Η Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή και η Αμερικανίδα καλλονή στα πόδια του Βαγγέλη Ρωχάμη
Δεν τον αφήνανε σε ησυχία, 18-19 χρονών αποφυλακίστηκε, έβραζε το αίμα του, πολύ θυμωμένος ήτανε μ αυτό που του κάνανε με την κόρη του, ρουφιάνοι παντού, τα καρακόλια καραδοκούσαν.
Μια μέρα σούρωσε, τύφλα έγινε, πήγε μέχρι το ταχυδρομείο του Βασιλικού με 8άρια, έσπασε το τζάμι, φόρτωσε στον ώμο την ταμειακή, πέρασε μέσα από τα καφενεία, όλοι τονε είδανε, γύρισε σπίτι, στο Λευκαντί, και ταβλιάστηκε.
Ήρθανε οι χωροφύλακες και τονε συλλάβανε στον ύπνο.
Αυτή ήτανε η πρώτη του ληστεία.
Δεν θα ξαναγράψω την ιστορία του Έλληνα Πεταλούδα εδώ.
Την έγραψε ο ίδιος με όλα τα ονοματεπώνυμα, το βιβλίο του ήταν αυτοέκδοση, το πούλαγε μόνος του όπως ο Κοεμτζής.
Το δικαστήριο απεφάνθη «όλα τα αντίτυπα στην πυρά», πρόλαβα να καβατζώσω΄δύο- τρία, δεν πήγε όταν τον κάλεσε ο εισαγγελέας στην καύση των βιβλίων του που έγινε στην υψικάμινο της ΠΥΡΚΑΛ.
Στα τέλη του περασμένου αιώνα εμείς οι Ευβοιώτες δημοσιογράφοι οργανώσαμε ένα κίνημα επικοινωνίας για να αποφυλακιστεί ο Ρωχάμης.
Επικεφαλής ήταν ένα υπέροχο παιδί από ένα χωριό εδώ δίπλα, την Βάθεια, που έφυγε πρόωρα απ την ζωή, ο Χρήστος Σεφερλής πρώην πολεμικός ανταποκριτής και ο καλύτερος ρεπόρτερ – που πήγαινε παντού με το ελικόπτερο – του ΑΝΤ1.
Μόνο για την θεογκόμενα θα γράψω, την Αμερικανίδα δημοσιογράφο και παραγωγό του Χόλυγουντ πού την έβλεπες και ζαλιζόσουνα.
Μια οπτασία μιλάμε.
Ήρθε με τα ντόλαρς στο χέρι, με το σενάριο και τα συμβόλαια έτοιμα, με δικηγόρους, με ολόκληρο επιτελείο ήρθε και του προσέφερε ένα ασύλληπτο ποσό για να υποδυθεί ο ίδιος τον εαυτό του σε Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή.
Ο Βαγγέλης θόλωσε όταν είδε αυτή την καλλονή, σχεδόν να τον εκλιπαρεί. Κλείστηκαν, στο δωμάτιο του απύθμενου σεξ και βγάλανε τα μάτια τους.
Έπειτα της είπε: «εγώ δεν κάνω τέτοια κουκλίτσα μου» και η αδιανόητης ομορφιάς και πάθους παραγωγός αφού «είδε τον Χριστό φαντάρο», ερωτευμένη με τον Έλληνα Φαντομά, έφυγε κλαίγοντας για την Αμερική.
Το μετάνιωσε βεβαίως όταν έμεινε ρέστος, δεν κράτησε ούτε το τηλέφωνό της, «δεν μπορεί εσύ κάποια άκρη θα χεις μέσα στο Χόλυγουντ, να την ψάξουμε, να την ξαναβρούμε, θα σου δώσω τόσα»…
– «Και τα φράγκα που σου δώσανε, όπως μου πες, οι … Έλληνες εφοπλιστές (υπέθετα ότι ήτανε καβάντζα απ τις ληστείες αλλά δεν …τολμούσα) και ήθελες να τα επενδύσεις στο χωριό, τι γινήκανε»;
Δεν απάντησε, δεν ήθελε να αποκαλυφθεί, δεν γούσταρε να ναι Ζορό, «πρέπει να παλέψεις ο ίδιος ή όλοι μαζί, όχι να περιμένεις απ τους άλλους.»
Αλλά … εδώ ο τόπος είναι μικρός και οι γνωρίζοντες – γνωρίζουν σε ποιους μοίρασε τότε αυτά τα λεφτά, που ήτανε άρρωστοι κι είχανε μεγάλη ανάγκη.
Στην ψάθα πέθανε ο Βαγγέλης Ρωχάμης. Δεν το υπογράφω μόνο εγώ, αλλά και όλοι όσοι τον ζήσαμε τα τελευταία 20 χρόνια από κοντά.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …