fbpx

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βιάζεται να… αυτοκτονήσει

0 131

Η Βουλή, όπως μας έχει ενημερώσει ο πρόεδρος της Κώστας Τασούλας, δεν θα έχει και φέτος Θερινά Τμήματα και θα λειτουργήσει μέχρι τις αρχές Αυγούστου σε Ολομέλεια και ακολούθως θα κλείσει για 20 μέρες τουλάχιστον για θερινές διακοπές.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να ανοίξει ή αν θα ανοίξει θα είναι για λίγες μέρες, καθώς επώνυμοι και ανώνυμοι “κύκλοι” περιξ του πρωθυπουργού, λένε ότι είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο, όπως έχουμε γράψει άλλωστε και στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα μας εδώ και μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες για τα “σενάρια” που μελετά το Μαξίμου.

Το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει ένα από τα “φιλοκυβερνητικά” ή μάλλον “φιλομητσοτακικά” site, το powergame.gr του Γιάννη Κουρτάκη.

“Είναι η πρώτη φορά που οι πέριξ τον πρωθυπουργό δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το ερχόμενο φθινόπωρο. Απεναντίας ορισμένοι εξ αυτών θεωρούν ότι πρόκειται για την επικρατέστερη εκδοχή” αναφέρει στη στήλη του “The Big Mouth”, τονίζοντας ότι “Για πρώτη φορά, μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος Κυριάκος, στις κατ’ ίδιαν συζητήσεις του, δεν είναι και τόσο απόλυτος, όπως ήταν πριν από καμπόσους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι πλέον έχει συνειδητοποιήσει ότι θα αποτελούσε κίνηση υψηλού ρίσκου να πάει σε ένα δεύτερο δύσκολο χειμώνα”.

Και επισημαίνει “Επειδή ο Μητσοτάκης δεν ανήκει στην κατηγορία των ηγετών, που δεν αντιλαμβάνονται τα μηνύματα της κοινής γνώμης και από το λίγο που τον γνωρίζω, προεξοφλώ ότι κάπου στα τέλη Αυγούστου, άντε βαριά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, «θα μπουμπουνίσει τις εκλογές» όπως χαρακτηριστικά λέει ένας φίλος μου”.

Με ορόσημο λοιπόν τη ΔΕΘ είναι πιθανό τελικά ο πρωθυπουργός να προκηρύξει εκλογές για να προλάβει τα χειρότερα, ωστόσο αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι επειδή δεν βλέπει αυτοδυναμία ούτε με το κιάλι ακόμη και στις δεύτερες εκλογές με τον δικό του εκλογικό νόμο (ενισχυμένη, με κλιμακωτό bonus εδρών στο πρώτο κόμμα) ο “φιλομητσοτακικός” εκδότης συνεχίζει υπό τον τίτλο “…και αλλάζει και τον εκλογικό νόμο”!

Έτσι παρά τις συνεχείς διαψεύσεις του κ. Μητσοτάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου η εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου μπορεί να είναι ο τελευταίος νόμος που θα ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση πριν κλείσει η Βουλή, με σκοπό να κατεβάσει το όριο αυτοδυναμίας και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, η οποία πάντως βλέπει τα ποσοστά της να ανεβαίνουν με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν και τα ποιοτικά στοιχεία είναι εις βάρος της.

“Με αφορμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, κάποιοι ομολογώ όχι και λίγοι, θεωρούν ότι ο πρόεδρος Κυριάκος, θα πρέπει αν αποφασίσει να πάει στις κάλπες, προηγουμένως να έχει αλλάξει και τον εκλογικό νόμο. Και επ’ αυτού σας έχω νέα” αναφέρει το “Big Mouth” και αποκαλύπτει “Όπως με πληροφορεί σχετικά αξιόπιστη (επί των Νεοδημοκρατικών) πηγή, ο πρωθυπουργός έπειτα από πολλή σκέψη, φαίνεται να αποφάσισε κάποιες τροποποιήσεις στον εκλογικό νόμο του Θεοδωρικάκου. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες λένε ότι έχει ζητήσει από τον Θοδωρή Λιβάνιο (που ξέρει από εκλογικά συστήματα) να του φτιάξει δυο εναλλακτικά σενάρια εκλογικού νόμου”.

“Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη δουλειά που του έβαλε να κάνει ο πρόεδρος Κυριάκος. Με δεδομένο ότι είναι έτοιμα τα νέα μοντέλα του εκλογικού νόμου, στην περίπτωση που καταλήξει ο Μητσοτάκης στην αλλαγή του, αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αφού η Βουλή θα «κλείσει» για είκοσι το πολύ μέρες”.

Όλα αυτά βέβαια μένει να επιβεβαιωθούν, γιατί στο Μαξίμου και στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος ευρύτερα οι απόψεις διίστανται, καθώς εξυπηρετούνται πολλά και διάφορα “συμφέροντα” που θέλου΄ν η δεν θέλουν εκλογές για τους δικούς τους λόγους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακούει και στις καλοκαιρινές διακοπές του να αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More