fbpx

«Κύριε Κοντόπουλε ακούτε;»: Αναπτυγμένη αγορά με τεχνικά προβλήματα το XA

O Γενικός Δείκτης σταμάτησε στις 1696,22 μονάδες (άνοδος 0,15%) στις 15.00 ώρα Ελλάδος  και δεν συνέχισε την συνεδρίαση

Σε χρηματιστηριακό φιάσκο κατέληξε η πρώτη συνεδρίαση μετά την αναβάθμιση από την Moody’s.  Η συνεδρίαση διακόπηκε στις 14.55 ώρα Ελλάδος λόγω τεχνικού προβλήματος και δεν ξαναξεκίνησε.  Στο τέλος της συνεδρίασης, οι τιμές των μετοχών βγήκαν με στατιστικές αλχημείες (μέσους όρους).  Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο κ. Κοντόπουλος έβγαζε την ενημέρωση μέσω Bloomberg και άφησε όλα τα μέλη (χρηματιστηριακές και τράπεζες, funds) χωρίς  ενημέρωση παρά τα συνεχή τηλεφωνήματα.  Μία ‘αλφαδιά’ το ελληνικό χρηματιστήριο , κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά τη Moody’s. 

To τεχνικό θέμα που προέκυψε  γύρω στις 15.00 ώρα Ελλάδος στο ελληνικό χρηματιστήριο, χάλασε το ελπιδοφόρο κλίμα που είχε δημιουργηθεί για υπέρβαση των 1.700 μονάδων (έπιασε τα επίπεδα των 1.700 μονάδων ενδοσυνεδριακά λίγο πριν ‘πέσει’ το σύστημα) κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά την επενδυτική βαθμίδα που έδωσε η Moody’s.

Ωστόσο τα μηνύματα ανόδου που είχε η συνεδρίαση μέχρι τότε- πέρασαν στην αγορά και έδειχναν ότι ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ‘καυτός’  για τους επενδυτές , από την στιγμή μάλιστα που ανήγγειλαν ότι θα επιταχύνουν τις διανομές μερισμάτων.

Μέχρι τις 15.00 ώρα Ελλάδος, από τις 4 συστημικές τράπεζες ανοδικά κινούνταν η Alpha Bank, η Πειραιώς και η Eurobank και στα μη τραπεζικά blue chips άνοδο κατέγραφαν η ΔΕΗ (μετά την κατασκευή του νέου εργοστασίου στη Βουλγαρία), η Cenergy, η Aegean (με νέες παραγγελίες αεροσκαφών), η AVAX, το Αεροδρόμιο (ΔΑΑ),  η Viohalco και ο ΑΔΜΗΕ.

Με βάση τις τελευταίες τιμές (στις 15.00 ώρα Ελλάδος) ,ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνονταν στις 1.696,22 μονάδες με άνοδο 0,15%.   Από τις μετοχές που συναλλάσσονταν οι 73 ήταν ανοδικές και οι 49 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε αύξηση 0,23%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,37% και ο τραπεζικός δείκτης είχε άνοδο 0,48%.  Ωστόσο οι τελικές τιμές βγήκαν μετά μεσοσταθμικά.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον διαχύθηκε και στους υπόλοιπους κλάδους και δεικτοβαρείς μετοχές στο Χ.Α. αλλά οι αντίρροπες τάσεις μεταξύ μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης , περιόρισε την άνοδο και δεν επέτρεψε το μεγάλο ράλι όπως αυτό των ευρωπαικών αγορών.

Σε ότι αφορά το τεχνικό θέμα, εδώ φάνηκε και η αδυναμία του ελληνικού χρηματιστηρίου που όχι μόνο δεν κατάφερε να λύσει σύντομα το πρόβλημα αλλά , και κυρίως, άφησε όλα τα μέλη του (χρηματιστές) χωρίς ενημέρωση μέχρι και τις 17.30 ώρα Ελλάδος.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ‘ανιχνευτικό’ ξεκίνημα, κυριάρχησαν ξεκάθαρα οι αγοραστές.  Οι επενδυτές ποντάρουν στην εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στην Ουκρανία εν αναμονή των συνομιλιών ΗΠΑ-Ρωσίας, που θα μειώσει τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη.  Σταδιακά οι χρηματιστηριακές αγορές αύξησαν την ανοδική τάση και λίγο πριν τις 17.00 ώρα Ελλάδος ο γερμανικός DAX κατέγραφε άνοδο 0,89%, ο γαλλικός CAC 0,57%, ο ιταλικός MIB είχε άνοδο 0,89%  και ο Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,7%.     

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra