Κακοποίηση παιδιών, έμφυλη βία, βιασμοί, παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, παιδοφιλία: Εξαιρέσεις στον κανόνα ή νέα κερδοφόρα βιομηχανία ;
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
1. Ηλεία: Aθωώθηκε ομόφωνα ο παιδίατρος που κατηγορούνταν από την πρώην σύζυγό του για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού τους – μετά απο 10 μήνες δίκη – αγωνίστηκε 6,5 χρόνια για να αποδείξει την αθωότητά του ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ
2. Σε διαθεσιμότητα η ψυχολόγος – αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εμπλέκεται σε εκατοντάδες υποθέσεις με ψευδείς γνωματεύσεις και καταθέσεις σε δικαστήρια, εναντίον πατεράδων, σε υποθέσεις αντιδικίας με την πρωήν σύζυγο και υποτιθέμενης κακοποίησης των ίδιων τους των παιδιών τους- εμπλέκονται δικηγόροι αλλά και δικαστικοί λειτουργοί -Δικηγόροι στο «μικροσκόπιο» για ψευδείς βεβαιώσεις ασέλγειας κατά πατεράδων : Οι διάλογοι – «φωτιά» από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. Νέα στοιχεία από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» για την υπόθεση με την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.
3. Κώστας Κωστόπουλος: Ομόφωνα αθώος ο σκηνοθέτης του ΣΑΣΜΟΥ για την κατηγορία του βιασμού της ηθοποιού.
4. Λάρισα: «Δεν κακοποίησα το παιδί μου» ισχυρίζεται ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια.
ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ:
1. Η δίκη έγινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας και η αθωωτική απόφαση ήταν ομόφωνη:
Ομόφωνα αθώος κρίθηκε παιδίατρος από την Πάτρα, ο οποίος κατηγορήθηκε από την πρώην σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος του μωρού τους. Ο παιδίατρος δικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ηλείας και υπέρ της αθώσωσης του γιατρού τάχθηκαν τόσο οι τακτικοί δικαστές, όσο και οι ένορκοι.
Ύστερα από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 10 μήνες, το ΜΟΔ Ηλείας, αφού εξέτασε προσεκτικά όλους τους μάρτυρες, τις ιατρικές γνωματεύσεις ψυχιάτρων και όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, αθώωσε τον πατέρα, από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού του, όταν ήταν ακόμη βρέφος, βάζοντας οριστικά τέλος στην έξι ετών περιπέτεια του παιδιάτρου.
Σε δηλώσεις τους στο ilialive.gr, οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης του παιδιάτρου, εξέφρασαν την ηθική ικανοποίηση του πελάτη τους, τόνισαν ότι υπήρξε εξ’ αρχής μεθόδευση από την πλευρά της μητέρας που δεν κατάφερε να παραπλανήσει το δικαστήριο και ότι πρωταρχικό μέλημα του πελάτη τους, είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το παιδί του.
«Το μεγάλο θύμα της ιστορίας είναι το παιδί»
«Από την αρχή ισχυριζόμασταν ότι πρόκειται περί μιας άδικης κατηγορίας η οποία είχε απευθυνθεί από την μητέρα κατά του πατέρα όταν ξεκίνησε η διαδικασία του διαζυγίου. Από την αρχή είχαμε υποστηρίξει ότι όλο αυτό ήταν μια μεθόδευση που σκοπό είχε να αποκόψει τον πατέρα από την επικοινωνία του με το παιδί, και να του προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ηθική, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική βλάβη. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο πατέρας είναι παιδίατρος σε μια μεγάλη μεν, αλλά επαρχιακή πόλη όπου αυτού του είδους οι κατηγορίες και ισχυρισμοί διαδίδονται ταχύτατα.
Το δικαστήριο πανηγυρικά, ομόφωνα, εναρμονίστηκε και με την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε διαπράξει αυτό το αδίκημα. Επανέρχεται στην κοινωνία, χωρίς κανένα στίγμα, παρότι θεωρώ ότι κανείς στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είχε διαπράξει σε βάρος του παιδιού του τις πράξεις που του αποδόθηκαν τόσο άδικα από την μητέρα.
Έχει ιδιαίτερη σημασία η απόφαση αυτή, διότι αποκατέστησε μια βαρύτατη αδικία μετά από πολλούς μήνες ταλαιπωρίας, διασυρμού και βέβαια είναι ένα ζήτημα κατά πόσο ο ίδιος θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του, και να αποκατασταθεί η επικοινωνία του με το παιδί που, είναι το βασικό ζητούμενο. Πρώτα απ’ όλα, το μεγάλο θύμα αυτής της ιστορίας είναι το παιδί το οποίο εδώ και έξι χρόνια δεν επικοινωνεί με τον πατέρα του. Ουσιαστικά δεν τον γνώρισε διότι οι κατηγορίες διατυπώθηκαν από την μητέρα όταν το παιδί ήταν μόλις μερικών μηνών. Από τότε δεν έχει δει το παιδί του.
Παράλληλα με την απόφαση του Δικαστηρίου, στέλνεται ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να εργαλειοποιείται, κάθε φορά που ένας γονιός θέλει να χρησιμοποιήσει τις δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να προκαλέσει βλάβη κατά του άλλου γονιού, όταν αποφασίζουν να λύσουν τον γάμο τους. Να χρησιμοποιείται δηλαδή η δικαιοσύνη ως ένας μοχλός, μέσα από τον οποίο απευθύνονται άδικες, βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του άλλου συντρόφου και να αναλώνονται τα δικαστήρια και η ελληνική κοινωνία με την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων που πρωτίστως έχουν ως θύμα τα παιδιά και την οικογένεια. Είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί ένα θέμα σ’ αυτή τη βιομηχανία καταγγελιών που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σχεδόν μόδα και πολλές φορές προωθούνται με την βοήθεια και συμμετοχή επαγγελματιών που εμπλέκονται γύρω απ’ αυτές τις υποθέσεις» δήλωσε ο Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ένας εκ των συνηγόρων του παιδιάτρου.
«Από την πρώτη στιγμή γνώριζα ότι είναι μια στημένη υπόθεση. Είπα λοιπόν στον πελάτη μου, ότι με υπομονή θα ”ξετινάξουμε” την κατηγορία. Όσα εμπόδια και να βρεθούν, η δικαιοσύνη θα λάμψει. Η δικαιοσύνη σήμερα. έλαμψε Η απόφαση ήταν ομόφωνη, η πρόταση του κ. Εισαγγελέα την προηγούμενη βδομάδα προς αυτή την κατεύθυνση και το δικαστήριο τον αθώωσε και τον απέδωσε ”λευκό” στην κοινωνία όπως ”λευκός” ήταν πάντα και αθώος» ανέφερε ο τρίτος δικηγόρος του παιδιάτρου Παναγιώτης Μεταξάς.
«Έλαβε τέλος μια από εκείνες τις υποθέσεις που πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για μια σειρά ψευδών καταγγελιών και μεθοδεύσεων από γονείς που θέλουν να αποκόψουν την επικοινωνία του άλλου γονέα με το τέκνο του σε περιπτώσεις συγκρουσιακών διαζυγίων και καταλήγουν σε ψευδείς καταγγελίες για ασέλγεια ανήλικων τέκνων. Μια τέτοια υπόθεση είχαμε να αντιμετωπίσουμε και εδώ στον Πύργο, με ένα πατέρα που ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια από μια τέτοια ψεύτικη καταγγελία, ότι ασέλγησε στο παιδί του. Αγωνίστηκε για εξίμιση ολόκληρα χρόνια για να αποδείξει την αθωότητά του. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, ειδικά τις τελευταίες μέρες ζούμε τις αποκαλύψεις της ύπαρξης δεκάδων τέτοιων υποθέσεων. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν όλοι ότι τα παιδιά δεν φταίνε τίποτα να βρίσκονται στο επίκεντρο ενός συγκρουσιακού διαζυγίου, από μανάδες και πατεράδες που θέλουν να αποκλείσουν την επικοινωνία και να προβαίνουν σε τέτοιες ψευδείς καταγγελίες. Το γεγονός ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, απέδειξε ότι η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της, αντιμετωπίζει με τη δέουσα προσοχή όλες αυτές τις υποθέσεις και τελικά αποδίδει αυτό που είναι πάντα το ζητούμενο, τη δικαιοσύνη» τόνισε ο άλλος συνήγορος Γιάννης Κούτσης.
2. Σε διαθεσιμότητα η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. για τις ψευδείς γνωματεύσεις κατά πατεράδων.
Ραγδαίες εξελίξεις που απασχολεί δεκάδες οικογένειες, με την εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. κατά της ψυχολόγου που κατηγορείται για ψευδείς καταθέσεις που σχετίζονται και με κακοποίηση παιδιών, να βγάζει πολλά… «λαβράκια» και να αναμένονται εξελίξεις.
Έπειτα από μήνες εξονυχιστικών ερευνών, οι Αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα την ψυχολόγο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εμπλέκεται σε σωρεία υποθέσεων με ψευδείς γνωματεύσεις και καταθέσεις σε δικαστήρια, κατά κόρον κατά πατεράδων, σε υποθέσεις αντιδικίας με την πρωήν σύζυγο και υποτιθέμενης κακοποίησης των ίδιων τους των τέκνων.
Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, που κινητοποίησε την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και το Υγειονομικό της ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάγεται η συγκεκριμένη ψυχολόγος.
Η δικογραφία μετράει ήδη περισσότερες από 2.000 σελίδες, ενώ κομβικά στοιχεία για την υπόθεση προκύπτουν από την κατάσχεση που διατάχθηκε του προσωπικού υπολογιστή της ψυχολόγου, αλλά κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και την επακόλουθη καταγραφή συνομιλιών της, για αυτές τις υποθέσεις.
Όπως προκύπτει μάλιστα, στην υπόθεση εμπλέκονται δικηγόροι αλλά και δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων ο ρόλος διερευνάται σχετικά με τη δράση της συγκεκριμένης ψυχολόγου, η οποία ιδιωτεύει με ειδική άδεια απερχόμενου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Με τη λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας που ελήφθη, καταδεικνύεται και η σοβαρότητα των υπό διερεύνηση αδικημάτων, ενώ αναμένονται πολύ σύντομα εξελίξεις, σχετικά με το ποινικό σκέλος της διαδικασίας.
Δικηγόροι στο «μικροσκόπιο» για ψευδείς βεβαιώσεις σεξουαλικής κακοποίησης πατεράδων στα παιδιά τους. Οι διάλογοι – «φωτιά» από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. Νέα στοιχεία από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» για την υπόθεση με την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ
Την άρση του απορρήτου για να «επιστρατευτεί» ο κοριός της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για την υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος ψυχολόγου της Αστυνομίας, η οποία ελέγχεται για ψευδείς γνωματεύσεις σε βάρος πατεράδων για των παιδιών τους.
Το iEidiseis φέρνει στο φως νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. για ένα θέμα που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κόλπους του Σώματος.
Η ίδια η ψυχολόγος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της και διατείνεται ότι διαθέτει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την αθωότητά της, ενώ ταυτόχρονα πλήθος πατεράδων ισχυρίζονται ότι είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να σώσουν τα παιδιά τους. Μάλιστα, οι πατεράδες υποστηρίζουν ότι πρέπει να ελεγχθούν και δικηγόροι για να διαπιστωθεί ο ρόλος τους στην υπόθεση.
Σύμφωνα με την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων που σχημάτισε δικογραφία 2000 σελίδων, με ελεγχόμενη τη ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ., ερευνήθηκε κατά πόσο συντάσσονταν γνωματεύσεις με προγενέστερη ημερομηνία, ώστε να κατατεθούν από τους δικηγόρους στο πλαίσιο των αστικών δικαστηρίων σε βάρος των πατεράδων.
Η ψυχολόγος ελέγχθηκε επίσης για το κατά πόσο αποτυπώνει γεγονότα στις εκθέσεις της ως δικές της διαπιστώσεις, τα οποία αποτελούν υλικό κατόπιν συνεννόησης είτε με το δικηγόρο του ενός γονέα (συνήθως μητέρα) είτε με άλλον ειδικό, προκειμένου να συνταχθεί η έκθεσή της με τέτοιο τρόπο προς το συμφέρον του γονέα.
Χαρακτηριστικά σε συνομιλία της ψυχολόγου που καταγράφηκε από τον κοριό της Αστυνομίας εμφανίζεται να λέει:
«Θα το βάλω ημερομηνία Ιουλίου, μην ανησυχείς. Θα το βάλω ημερομηνία Ιουλίου, μην ανησυχείς. Θα το βάλω ημερομηνία Ιουλίου. Έτσι, με τα δεδομένα που έπεσαν στην αντίληψή μου από αυτά που μου προσκόμισε η μητέρα, τις συνομιλίες, τις γνωματεύσεις και όλα αυτά (…) Κοίταξε, σε κάθε περίπτωση, οι γνωματεύσεις οι οποίες έχουνε προσκομιστεί, οι ψυχολογικές εκτιμήσεις από εμένα και από… για την… και για τον …, να ξέρεις ότι εγώ ό,τι έχει γραφτεί για τον…, δεν είναι η δική μου αντίληψη. Είναι το ότι ανέφερε ο ίδιος. Το κατάλαβες; Εγώ δεν έχω βγάλει συμπέρασμα».
Σε άλλη επικοινωνία της, αναφερόμενη σε έκθεση που έχει ήδη συντάξει και επρόκειτο να «τροποποιηθεί», έπειτα από υπόδειξη της δικηγόρου της μητέρας και μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας στο αστικό δικαστήριο, αναφέρει:
«Μου είπε η… ότι μιλήσατε να αφαιρεθεί τελείως η παράγραφος παρόλο που την διατύπωσα λίγο διαφορετικά σε σχέση με τον σύντροφο, εφόσον δεν αναφέρθηκε και στην ακροαματική».
Η δικηγόρος απαντά: «Στο έστειλα τώρα, έκανα μία, δύο μικρές διαγραφές»
Και η ψυχολόγος συνεχίζει λέγοντας «Ναι ρε παιδί μου να το έχεις έτοιμο, κάνε τις διαγραφές, αφού είναι word, να το εκτυπώσεις ως έχει αυτό λέω (…) Εκτυπώνεις ναι, ναι, αφού δεν είναι επί της ουσίας είναι κάτι διευκρινιστικά, θα το δω κιόλας αλλά εκτύπωσέ το, σου έχω εμπιστοσύνη αφού είναι word, κατάλαβες;».
«Το παιδί θέλει τον πατέρα»
Η ψυχολόγος που ασκούσε και ιδιωτικά το επάγγελμά της, με σχετική άδεια από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σε άλλη συνομιλία της με συνάδελφό της, αναφέρονται σε υπόθεση που το παιδί δεν επιθυμεί να μείνει στο σπίτι με τη μητέρα του αλλά με τον πατέρα του και για το λόγο αυτό ζητείται από τη ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. στην έκθεση που θα συντάξει να αναφερθεί στη γονική καταλληλότητα της μητέρας με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο από τη δικηγόρο. Η συνάδελφός της ελεγχόμενης ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. λέει χαρακτηριστικά:
«Λοιπόν, άκου με, δεν ωφελεί ούτε το παιδί να δεις ή να δω, ούτε τον πατέρα αυτή τη στιγμή. Διότι το παιδί που διακαώς επιθυμεί να μιλήσει σε ειδικό, είναι μόνο και μόνο για να πει ότι θέλει να μείνει με τον μπαμπά του και δε θέλει τη μαμά του. Γι’ αυτό το αφήνουμε στην άκρη. Μπορείς να γράψεις εσύ μία έκθεση…», με τη ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. να απαντά: «Ακριβώς, μα γι’ αυτό το σκέφτηκε ότι είναι ριψοκίνδυνο».
Ο «κοριός» έγραψε και μία επικοινωνία της ελεγχόμενης ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. όταν η τελευταία ενημερώθηκε ότι υπάρχουν σε βάρος της καταγγελίες και ότι μπορεί να μπει στο μικροσκόπιο έρευνας:
«Πρώτον στην Αστυνομία δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι ψυχολόγοι επιστήμονες για να το κρίνουν αυτό, δηλαδή υπάρχουνε οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πως να το πω, οι διευθυντές μου, οι Ταξίαρχοί μου δηλαδή αυτοί δεν έχουνε, δεν μπορούν να με κρίνουν, κατάλαβες; Δεν φοβάμαι γι’ αυτό (…) Στο μεταξύ είμαι βαθμοφόρος, είμαι τέταρτη στην ιεραρχία, έχω 50 ψυχολόγους κάτω από εμένα δηλαδή δεν είναι να πεις ότι είμαι κανένας δόκιμος, κανένας αστυφύλακας».
Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων σημειώνουν ότι η ψυχολόγος ελέγχεται για το κατά πόσο εξέδιδε εκθέσεις σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα, λίγες ημέρες πριν η μητέρα καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο δικαστήριο για την επικοινωνία, ώστε η έκθεση να επισυναφθεί μαζί με την αίτηση, με αποτέλεσμα να αποκοπεί η επικοινωνία του πατέρα με τα παιδιά.
Αρνείται τις κατηγορίες
Η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχεται από τις δικαστικές Αρχές αρνείται τα πάντα.
Το ieidiseis επικοινώνησε με τον δικηγόρο της, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την αθωότητά της. Επίσης, το ieidiseis προσπάθησε να έρθει σε επαφή και με την ίδια τη ψυχολόγο για να φιλοξενήσει τη θέση της, χωρίς όμως ανταπόκριση.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
3. Κώστας Κωστόπουλος: Ομόφωνα αθώος ο σκηνοθέτης του ΣΑΣΜΟΥ για την κατηγορία του βιασμού της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου
Πολλοί υποστηρικτές του σκηνοθέτη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα – Αίσχος, φώναξαν υποστηρικτές της ηθοποιού που βρέθηκαν στην αίθουσα
Την αθώωση του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλου από το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο της Αθήνας. Η απόφαση ελήφθη ομοφωνα και στο άκουσμά της πολλοί υποστηρικτές του σκηνοθέτη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. «Αίσχος» φώναξαν υποστηρικτές της ηθοποιού που βρέθηκαν στην αίθουσα ενώ κάποιοι φώναξαν- αναφερόμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας της Βασιλικής στην Ηλεία- «ντροπή, δεν σέβεστε ούτε τα 11χρονα παιδάκια».
Ειδικότερα, ο 58χρονος σκηνοθέτης κάθισε στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστήριου έπειτα από μήνυση της ηθοποιού, Έλενας Αθανσοπουλου η οποία κατήγγειλε ότι ο Κ. Κωστόπουλος το καλοκαίρι του 2010 ενώ της πρότεινε να βγουν για φαγητό την βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του και ενώ εκείνη είχε χάσει τις αισθήσεις της. Προηγουμένως, όπως είχε αναφέρει η ηθοποιός εκείνη και ο κατηγορούμενος είχαν βρεθεί σε γνωστό μαγαζί των Αθηνών, όπου είχαν φάει και είχαν καταναλώσει τουλάχιστον δύο μπουκάλια κρασί.
«Δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε γιατί δεν ένιωθα καλά. Από τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου, έχω κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι, τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και γύρισαν οι αισθήσεις μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στη μήνυσή της η Έλενα Αθανασοπούλου.
Ωστόσο, το δικαστήριο με την απόφασή που εξέδωσε σήμερα δεν δέχθηκε την καταγγελία της ηθοποιού και αθώωσε ομόφωνα τον σκηνοθέτη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί το αδίκημα του βιασμού κάνοντας λόγο για συναινετική σεξουαλικη σχέση με τη καταγγέλουσα.
Απαλλακτική ήταν όμως και η πρόταση που είχε κάνει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας ότι από την καταγγελία της ηθοποιού και τα όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν κενά και αντιφάσεις αλλά και ισχυρές αμφιβολίες ως προς την ενοχή του κατηγορούμενου.
Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο και στο δικαστήριο έχουν καταθέσει πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, ανάμεσα τους η Μαρία Τζομπανάκη,η Κατερίνα Διδασκάλου, κ.ά..
4. Λάρισα: «Δεν κακοποίησα το παιδί μου» ισχυρίζεται ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια
Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα, καθώς αστυνομικοί συνέλαβαν 47χρονο γιατρό με την κατηγορία για ασέλγεια εις βάρος της 3,5 ετών κόρης του.
Η έρευνα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ξεκίνησε έπειτα από τηλεφωνική ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», με τον κατηγορούμενο να εντοπίζεται και να συλλαμβάνεται μέσα στο σπίτι του στη Λάρισα για ασέλγεια σε ανήλικο.
Ο κατηγορούμενος γιατρός αρνείται τις κατηγορίες και μιλά αποκλειστικά στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».
«Αναφορικά με το περιστατικό το οποίο κατηγορούμαι, έχω να απαντήσω πως ουδέποτε κακοποίησα το τέκνο μου, καθώς το υπεραγαπώ. Δυστυχώς, το μεγάλο λάθος μου ήταν το γεγονός πως έδωσα την επιμέλεια στη μητέρα διότι θεωρούσα πως θα υπήρχε μία υγιής σχέση για χάρτη του παιδιού, το οποίο παιδί έπρεπε να έχει μπαμπά και μαμά ανεξάρτητα των δικών μας διαφορών. Όταν αντιλήφθηκα πως το παιδί μου κακοποιείται εν τέλει σωματικά στο περιβάλλον της μητέρας, ξεκίνησα τον αγώνα μου, καταθέτοντας εγκλήσεις και πηγαίνοντας για καταγραφές των βλαβών, όταν αυτές ήταν εμφανείς. Το παιδί παραπονούνταν ότι δεν περνάει καλά και πως το χτυπάνε αλλά όταν ερχόταν στα χέρια μου τα σημάδια δεν ήταν πάντοτε έντονα. Τότε συνέδεσα το γεγονός ότι δεν μου δίνει το τέκνο μου στις προγραμματισμένες ημερομηνίες και πως για αυτό δεν μου έβαζε ποτέ viber ώστε να δω το παιδί μου.
Η πρώην σύζυγός μου εξ αρχής είχε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, η οποία προφανώς προέρχεται από κουβέντες με τους οικείους της. Το πίσω – μπρος της συμπεριφοράς της αποδεικνύεται από το γεγονός πως προσφάτως είχαμε πάει μαζί στον εν λόγω παιδότοπο για να παίξει το παιδί μας. Αν ήμουν επικίνδυνος γιατί ήρθε μαζί μου για καφέ; Στον εν λόγω παιδότοπο πήγα με το τέκνο μου αργά γιατί μέχρι 10.30 το βράδυ ήμασταν στο Τ.Ε.Π Κατερίνης. Στην επιστροφή μας στο σπίτι διερχόμασταν μπροστά από τον παιδότοπο, ο οποίος ήταν ανοιχτός και το παιδί επέμενε να πάμε. Έχοντας περάσει τόσα το παιδί μου, ήθελα να του κάνω το χατίρι και πήγαμε. Έπειτα ήθελε να περιμένουμε να δούμε κάποιο τρένο να διέρχεται από τον σταθμό, ο οποίος μάλιστα είναι δίπλα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Έτσι πήγαμε και αφού την τάιζα, περιμέναμε να διέλθει κάποιο τρένο, όπως μου ζήτησε.
Σχετικά με φράση του παιδιού ‘’τον μπαμπά τον αγαπάω, αλλά τον φοβάμαι’’, δυστυχώς έχοντας γίνει μπαλάκι στα αστυνομικά τμήματα είναι φυσιολογικό να δίνει τέτοιες απαντήσεις. Πόσο μάλλον όταν η μητέρα του μου επιτίθεται μέσα στον χώρο εργασίας μου με πέτρες για να την πάρει και πρέπει να προφυλάξω τον εαυτό μου. Δεν είναι σε ηλικία να καταλαβαίνει τι γίνεται. Η μητέρα του με κατηγορεί συνεχώς και προσπαθεί να στρέψει το παιδί εναντίον μου. Αυτά το παιδί τα μαρτυρά μόνο του. Επίσης το παιδί δεν εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο ούτε υπάρχει ανάλογη έκθεση. Για τις καταγγελίες της μητέρας της είπα πως θα την σκοτώσω απαντώ πως αυτή κρατούσε τα μαδέρια και τις κοτρόνες και όχι εγώ. Υπάρχουν και τα ανάλογα βίντεο».
Ένα στα τέσσερα παιδιά παγκοσμίως υφίστανται σωματική κακοποίηση, με τα συχνότερα θύματα να είναι κορίτσια. 7.500 παιδιά κάτω των 5 ετών υφίστανται κάποιας μορφής κακοποίηση κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η πλειονότητα των παιδιών – θυμάτων αφορά κυρίως σε παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών.
Η ανάγκη για την προστασία των παιδιών είναι επιτακτική και απαραίτητη σε κάθε προσπάθεια προώθησης των δικαιωμάτων και της ευημερίας των παιδιών.
Ο κύκλος της βίας πρέπει να σπάσει με την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων μας!
Βοήθηστε μας να προστατέψουμε τα παιδιά
Τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ασφαλή στο σπίτι, στο σχολείο, στη γειτονιά, στο διαδίκτυο. Αλλά σε αυτά τα μέρη συμβαίνει η περισσότερη βία κατά των παιδιών – συχνά με ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν καθημερινά.
Ένα στα τέσσερα παιδιά παγκοσμίως υφίστανται σωματική κακοποίηση, με τα συχνότερα θύματα να είναι κορίτσια.
7.500 παιδιά κάτω των 5 ετών υφίστανται κάποιας μορφής κακοποίηση κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η πλειοψηφία των παιδιών θυμάτων αφορά κυρίως σε παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών.
Η βία δεν έχει θέση στη ζωή των παιδιών. Οφείλουμε να ανοίξουμε το διάλογο και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ασφαλή για κάθε παιδί, όπου μπορεί να μεγαλώνει και να ευημερεί.
Ο στόχος του προγράμματος της UNICEF είναι αδιαπραγμάτευτα ένας: η προστασία όλων των παιδιών από τη βία και την κακοποίηση.
Η UNICEF σε συνεργασία με ένα δίκτυο εθνικών συνεργασιών, με τα αρμόδια Υπουργεία και άλλους κρατικούς φορείς συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες με τις ακόλουθες προγραμματικές της δράσεις:
Χαρτογράφηση πηγών δεδομένων για τη βία κατά των παιδιών στην Ελλάδα και ανάπτυξη ενός πλαισίου παρακολούθησης σε εθνικό επίπεδο.
Υποστήριξη της συλλογής και ανάλυσης των δεδομένων σχετικά με τη βία κατά των γυναικών και των παιδιών τους.
Σχεδιασμό και διάδοση εφαρμογών για κινητές συσκευές και ενίσχυση πλατφορμών για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ύπαρξη υπηρεσιών και πληροφοριών με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών.
Ανάπτυξη των ικανοτήτων των τοπικών κοινοτήτων σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην παιδική προστασία.
Ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διάφορες μορφές βίας, συμπεριλαμβανομένης της έμφυλης βίας, της διαδικτυακής βίας και της εμπορίας και διακίνησης παιδιών και ατόμων.
Η βία αφορά όλους μας και είναι στο χέρι μας να κάνουμε την χώρα μας πιο ασφαλή για κάθε παιδί.