fbpx

Η ομιλία Πάουελ (Fed) δεν είναι ο μόνος μοχλός πίεσης στις θέσεις των επενδυτών

0 160

Από το trader24.gr
Βάρος στο κλίμα της αγοράς είναι φυσικά τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell. Αν και ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε ελαφρώς τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, η ευρύτερη εικόνα εξακολουθεί να δείχνει ότι εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Ανησυχώντας για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που απορρέουν από τα υψηλά επίπεδα πολλών δεκαετιών στον πληθωρισμό, ο Powell ουσιαστικά σηματοδότησε ένα επιθετικό περιβάλλον για αυξήσεις επιτοκίων. Φυσικά, αυτή δεν ήταν η είδηση που ήλπιζαν οι επενδυτές, βυθίζοντας ιδιαίτερα τις δημόσιες επιχειρήσεις με επίκεντρο την ανάπτυξη πριν από το Σαββατοκύριακο.

Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναμορφώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους ώστε να αντικατοπτρίζουν τα νέα δεδομένα.

Οι τιμές της ενέργειας μπορεί να αυξηθούν και πάλι

Στις αρχές του μήνα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ είχαν μειωθεί για επτά συνεχόμενες εβδομάδες και πλησίαζαν τη μέση τιμή των 4 δολαρίων το γαλόνι. Ενώ αυτό παρείχε κάποια αναγκαία ανακούφιση στους οδηγούς, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να θεωρούν δεδομένο αυτόν τον αποπληθωρισμό των τιμών.

Επιπλέον, η κρίση του κόστους ζωής στη Βρετανία πρόκειται να επιδεινωθεί, με εκατομμύρια ανθρώπους να πληρώνουν περίπου 80% περισσότερο ετησίως για τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών τους, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.

Ένας από τους πιο πιεστικούς καταλύτες για τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας, ωστόσο, είναι η αστάθεια στην ανατολική Ευρώπη: ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει μια πλήρη ενεργειακή κρίση, καθώς η Μόσχα μείωσε ή διέκοψε τις ροές φυσικού αερίου προς τις ευρωπαϊκές χώρες που βασίζονται στο καύσιμο για την τροφοδοσία της βιομηχανίας, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη θέρμανση και ψύξη των σπιτιών.

Δυστυχώς, η μείωση των παγκόσμιων ενεργειακών προμηθειών υδρογονανθράκων τείνει να διηθείται σε υψηλότερες τιμές για όλους, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών.

Τα κέρδη στο επίκεντρο

Ενώ η περίοδος των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου μπορεί να έχει περάσει, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν αρκετές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Πρώτα απ’ όλα, τα περισσότερα μάτια θα είναι πιθανότατα στραμμένα στην Best Buy (BBY) την Τρίτη, όταν θα ανακοινώσει τις οικονομικές της επιδόσεις πριν από το καμπανάκι της έναρξης.

Με τις εταιρείες λιανικής πώλησης διακριτικής ευχέρειας να υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταποκριθεί η Best Buy, καθώς πολλά από τα προϊόντα της είναι ζωτικής σημασίας για τη συμμετοχή στην ψηφιακή οικονομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More