξεχωριστά.

– Η λύση HP Enterprise Data Warehouse Appliance, διατίθεται με υπηρεσίες αξιολόγησης, εγκατάστασης και εκκίνησης, καθώς και υποστήριξη για hardware και λογισμικό από την HP για τρία χρόνια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συνεργάτες καναλιού της HP και της Microsoft για λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές. Οι άδειες για τις λύσεις Microsoft SQL Server 2008 R2 και Parallel Data Warehouse διατίθενται ξεχωριστά.

– Το σύστημα HP E5000 Messaging System, με τρία χρόνια υποστήριξη για hardware και λογισμικό από την HP, αναμένεται στην αγορά το Μάρτιο. Θα διατίθεται από τους συνεργάτες καναλιού της HP και της Microsoft με τιμές που ξεκινούν από €27.000. Οι άδειες για τη λύση Microsoft Exchange Server 2010 θα διατίθενται ξεχωριστά.

– Η λύση HP Business Data Warehouse Appliance αναμένεται στην αγορά τον Ιούνιο, ενώ η διάθεση της λύσης HP Database Consolidation Appliance είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο μισό του έτους.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: http://www.hp.com/go/convergedapplicationsolutions/microsoft και http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/solutions-technologies/appliances.aspx.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More