fbpx

Κόσοβο: Μέχρι το τέλος του έτους η αίτηση ένταξης στην Ε.Ε.

0 111

Η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως το βαλκανικό κράτος θα υποβάλει μέχρι το τέλος του χρόνου αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ υποσχέθηκε να παραμείνει προσηλωμένη στις υπό την αιγίδα των Βρυξελλών συνομιλίες με τη Σερβία για την επίλυση των διαφορών τους.

“Θα ανακοινώσω σήμερα εδώ, ενώπιον όλων των ηγετών της ΕΕ: το Κόσοβο θα υποβάλει την αίτησή του για να ενταχθεί στην ΕΕ μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς”, δήλωσε η Οσμάνι κατά την άφιξή της στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα.

Πέντε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων –η Αλβανία, η Βοσνία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία και η Σερβία– βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ. Όμως το Κόσοβο, το οποίο κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, δεν έχει υποβάλει αίτηση ακόμα.

“Πιστεύουμε ότι ο διάλογος, του οποίου ηγείται η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποίος υποστηρίζεται πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά επιτυγχάνοντας μια τελική συμφωνία επικεντρωμένη στην αμοιβαία αναγνώριση”, δήλωσε η Οσμάνι.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More