fbpx

Είναι πολλά τα εκατομμύρια κυρία Εύα (upd)

0 130

Κατέρρευσε και η τελευταία γραμμή άμυνας της κ. Καϊλή, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που έκανε το Politico.

Μέσα από αυτό γεννάται το ερώτημα: Λείπουν λεφτά; Το ένταλμα είναι κατηγορηματικό! Εκεί γίνεται λόγος για πολλά εκατομμύρια ευρώ από την εμπλοκή της στο Qatargate, που σίγουρα υπερβαίνουν το 1,5 εκατ.

Από το πουθενά ξεκίνησε η σοσιαλίστρια… Καϊλή. Από την ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης… έφτασε ψηλά, γνώρισε τη δόξα και τα λεφτά, έκανε πολιτικές σχέσεις και γνωριμίες. Αλλά δεν της έφταναν όλα αυτά! Ήθελε να γίνει και ζάμπλουτη. Μετά και από τις σημερινές αποκαλύψεις του Politico δεν έχει να μας πει τίποτα; Καλύτερα να βγει και να ζητήσει ένα δημόσιο συγγνώμη. Ίσως αυτό, έστω και την τελευταία στιγμή το εκτιμήσει ο κόσμος.

Ο Τζόρτζι την έκαψε! 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η βελγική Αστυνομία ανακάλυψε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μια επιχείρηση που αποκάλυψε ένα φερόμενο κύκλωμα δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Φαίνεται, όμως, πως αυτό ήταν απλά η αρχή του ξηλώματος του πουλόβερ για την κ. Καϊλή και την παρέα της . Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης της που αποκάλυψε το Politico, πρώην αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου και την πιο υψηλόβαθμη αξιωματούχο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, «αρκετά εκατομμύρια ευρώ» βρέθηκαν στα χέρια των κύριων υπόπτων στο Qatargate. “Σημαντικά χρηματικά ποσά”, προσθέτει το ένταλμα, σύμφωνα με πληροφορίες, «καταβλήθηκαν κρυφά, σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ».

Η λεπτομέρεια αυτή είναι ένα μόνο από τα πολλά εντυπωσιακά στοιχεία στο έγγραφο. Το ένταλμα αναφέρει, επίσης, ότι η Καϊλή έκανε τηλεφωνήματα στον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς και σε δύο άλλους μη κατονομαζόμενους ευρωβουλευτές, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.

Το έγγραφο περιγράφει, επίσης, σε γενικές γραμμές ένα δίκτυο με έδρα τις Βρυξέλλες που εργάζεται για λογαριασμό του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, ο οποίος είναι ο Αλί Μπιν Σαμίχ Αλ Μάρι από το 2021.  Και πάλι σύμφωνα με πληροφορίες, το Κατάρ διηύθυνε επί τόπου τη δράση του κυκλώματος του μέσω του Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος επίσης συνελήφθη και ομολόγησε ότι δωροδοκούσε ευρωβουλευτές μετά από συμφωνία με τις Αρχές.

Ποιος έλεγχε τον Παντσέρι – Ενδιάμεσος κρίκος με Καϊλή ο Τζόρτζι
«Ο υπουργός Εργασίας», αναφέρει το ένταλμα, «φαίνεται να είναι ο ελεγκτής των δραστηριοτήτων του Παντσέρι». Αυτός που συμμετείχε επίσης ήταν ο βοηθός του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Το ένταλμα παρουσιάζει τον Τζόρτζι ως τον ενδιάμεσο κρίκο που συνέδεε τον Παντσέρι με την Καϊλή. «Η έρευνα δείχνει ότι οι εντολές δόθηκαν από τον Παντσέρι στον σύζυγο της κατηγορούμενης», προσθέτει, αναφερόμενος στην Καϊλή.

Σύμφωνα με το ένταλμα, ο Παντσέρι απευθυνόταν στον Τζόρτζι όταν ήθελε να κατευθύνει τη συμπεριφορά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή. Στο ένταλμα επισημαίνεται ένα περιστατικό όταν ο Παντσέρι ήταν απογοητευμένος με την Καϊλή που μιλούσε με μια μυστηριώδη φιγούρα – «την Ολλανδέζα».

«Ο Παντσέρι επικρίνει το γεγονός ότι η Καϊλή μίλησε στην Ολλανδέζα», αναφέρεται στο ένταλμα, σημειώνοντας ότι ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος πίστευε ότι είχε «υπερβεί τα όρια». Ο Παντσέρι μετέφερε την ενόχλησή του στον Τζόρτζι: «Θα ήταν καλή ιδέα να της πεις να σταματήσει», είπε ο πρώην ευρωβουλευτής στον σύντροφο της Καϊλή, σύμφωνα με το έγγραφο.

Το ένταλμα αναφέρει, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, ότι ο Τζόρτζι βοηθούσε ανεπίσημα την Καϊλή να αποπληρώσει ένα «δεύτερο διαμέρισμα» που είχε αγοραστεί στο όνομά της, κάτι που θεωρήθηκε ως απόδειξη ότι γνώριζε το εισόδημα του συντρόφου της από το Qatargate.

Τζόρτζι και Καϊλή αρνούνται  οποιαδήποτε παράβαση, όπως και το Κατάρ. Ο δικηγόρος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη γνησιότητα του εντάλματος. Ο δικηγόρος του Τζόρτζι αρνήθηκε να σχολιάσει και η κυβέρνηση του Κατάρ δεν απάντησε.

Το ένταλμα παρουσιάζει επίσης μια διαφορετική εκτίμηση: «Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής».

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More