Λαβρόφ: Αρκετοί “παίκτες” επιχειρούν να εκτροχιάσουν τις συνομιλίες για τη Συρία

0 2

Αρκετοί “παίκτες” επιχειρούν να εκτροχιάσουν τις ενδοσυριακές συνομιλίες και να επιλύσουν την κρίση στην Συρία με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Υπάρχουν κάποιοι παίκτες από το εξωτερικό πεδίο που ονειρεύονται να ανατρέψουν το (συριακό) καθεστώς δια της βίας, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, όπως να εκτροχιάζουν τις συνομιλίες στην Γενεύη”, υποστήριξε ο Λαβρόφ μετά την συνάντηση που είχε στην Μόσχα με τον Γάλλο ομόλογο του Ζαν-Μαρκ Ερό.

“Πιστεύω ότι η Γαλλία και οι ΗΠΑ απορρίπτουν κατηγορηματικά τέτοιες απόπειρες”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν θεωρούν ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν αποτύχει οριστικά και οι ΗΠΑ πιστεύουν ακόμη ότι υπάρχει ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε μια πολιτική μετάβαση, στην οποία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα αποχωρήσει από την εξουσία.

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HNC), η οποία εκπροσωπεί τη συριακή αντιπολίτευση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως η απόφασή της να αναστείλει τη συμμετοχή της στις συνομιλίες ενισχύθηκε μετά τις αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος σε δύο πόλεις στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, τις οποίες χαρακτήρισε “επικίνδυνη κλιμάκωση” της σύρραξης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More