Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Κοινωνία δύο ταχυτήτων και στον κορονοϊό

0 10,229

Το πρωί στο Παγκράτι έπρεπε να «έχεις μέσο» τον ιδιοκτήτη ή γνωστό τον σερβιτόρο, για να βρεις καλή θέση σε μία από τις δεκάδες – μπορεί και εκατοντάδες – καφετέριες στο Παγκράτι.

Το μεσημέρι την ίδια εικόνα μπορούσες να αντιμετωπίσεις στο Κολωνάκι ή σε μια από τις αντίστοιχες πολλές γωνίες στο Golden Hall, μέχρι που μπήκε «λουκέτο», μετά την εμφάνιση κρούσματος του κορονοϊού σε συμπολίτη μας που είχε επισκεφθεί το χώρο. Ό κόσμος που συχνάζει σε αυτά τα σημεία μάλλον δεν φοβάται την πανδημία.

Λίγες ώρες αργότερα πέρασα από δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ της Λ. Αλεξάνδρας. Παρατήρησα την κατάσταση στα ράφια: Ήταν σχεδόν άδεια από ζυμαρικά ( κυρίως ) αλλά και όσπρια! Συμπέρασμα, οι πελάτες των σούπερ μάρκετ φοβούνται πολυήμερο αποκλεισμό στα σπίτια και ότι δεν πρόκειται να ξαναβρούν στα ράφια ζυμαρικά!

Αυτά είναι τα δύο πρόσωπα της καταναλωτικής συμπεριφοράς μας που αναδεικνύουν οι τελευταίες εξελίξεις…

Είναι βέβαια πολύ πιθανόν το μεσημέρι ορισμένοι να πίνουν καφέ στο Κολωνάκι και μετά να εφορμούν στα σούπερ μάρκετ με το φόβο εξάντλησης των ζυμαρικών!

Ζήτω η τρέλα…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More