fbpx

Ιntralot: Τι λέει στους επενδυτές για τις επιπτώσεις απ’ την πανδημία

0 65

«Η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο και η έκταση των επιπτώσεων της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διάρκεια της, την κυβερνητική πολιτική σε χώρες δραστηριότητας σχετικά με τους περιορισμούς που εφαρμόζονται και την τρέχουσα και μετέπειτα οικονομική κρίση που θα προκαλέσει η πανδημία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Intralot.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του H2GC, η τρέχουσα πρόβλεψη για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών δείχνει ότι το GGR σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2020 αναμένεται να μειωθεί στα επίπεδα του 2013 και 2012, δηλαδή περίπου 400 δισ. δολάρια δηλ. 15% χαμηλότερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, έχοντας επηρεαστεί σημαντικά μεταξύ άλλων παραγόντων από την αναβολή ή την ακύρωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων και αγώνων παγκοσμίως. Η υγεία και ασφάλεια της ομάδας μας είναι ύψιστης σημασίας.

Από τις αρχές Μαρτίου 2020, η INTRALOT άρχισε την προσαρμογή στο νέο περιβάλλον που διαμορφώθηκε από τον COVID-19, ενεργοποιώντας το πιστοποιημένο από την WLA Σχέδιο Επιχειρηματικής Συνέχειας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία προκειμένου να δώσει άμεσα τη δυνατότητα στο 80% περίπου του προσωπικού της να εργάζεται εξ αποστάσεως, ανταποκρινόμενη στις οδηγίες των κρατικών αρχών και προστατεύοντας την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού της, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες καθυστερήσεις στο προϊοντικό πλάνο και στην παραγωγή νέου εξοπλισμού στην Ασία ή άλλες διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού από τρίτους προμηθευτές.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας (lockdown), το κλείσιμο των καταστημάτων και η έλλειψη περιεχομένου αθλητικών στοιχημάτων είναι οι κύριες πηγές επιπτώσεων στα έσοδα της εταιρίας κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου, είτε καθολικά όπως στην Μάλτα, την Αυστραλία και το Μαρόκο είτε μερικώς όπως στις ΗΠΑ, την Ολλανδία και τη Χιλή.

Αναφορικά με τις θυγατρικές εταιρείες στην Αυστραλία και την Μάλτα τονίζει ότι έχουν υποβάλει αιτήματα για ένταξη σε προγράμματα κρατικής υποστήριξης για αναστολή εργασίας του προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνονται αντισταθμιστικά μέτρα με βάση το πλάνο αποφυγής ρίσκου, με στόχο τη μετάθεση των κεφαλαιουχικών δαπανών Capex κατά περίπου 13 εκ Ευρώ και μείωση των λειτουργικών δαπανών Opex κατά περίπου 15 εκ. Ευρώ για το 2020.

«Αναμένουμε επί του παρόντος ότι ο αντίκτυπος της κρίσης στα ακαθάριστα έσοδα GGR του Ομίλου θα κορυφωθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2020 και υποθέτουμε μια βαθμιαία επιστροφή στα προϋπολογισμένα επίπεδα μέχρι τον Νοέμβριο / Δεκέμβριο 2020, καθώς η δραστηριότητα θα αρχίσει να ανακάμπτει πιθανώς από τον Ιούνιο 2020 και μετά» επισημαίνει η εταιρεία.

Σχετικά με τη δραστηριότητα στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις τον Μάρτιο και τις αρχές Απριλίου δείχνουν αντίσταση στις επιπτώσεις από το lockdown, λόγω του γεγονότος ότι σε πολλές Πολιτείες ένα σημαντικό τμήμα του δικτύου λιανικής παραμένει ανοιχτό. Ωστόσο, η έλλειψη περιεχομένου αθλητικών στοιχημάτων οδηγεί σε καθυστερήσεις στην αναμενόμενη συνεισφορά στο EBITDA της θυγατρικής στις ΗΠΑ από νέες ροές εσόδων αθλητικού στοιχηματισμού.

«Αξιολογώντας τα δεδομένα του Μαρτίου και των αρχών Απριλίου 2020 και τις διαθέσιμες προβλέψεις του lockdown ανά περιοχή, η βέλτιστη εκτίμηση της εταιρίας για τις επιπτώσεις για το 2020 κυμαίνεται από 25-30 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More