Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Λ. Μενδώνη: Επιγραφή με το όνομα της στη σύμβαση με το Ίδρυμα Ωνάση

0 43

Την απίστευτη πρόβλεψη για την τοποθέτηση μαρμάρινης αναγραφής με το όνομα της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη μαζί με του ιδρύματος Ωνάση για τα «έργα» που έγιναν στην Ακρόπολη αποκαλύπτει η σύμβαση δωρεάς που έχει υπογράψει το υπ. Πολιτισμού με το Ίδρυμα. Η ανεκδιήγητη αναφορά στάθηκε μια ακόμα αφορμή για να βρεθεί η κα Μενδώνη στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην ανακοίνωση του υπουργείου περί fake news, απάντησε η Σία Αναγνωστοπούλου με το άρθρο 9 της σύμβασης. 

«Πόσο ματαιοδοξία πιά…» σχολίαζαν άσπονδοι φίλοι της κας Μενδώνη με αφορμή την αναγραφή του ονόματος της σε μαρμάρινη επιγραφή που προοριζόταν για την Ακρόπολη. Για το… γλέντι στο twitter, ούτε λόγος, καθώς η Λίνα Μενδώνη εμφανίζεται από Καρυάτιδα ως… κεφάλι στο όρος Ράσμορ στις ΗΠΑ, στο πλάι του Τζέφερσον και του Λίνκολν!

Θέση πήρε και ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο. Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα» σημείωσε.

Fake news και η σύμβαση;

Στις απανωτές επιθέσεις απάντησε το υπουργείο Πολιτισμού. «Η στοχοποίηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news, στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται.Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Όσο ο χώρος ήταν κλειστός, είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα όχι. Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων που, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών». Ατυχώς, όμως, όπως αποδείχθηκε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με ανακοίνωση της τομεάρχη Σίας Αναγωνστοπούλου:

«Στη σύμβαση αυτή, που η ίδια κατέθεσε και υπέγραψε, στο άρθρο 9 αναφέρεται : Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του Ανελκυστήρα Πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης δίπλα από την σχετική επιγραφή που αφορά την χορηγία της Ε.Ε και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70 x 40 εκ.) που θα αναφέρει: “Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020).”

Ή λοιπόν η σύμβαση αυτή είναι fake news όπως λέει η κα Μενδώνη, που σημαίνει ότι είναι διπλά υπόλογη όχι μόνο γιατί εξαπάτησε τη Βουλή με δικά της fake news και πλαστά στοιχεία αλλά και για παράβαση καθήκοντος, ή η κα Μενδώνη τρέχει να τα μαζέψει άρον άρον μετά την κοινωνική κατακραυγή. Εκτός εάν πλέον την εξαπατά και ο ίδιος της ο εαυτός» σημειώνεται στη ανακοίνωση της κας Αναγνωστοπούλου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More