Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Η κυβέρνηση αποκλείει τις επιχειρήσεις από την χρηματοδότηση

0 8

Σύγκληση το συντομότερο δυνατόν των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου ζητούν με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Οικονομίας & βουλευτή κ. Νίκου Παππά, συμφωνώντας με το αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως έλαβαν την επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ και συμφωνούν μαζί της μιας και:

– Ο τρόπος υλοποίησης των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

– Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αποκλείεται από τα συγκεκριμένα μέτρα.

– μόνο 2.000 επιχειρήσεις έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Έτσι, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θεωρούν πως οι αρμόδιες Επιτροπές οφείλουν όχι μόνο να ενημερωθούν, αλλά και να αναζητήσουν λύσεις για το μείζον πρόβλημα του αποκλεισμού μεγάλου ποσοστού της ελληνικής επιχειρηματικότητας από τα χρηματοδοτικά εργαλεία,  τα οποία μάλιστα εγγυάται το ελληνικό Δημόσιο.  

Α.Μ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More