Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. απέτυχαν να εφαρμόσουν το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”

0 5

Με πρόσχημα την πανδημία, κυβέρνηση και Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσαν τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά και της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου.

Η μαζική συγκέντρωση στο Εφετείο την ιστορική μέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής θορύβησε σφόδρα τo επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενός πρωθυπουργού που πήγε μόνος πρωί-πρωί στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι, καθώς είχε ταξίδι για δουλειές στο Αμπού Ντάμπι, αφήνοντας στο πόδι του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να εφαρμόσει το δόγμα του νόμου και της τάξης

Το αποτέλεσμα 0 εις το πηλίκον. Γιατί και συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ακυρώνοντας στο δρόμο τα σχέδια της ΕΛΑΣ, οι 6000 άνδρες της οποίας είχαν μαζευτεί από όλη την Ελλάδα, αποτελώντας πραγματική υγειονομική βόμβα.

Δεν δίστασαν μάλιστα οι ρόμποκοπ του Χρυσοχοϊδη να επιτεθούν αναίτια στη συγκέντρωση του ΚΚΕ με χημικά, βία και συλλήψεις και μαθητές από τις Σχολές της Αστυνομίας να εμποδίζουν την ΚΟ του ΜέΡΑ25 να περάσει μπροστά από την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Εν ολίγοις όπως έγραψαν και επώνυμες φιλοκυβερνητικές πένες:

“Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ, απλώς απέτυχε” (Μπ. Παπαπαναγιώτου)

“Προς την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ. Αν δεν μπορείτε να τηρήσετε τους νόμους σας να το κλείσετε το μαγαζί. Το ΚΚΕ έκανε ανενόχλητο συγκέντρωση 200 ατόμων. Αυτό σημαίνει πως δικαιούται το ίδιο να κάνει και ο Βαρουφάκης. Γιατί έγινε τόση φασαρία; Γιατί εκθέσατε τον πρωθυπουργό;” (Σ. Μουμτζής).

Αυτό που έμεινε τελικά από τη 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η καταστολή και ο αυταρχισμός με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More