Η Naval Group έγινε μέλος του ΣΕΚΠΥ

Αίθουσα Σύνταξης

19 Ιουνίου 2024, 2:28 μμ
Share

Στις 18 Ιουνίου 2024, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Eurosatory στο Παρίσι, ο Pierre Eric Pommellet, Διευθύνων Σύμβουλος της Naval Group, και ο Τάσος Ροζολής, Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ, γιόρτασαν την ένταξη της Naval Group Hellas στον ΣΕΚΠΥ στο Ελληνικό Περίπτερο. Ένα σημαντικό ορόσημο, δύο χρόνια μετά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης της Naval Group με ελληνική εταιρεία για την παραγωγή στην Ελλάδα του εξοπλισμού των φρεγατών FDI.

Η επίσημη ένταξη του ομίλου Naval Group στη ΣΕΚΠΥ, μέσω της Naval Group Hellas, αποτελεί ένα νέο βήμα στη συνεργασία του ομίλου με την ελληνική βιομηχανία, η οποία ξεκίνησε το 2008, όταν η εταιρεία εγκαταστάθηκε στη χώρα μας, και καρποφόρησε με το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής που ξεκίνησε το 2022 με την έναρξη του προγράμματος FDI για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Στο πλαίσιο αυτό, η Naval Group υπέγραψε τον Ιούνιο του 2022 τις πρώτες βασικές συμβάσεις και συμφωνίες συνεργασίας. Έκτοτε, η Naval Group έχει επεκτείνει σημαντικά τη συμμετοχή των Ελλήνων βιομηχανικών εταίρων στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της, για το πρόγραμμα φρεγατών FDI, τόσο για το Ελληνικό Ναυτικό όσο και για το Γαλλικό Ναυτικό, αλλά και για άλλα προγράμματα της, διεθνείς μελλοντικούς διαγωνισμούς και μέσω έργων R&D. Η Naval Group Hellas ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2023 για να ενισχύσει τη συμμετοχή και το αποτύπωμα της Naval Group στην Ελλάδα.
Σήμερα, περισσότερες από 100 παραγγελίες αγοράς έχουν υπογραφεί με 30 ελληνικές εταιρείες για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα της Naval Group : όπως ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (προκατασκευασμένα μπλοκ κύτους για ελληνικές και γαλλικές FDI), MALLIONDA (σωληνώσεις και ηλεκτρολογικές εργασίες στο ναυπηγείο του Lorient), METKA και MEVACO (μηχανολογικός εξοπλισμός), AKMON, SSMART, PRISMA, MAREL και SIMON TECHNOLOGIES (ηλεκτρονικός εξοπλισμός), EMMIS, KASSIDIARIS και KAFKAS (ηλεκτρολογικός εξοπλισμός), FARAD (εξοπλισμός HVAC), VIKING NORDSAFE HELLAS και MARITA HELLAS (φουσκωτά σκάφη άκαμπτου κύτους και εξοπλισμός ασφαλείας), κ.λπ.

Η ελληνική βιομηχανία αποδεικνύει καθημερινά το υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων της και την ικανότητά της να παρέχει εγκαίρως εξοπλισμό και υπηρεσίες πολύ υψηλής ποιότητας. Η Naval Group Hellas προσλαμβάνει Έλληνες μηχανικούς οι οποίοι επωφελούνται από μια ολοκληρωμένη μεταφορά τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η ναυτική αρχιτεκτονική ή το σύστημα διαχείρισης μάχης. Μετά την παράδοση των φρεγατών FDI στην Ελλάδα, το ελληνικό προσωπικό της Naval Group θα συμμετέχει στη συντήρηση των πλοίων, σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

10:54 πμ

Y/KNOT Invest A.E.: Πράσινο φως για τη μίσθωση γραφείων

10:10 πμ

Μιλάει ακόμα…

9:00 πμ

Προβληματισμός για τις μοβ μέδουσες στον Βόρειο Ευβοϊκό

8:02 πμ

Έρχεται ο πιο εφιαλτικός, ψηφιακός «big brother»

7:33 πμ

2,2 εκατ. ευρώ για προκάτ οικίσκους στις φυλακές

7:29 πμ

Σχόλιο αγοράς (Παρασκευή 29 Μαΐου 2026)

8:23 μμ

Η CUPRA παρουσιάζει το ‘University of the Streets’, την παγκόσμια καμπάνια λανσαρίσματος για το CUPRA Raval

7:50 μμ

Πληθωρισμός: Αυξάνονται οι πιέσεις για νέα κίνηση από την ΕΚΤ

7:24 μμ

Υεμένη: Μειώνονται οι προμήθειες τροφίμων μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ

6:55 μμ

Γιορτή Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

6:45 μμ

Κίνα: Ξεκινά εκπαίδευση ανθρωποειδών ρομπότ στη Σαγκάη

6:14 μμ

Νέοι εκτεταμένοι έλεγχοι για τα νέα κόλπα στη φοροδιαφυγή

5:45 μμ

ΗΠΑ: 11 οι νεκροί από το δυστύχημα σε εργοστάσιο του Λόνγκβιου

5:38 μμ

Νέα έρευνα: Εξέταση αίματος μπορεί να εντοπίζει έγκαιρα το Αλτσχάιμερ

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές