fbpx

Οι πωλήσεις αυξάνουν το τζίρο, τα logistics την κερδοφορία

0 97

Για το ρόλο του logistician στο κλάδο των κατασκευών μίλησε στην εκπομπή της Ελενα Ερμείδου, logistics voice, o κος Χρήστος Μήτσης, Μηχανολόγος Μηχανικός Κατασκευαστικού τομέα και Παραγωγής, σήμερα Εμπορικός Διευθυντής στην Doka Hellas ΑΕ, (Αυστριακή πολυεθνική εταιρεία Καλουπιών & Σκυρόδεσης) και, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. Ενώ, γνωρίζοντας την άσχημη οικονομική φάση που διανύει η Ελλάδα επισημαίνει ότι πρέπει να ενδυναμωθούν άμεσα οι τομείς που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη που τόσο πολύ έχουν καθυστερήσει, αναφερόμενος στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Για το ρόλο του logistician στο κλάδο των κατασκευών μίλησε στην εκπομπή της Ελενα Ερμείδου, logistics voice, o κος Χρήστος Μήτσης, Μηχανολόγος Μηχανικός Κατασκευαστικού τομέα και Παραγωγής, σήμερα Εμπορικός Διευθυντής στην Doka Hellas ΑΕ, (Αυστριακή πολυεθνική εταιρεία Καλουπιών & Σκυρόδεσης) και, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. Ενώ, γνωρίζοντας την άσχημη οικονομική φάση που διανύει η Ελλάδα επισημαίνει ότι πρέπει να ενδυναμωθούν άμεσα οι τομείς που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη που τόσο πολύ έχουν καθυστερήσει, αναφερόμενος στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

Οι κατασκευές είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας λόγω της παραγωγικής τους διαδικασίας και, τους διαφορετικούς τομείς που τις απαρτίζουν. Ο ρόλος τουlogistician τώρα στις κατασκευές είναι ιδιαίτερα δύσκολος, σε σχέση με άλλους κλάδους, καθώς όλα πρέπει να είναι Just in Time. Παράλληλα ο logistician έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλούς αστάθμητους παράγοντες .

Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει σωστά, ή υπάρχει κάποια έλλειψη το κόστος αυτό είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να μεταβάλλει το κόστος της παραγωγής και τους δείκτες κερδοφορίας της επιχείρησης. Στα μεγάλα έργα όπως αναφέρει ο κος Μήτσης υπάρχουν απέραντα εργοτάξια μεγάλων προϋπολογισμών, ‘εκεί ο logistician αν κάτι δεν γίνει καλά, λόγω αστάθμητων παραγόντων που προκύπτουν, κυρίως από το κενό που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ του κομματιού μελέτης ‘as per drawing’ με το κομμάτι εφαρμογής του έργου το ‘as per build’, έχει σημαντικά δύσκολο έργο. Συνεπώς, ο logistician είναι και το κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Το καλύτερο τώρα αποτέλεσμα θα επιτευχθεί με την άριστη συνεργασία του logistician με όλα τα τμήματα που εμπλέκονται στην κατασκευή και τον εργοταξιάρχη. Το επάγγελμα δύσκολο και απαιτητικό αλλά όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο κος Μήτσης ‘οι logisticians είναι φτιαγμένοι και σεταρισμένοι έτσι ώστε να μπορούν πάντα να βρουν λύση’.

Αναφερόμενος, στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, ο κος Μήτσης τόνισε ότι όπως όλοι οι κλάδοι έτσι και αυτό των logistics και των κατασκευών έχει χτυπηθεί και πάρα πολύ μάλιστα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στην επίσπευση των μεγάλων έργων που έχουν καθυστερήσει και που είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν μια ώθηση στην οικονομία Παράλληλα, εκτιμά ότι εφ’ όσον σταθεροποιηθεί η αγορά, ο κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη, ωστόσο υπερτονίζει ότι οι εταιρείες που εν μέσω κρίσης έχουν αναγνωρίσει και, αναβαθμίσει το επάγγελμα του logistician έχουν σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα και, μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα την κρίση. Κάτι που μας τόνισε πολύ χαρακτηριστικά, που είναι και το μότο της εταιρείας Doka ‘οι πωλήσεις αυξάνουν τον τζίρο και τα logistics την κερδοφορία της εταιρείας’.

Γνώστης της αγοράς και του οικονομικού περιβάλλοντος, ο Εμπορικός Διευθυντής της Doka Hellas AE υπογραμμίζει ότι ‘τα πάντα είναι ανάπτυξη’. Όπως λέει αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, αν δεν μπορέσει η Ελλάδα να παράγει κάτι ανταγωνιστικό που να μπορεί να το προωθήσει σωστά, οι εξαγορές χρέους είναι απλά οικονομικές θεωρίες που οδηγούν στο πουθενά.

Σημαντικό ρόλο παίζει ωστόσο η επιλογή του συνεργάτη από τον πελάτη που θέλει να κάνει μια κατασκευή. Από το το ιντερνετ όπως επισημαίνει ο κος Μήτσης ο πελάτης έχει την δυνατότητα να πάρει μια εικόνα, παράλληλα σημαντικό ρόλο παίζουν οι συστάσεις αλλά και η εξειδίκευση που έχει κάθε εταιρεία κατασκευής έργων. Ενώ, ο πελάτης θα πρέπει ενδελεχώς να εξετάσει το συμβόλαιο που είναι να υπογράψει.

Μιλώντας τέλος στην εκπομπή για τους στόχους της Doka Hellas AE, αυτοί κυρίως όπως μας είπε είναι δύο, να παραμείνει η εταιρεία leader στην αγορά και, παράλληλα να αυξήσει το μερίδιο της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Doka Hellas έχει ως αντικείμενο συστήματα για καλούπωμα, σκυροδέτηση, συστήματα αυτοαναρηχώμενα με υδραυλικές αντλίες τα οποία σκαρφαλώνουνε μόνα τους, ειδικές κατασκευές, για φράγματα και τούνελ. Η εταιρεία υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα τον πελάτη.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More