Κατερίνα Νοτοπούλου: Ακροδεξιά ρητορική από τον Ορφανό

0 3

Σκληρή απάντηση δίνει η Κατερίνα Νοτοπούλου στον συνυποψήφιο της, Γιώργο Ορφανό μετά τις αιχμές που άφησε εναντίον της, εξαιτίας των δηλώσεων της για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Κατερίνα Νοτοπούλο τον κατηγορεί για ακροδεξιά ρητορική και αναφέρει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια στιγμή που αποτυπώνει την αφοσίωση της Ελλάδας στον διάλογο.

«Πληροφορήθηκα από δελτίο τύπου της παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον” ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ορφανός “κατέρριψε”, στην πρωινή τηλεμαχία, τα επιχειρήματά μου για τα Βαλκάνια και την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Ορφανός δεν γνωρίζει ή εσκεμμένα ξεχνά την ιστορία των Βαλκανίων στις αρχές αλλά και στο τέλος του 20ου αιώνα. Ξεχνά τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, την ανθρωπιστική κρίση, τις εθνοκαθάρσεις και τους χιλιάδες πρόσφυγες που αυτός προκάλεσε. Ο προοδευτικός χώρος έδωσε το δικό του στίγμα υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών σε όλα τα Βαλκάνια. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια στιγμή που αποτυπώνει την αφοσίωση της Ελλάδας στον διάλογο, στην ειρήνη και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα στην κατηγορία του κ. Ορφανού ότι η κ. Νοτοπούλου παρέδωσε κομμάτι της ελληνικής επικράτειας στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, η τελευταία σημειώνει πως η αναφορά αυτή «μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει».

«Η ακροδεξιά του ρητορική εκφράζει την αγωνία του να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, η οποία αποκλείστηκε από τις Δημοτικές Εκλογές. Ο εκνευρισμός των δεξιών υποψηφίων δεν κρύβεται όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Όσο πλησιάζει η ώρα που ο λαός της Θεσσαλονίκης θα κάνει την προοδευτική επιλογή, στηρίζοντας τη “Θεσσαλονίκη Μαζί”. Για να αφήσουμε πίσω τα φαντάσματα και να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη σε γέφυρα συνεργασίας των λαών των Βαλκανίων, σε κέντρο της Βαλκανικής συν-ανάπτυξης», καταλήγει η κ. Νοτοπούλου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More