fbpx

Η 1Voice.gr επιβεβαιώνεται: Κάτι συμβαίνει στις σχέσεις Αλαφούζου- Μητσοτάκη

0 382

Το portal αυτό είναι το πρώτο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που “έπιασε” ότι έχει δημιουργηθεί ρήγμα στις σχέσεις Γιάννη Αλαφούζου- Κυριάκου Μητσοτάκη. Το background της διαφαινόμενης ρήξης κρύβει καυτές επιχειρηματικές εξελίξεις και πολιτικές προεκτάσεις.

Στις 4 Ιανουαρίου γράψαμε το πρώτο σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο: “Μήνυμα Αλαφούζου στον Μητσοτάκη με τον Μπάμπη”. Ήταν η επομένη της ηχηρής παρέμβασης του βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ με την οποία ο κύριος Παπαδημητρίου υποστήριζε την συνταγογράφηση των μοριακών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Κόντρα στην επιμονή της κυβέρνησης να πληρώνει 60 ευρώ επί δύο χρόνια και 47 τις τελευταίες εβδομάδες ο Έλληνας για τα τεστ που Γερμανία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Αυστρία κ.α. τα προσφέρουν δωρεάν στους πολίτες τους.

Την ώρα, μάλιστα, που επιστρέφει δριμύτερη στην ελληνική κοινωνία η οικονομική κρίση εξ αιτίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Από την μια η αδιαφορία της να σταματήσει ή να περιορίσει τις επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που προκύπτουν από την θύελλα των τιμών στην ενέργεια. Από την άλλη η απόφαση της να μην στηρίξει με αληθινές αυξήσεις τους μισθωτούς, ενώ, συγχρόνως, έχει αποσύρει κάθε μέτρο
πραγματικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται ακόμα από την πανδημία.

Το εκρηκτικό αυτό κοκτέιλ τονίζαμε στις 4 Ιανουαρίου “ανησυχεί κάθε σοβαρό και σκεπτόμενο opinion maker της χώρας”. Συμπληρώναμε δε ότι “οι εξελίξεις θα είναι
ραγδαίες στην χώρα το 2022. Ακόμα και οι κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες του τόπου διαπιστώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης σχεδόν σε όλα τα μεγάλα θέματα”.

Προφανώς, οι “κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες του τόπου” όπως και οι εκδοτικοί, αποτελούν μέχρι σήμερα την γραμμή κρούσης- το αλεξικέραυνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ωστόσο, αρχίζει να φαίνεται ότι κάποιοι εξ αυτών δεν επιθυμούν πλέον να παίζουν αυτόν τον ρόλο. Ειδικά από την στιγμή που η κυβέρνηση αδυνατεί να τρέξει την ανάπτυξη- την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας και ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο του ΘΑ έλθουν τα 60 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Με αποτέλεσμα οι μεγάλες και ουσιαστικές επενδύσεις να παραμένουν κολλημένες.

Έτσι εξηγείται άλλωστε το δημοσκοπικό φαινόμενο Ανδρουλάκης. Όπλο πίεσης στον Μητσοτάκη αποτελεί και ο ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου το χρησιμοποίησε αρκετά έντονα.

Το Μαξίμου Α.Ε. επιτυχαίνει με την αδυναμία του, με την αλαζονεία του και με τον ερασιτεχνισμό του τις εξελίξεις.

Το ρήγμα Αλαφούζου- Μητσοτάκη βαθαίνει. Προφανώς ο λόγος δεν είναι η απίστευτη και
αχαρακτήριστη απόφαση του ίδιου του Μητσοτάκη και των “αρίστων” του περιβάλλοντός
του να βαφτίσουν Ν.Δ. τα Rafale. Ούτε ο αισχίστου είδους μαυρογιαλουρισμός του ίδιου
να ανακοινώσει στην Τανάγρα στην υποδοχή των Rafale την φορολογική απαλλαγή των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων.

Εξάλλου, μαζεύονται πολλά στις τελευταίες ημέρες τα “επεισόδια” του ΣΚΑΙ που δείχνουν το
“αντάρτικο” του σταθμού στην κυβερνητική πολιτική.

Σήμερα η Voice πάει το ρεπορτάζ της λίγο πιο βαθιά στις εξελίξεις. Αποκαλύπτει ότι το ρήγμα δημιουργήθηκε και βαθαίνει γιατί, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος δεν ζήτησε δυόμιση χρόνια τίποτα από την κυβέρνηση, ο ίδιος διαπιστώνει πλέον τα χρυσά ρουσφέτια του Μαξίμου Α.Ε., των υπουργών της κυβέρνησης και κυρίως των τραπεζιτών φίλων του κ. Μητσοτάκη.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More