Κίνα: Απαντά με 291 δις στους δασμούς Τραμπ

300x250

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έδωσε ώθηση στην κινεζική οικονομία λίγο πριν από καθοριστικές εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, με τις αρχές να ανακοινώνουν μια σειρά μέτρων για να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση του Πεκίνου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χε Λιφένγκ θα ταξιδέψει στην Ελβετία για συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ και τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο Τζέιμσον Γκριρ, κορυφαίοι οικονομικοί αξιωματούχοι της Κίνας ανακοίνωσαν ριζοσπαστικά μέτρα για τη σταθεροποίηση των αγορών, την ενίσχυση της τεχνολογικής καινοτομίας και τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Σε έκτακτη ενημέρωση στο Πεκίνο σήμερα Τετάρτη, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Παν Γκονγκσένγκ ανακοίνωσε γενικευμένες μειώσεις επιτοκίων και άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να διοχετεύσουν 2,1 τρισεκατομμύρια γουάν ($291 δισ.) στην οικονομία.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη χαλάρωση πολιτικής από την έναρξη του εμπορικού πολέμου, όταν οι «ανταποδοτικοί» δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψαν την παγκόσμια οικονομική τάξη και διατάραξαν τις αγορές.

Οι εμπορικές συνομιλίες, οι οποίες αρχίζουν το Σάββατο, θεωρούνται ως ένα κρίσιμο βήμα προς τη μείωση των δασμών, με τις δύο πλευρές να έχουν κίνητρα για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο και οι προσδοκίες είναι υψηλές.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra