fbpx

Κρατικό Νίκαιας – Ελπίς: Καταγγέλλουν τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς

0 81

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ήδη από τις αρχές της πανδημίας προέβλεπαν ότι η κυβέρνηση μέσω του “Νέου ΕΣΥ” θα έφερνε όχι την βελτίωση, αλλά τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αποδεικνύεται πως ο ιδιωτικός τομέας θα αποτελέσει μονόδρομος για τους πολίτες, την ίδια στιγμή που οι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας και του Ελπίς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνουγια την τραγική υποστελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων.

Συγκεκριμένα, στο Κρατικό Νίκαιας έχουν προχωρήσει σε αναστολή διενέργειας αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών, λόγω μεγάλης έλλειψης γιατρών ενώ στο Ελπίς οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ασφαλή λειτουργία τμημάτων λόγω της παραίτησης ιατρών μετά τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

Και για τα δύο νοσοκομεία η ΕΙΝΑΠ έχει στείλει επιστολές προς του Διοικητές των υγειονομικών περιφερειών που ανήκουν οι δομές και ζητούν την άμεση λύση του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας η ΕΙΝΑΠ «Από το περασμένο καλοκαίρι ως σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί ή είναι σε διαδικασία συνταξιοδότησης 5 (πέντε) ειδικευμένοι γιατροί. Ήδη από πέρυσι υπήρχε δέσμευση από τον διοικητή του νοσοκομείου και την διοίκηση της 2ης Υ.Πε. για προκήρυξη τουλάχιστον 2 (δύο) θέσεων Επιμελητών κλάδου ΕΣΥ η οποία ως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Οι εναπομείνασες 4 (τέσσερεις) μόνιμες γιατροί και ο 1 επικουρικός είναι τελείως αδύνατο να καλύψουν το έργο που ως πέρυσι επιτελούσαν 10 (δέκα) ειδικευμένοι γιατροί, γι’ αυτό έχουν ανασταλεί τα εξωτερικά ραντεβού ενώ απειλείται και η εκτέλεση απεικονιστικών διαγνωστικών εξετάσεων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς».

«Ουσιαστικά, απειλείται η ίδια η ύπαρξη του Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας. Στο δε τμήμα του κλασικού Ακτινολογικού, στο οποίο ανήκει και ο αγγειογράφος, λόγω συνταξιοδοτήσεων, σύντομα θα μείνει μόνο ένας γιατρός» εξηγούν στην ίδια επιστολή οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ΕΙΝΑΠ επίσης αναφέρει ότι «Το Τμήμα (με δυο Αξονικούς Τομογράφους και με Μαγνητικό Τομογράφο) έχει τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά εκτελώντας κάθε χρόνο χιλιάδες διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς, σε επείγοντα περιστατικά που εξετάζονται στο ΤΕΠ και σε εξωτερικά ραντεβού, πάρα πολλά από τα οποία αφορούν ασθενείς ανασφάλιστους λόγω μακροχρόνιας ανεργίας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Επίσης, πολλές επεμβατικές πράξεις (βιοψίες κ.λπ.) υπό καθοδήγηση με αξονική τομογραφία».

«Απαιτούμε την άμεση στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό με κατ’ αρχήν υλοποίηση της δέσμευσης για προκήρυξη τουλάχιστον 2 (δυο) θέσεων Επιμελητών κλάδου ΕΣΥ η οποία δέσμευση τελείως αδικαιολόγητα απεμπολήθηκε» καταλήγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί..

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση και στο Ελπίς όπου λόγω των εξοντωτικών συνθηκών εργασίας γιατροί αποφασίζουν να παραιτηθούν με ότι σημαίνει αυτό για την λειτουργία του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή του το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ «Οι απαιτητικές και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, οδήγησαν σε παραίτηση του επιστημονικά υπεύθυνου διευθυντή του αναισθησιολογικού τμήματος καθώς και την αποχώρηση επιπλέον γιατρών αναισθησιολόγων».

«Στο ακτινολογικό λόγω παραιτήσεων τόσο επικουρικών όσο και μόνιμων γιατρών, καθώς και τη συνταξιοδότηση ενός, οι εναπομείναντες εργάζονται κάτω από αντίξοες και εξοντωτικές συνθήκες. Εξαιτίας των ελλείψεων αυτών άλλωστε, σε αρκετές γενικές εφημερίες διακομίζονται ασθενείς στο αξονικό του νοσοκομείου “ΛΑΪΚΟ” για απεικόνιση».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More