Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

ΞΕΕ: Λήγει η υποβολή αιτήσεων για τον 3ο κύκλο του CapsuleT

0 8

Ελάχιστες μέρες μένουν ακόμα για την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων ενόψει του 3ου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2020) του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

H κατάθεση συμμετοχών ξεκίνησε ήδη από τις 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, οπότε και θα ακολουθήσει αρχικά η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή και, στη συνέχεια, η ένταξη των καλύτερων startup ομάδων στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης.
 
Σήμερα -περισσότερο από ποτέ- οι startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό έχουν ανάγκη την εντατική υποστήριξη, την καθοδήγηση με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και τον επανασχεδιασμό της στρατηγικής τους στα πλαίσια των νέων αναγκών, όπως επίσης και την προώθησή τους στην ελληνική αγορά.

Το πρόγραμμα του επιταχυντή περιλαμβάνει δράσεις, όπως:

• εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) σε business topics από ειδικούς του κλάδου
• συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring) με την ειδική επιτροπή αλλά και ομάδα μεντόρων από την τουριστική και επιχειρηματική αγορά
• τοπικές εκδηλώσεις, ευκαιρίες παρουσιάσεων και συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού (meetups)
• επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικές τουριστικές εταιρείες (on-site visits)
• δραστηριότητες δικτύωσης (networking events)
• συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση που νέα μέτρα/περιορισμοί ανακύψουν στη διάρκεια διεξαγωγής του 3ου κύκλου, οι περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, όπως και στην περίπτωση του 2ου κύκλου, με στόχο την προστασία όλων των ομάδων και εμπλεκόμενων φορέων.

Σημειώνεται πως το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους).

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την περασμένη χρονιά, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google έχουν προχωρήσει στη σύζευξη των δυνάμεών τους για τον CapsuleT. Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google με μεγάλη χαρά θα διαθέσουν και στη διάρκεια του τρίτου κύκλου την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, στη χρήση των καλύτερων πρακτικών, στη φιλοξενία ειδικών εργαστηρίων, σε σχετικές ομιλίες και στην οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες.

Επιπλέον, στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι η Grant Thornton, το NBG Business Seeds, η Nelios και η TÜV Austria Hellas. Τέλος, υποστηρικτής για την παροχή προϊόντων καφέ είναι η Douwe Egberts/Foodrinco.

Χρονοδιάγραμμα του 3ου κύκλου του προγράμματος:

· Περίοδος Αιτήσεων: 13 Ιουλίου 2020 έως 13 Αυγούστου 2020
· Περίοδος Αξιολόγησης: Έως 10 Σεπτεμβρίου 2020
· Περίοδος Προγράμματος Επιτάχυνσης: Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2020

Ποιες εταιρείες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να ενταχθούν στο πρόγραμμα;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο ξενοδοχίας και εστίασης ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ξεναγήσεων και εκδηλώσεων, όπως επίσης και εφαρμογών/λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, εξειδικευμένων λύσεων επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών.

Χρηματικά έπαθλα έως 35.000 ευρώ!

Αξιοσημείωτο είναι πως, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους έως 35.000 ευρώ -ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη- και γίνονται επίσημο μέλος της κοινότητας του CapsuleT. Ειδικότερα, οι 3 μεγάλοι νικητές λαμβάνουν χρηματικά έπαθλα 10.000, 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ όλες οι εταιρείες που ολοκληρώνουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνουν από 2.000 ευρώ η καθεμία.

Υποβολή αίτησης

Η διαδικασία υποβολής αίτησης δεν είναι κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Αρκεί μόνο οι υποψήφιες/οι να ακολουθήσουν τα εξής απλά βήματα:

– Να διαβάσουν προσεκτικά τις ερωτήσεις της φόρμας αίτησης
– Να προετοιμάσουν τις απαντήσεις τους σε ένα αρχείο Word στον υπολογιστή τους
– Να σιγουρευτούν ότι έχουν έτοιμες τις τελικές απαντήσεις τους
– Να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 13 Αυγούστου (23:00) εδώ. Επισημαίνεται πως οι αιτήσεις χρειάζεται υποχρεωτικά να κατατεθούν στην αγγλική γλώσσα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More