fbpx

Τρία μέτωπα εξελίξεων στα logistics το 2011

0 87

Τις ευχές, τις προσδοκίες και τους στόχους τους για το 2011 κατέθεσαν στην εκπομπή Logistics Voice, καταγράφοντας ουσιαστικά και τις τάσεις του κλάδου των logistics και εμπορευματικών μεταφορών οι καλεσμένοι της Ελενας Ερμείδου. Τις ευχές, τις προσδοκίες και τους στόχους τους για το 2011 κατέθεσαν στην εκπομπή Logistics Voice, καταγράφοντας ουσιαστικά και τις τάσεις του κλάδου των logistics και εμπορευματικών μεταφορών οι καλεσμένοι της Ελενας Ερμείδου.

Κατά σειρά προτεραιότητας της ομιλίας τους οι καλεσμένοι ήταν οι εξής: Χάρης Λαζαρόπουλος, Αρχισυντάκτης στο περιοδικό Logistics & Management, Μαλλίνης Κυριάκος, διευθυντής Unique Com και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος, Χρήστος Μήτσης, Εμπορικός Διευθυντής στην Doka Heallas AE, Διονύσης Γρηγορόπουλος, μέλος του ΔΣ στην Ελληνική Εταιρεία Logistics, Νίκος Σακελλαρίου Δημοσιογράφος ΗΜΕΡΗΣΙΑ και Fmvoice, Κατερίνα Λαδοπούλου, Δημοσιογράφος Επικοινωνιολόγος, EEL.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χ. Λαζαρόπουλος με την μεγάλη εμπειρία που έχει τόνισε, μεταξύ των άλλων ότι ‘η κρίση για όσους την αντιλαμβάνονται ως πρόκληση για σοβαρές νοικοκυρεμένες επιχειρήσεις θα δημιουργήσει ένα ζητούμενο και, το ζητούμενο είναι οι νέες μορφές συνεργασίας, οι συνέργιες, οι συγχωνεύσεις και τα νέα μορφώματα που θα λειτουργήσουν με εξωστρέφεια’. Ευχόμενος να εφαρμοστεί το σχέδιο των 100 ημερών που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για δημόσιες επενδύσεις ύψους 1 δις ευρώ, συστήνει στο κλάδο και στις επιχειρήσεις αναδιάταξη και επιθετική πολιτική

Από την πλευρά του ο Κ. Μαλλίνης, διευθυντής στην Unique Com και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι η Bόρια Ελλάδα έχει ένα γεωγραφικό προσδιορισμό που της δίνει πολλά πλεονεκτήματα, είπε ότι ο .κλάδος εφοδιαστικής αλυσίδας βρίσκεται σε αναμονή εξελίξεων με τρία μέτωπα. Το πρώτο μέτωπο προς εξέλιξη είναι η ολοκλήρωση της εικόνας της κρίσης. Το δεύτερο κατά σειρά μέτωπο είναι να ξεκαθαρίσουμε ποιο είναι το αναπτυξιακό μας μοντέλο, κάτι που έχει να κάνει με τις κινήσεις του κράτους. Και, το τρίτο μέτωπο είναι το πως θα αντιμετωπίσει το κράτος την διαχείριση και την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας. Υπερτονίζει, τέλος ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.

Ο Χ, Μήτσης, Εμπορικός Διευθυντής στην Doka Heallas AE μας θυμίζει για άλλη μια φορά ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 θα είναι δύσκολο για το τομέα των κατασκευών και την βιομηχανίας. Ωστόσο, δεν παραλείπει να πει ότι μετά την εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων των νέων πρόσθετων μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα υπάρξει μια ισορροπία όπου από εκεί και πέρα θα ανασυνταχθούν οι όποιες επιχειρηματικές δυνάμεις για να πάμε παραπέρα. Ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις εταιρείες που δουλεύουν με το εξωτερικό καθώς θα μπορέσουν πιο εύκολα να ανασυνταχθούν και θα θα καταφέρουν να δείξουν πιο γρήγορα τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Παράλληλα ολοκληρώνοντας τονίζει ότι θα πρέπει να ‘ξεκλειδώσουν’ τα μεγάλα έργα. ‘Υπάρχουν πολλά μεγάλα έργα τα οποία είναι κλειδωμένα επειδή δεν πληρώνει το κράτος’, επισημαίνει.

Ο Δ. Γρηγορόπουλος, μέλος του ΔΣ στην Ελληνική Εταιρεία Logistics και σύμβουλος επιχειρήσεων, και αυτός από την πλευρά του αναφερόμενος στο κλάδο, υπογραμμίζει ότι ο κλάδος μέσα στο 2001 θα περάσει μια δύσκολη περίοδο, λέγοντας συγκεκριμένα ότι. έτσι όπως είναι οι συνθήκες, αντί να βοηθάνε τις εταιρείες να αναπτυχθούν, τις κάνουν να προσπαθούν να σώσουν ότι έχουν φτιάξει μέχρι σήμερα’ όπου αυτό είναι και το σημαντικό πρόβλημα. Προοιωνίζει ότι ο κλάδος θα συρρικνωθεί αρκετά η αγορά. ωστόσο κάτι τέτοιο χρειάζονταν να γίνει. Συμβουλεύει ανάμεσα στα άλλα τους πελάτες που ψάχνουν για συνεργασίες να ελέγχουν ενδελεχώς τους συνεργάτες τους, στο αν είναι βιώσιμοι. Και προτείνει οι πελάτες που ψάχνουν για συνεργασία να δημιουργούν τις δικές του προδιαγραφές, οι οποίες είναι και αυτές είναι που θα φέρουν την ανάπτυξη σε όποιο τομέα

Ως έμπειρος παρατηρητής, ο Ν. Σακελλαρίου επισημαίνει ότι οι επενδύσεις που πρέπει να γίνουν είναι μεγάλες αλλά και τα οφέλη θα είναι πολλά και πολλαπλασιαστικά. Συμφωνεί ότι το Θριάσιο είναι σημαντική επένδυση γιατί θα δημιουργήσει μεγάλες οικονομίες κλίμακας και, εκτιμά ότι πρέπει να γίνει και ένας δεύτερος κόμβος στην Βόρια Ελλάδα, προκειμένου να γίνει ένα σταυροδρόμι επικοινωνίας με τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη. Εκτιμά επίσης ότι η πορεία του κλάδου των logistics είναι σύνθετη, θα εξαρτηθεί και από τις επενδύσεις και από τις πρωτοβουλίες των επιχειρηματιών και σαφέστατα από την πορεία του εμπορίου και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας. Τέλος εύχεται ο κλάδος να αποκτήσει ακροατές στην ευρύτερη πολιτική σκηνή .και παράλληλα τονίζει ότι εύκολη η λύση των απολύσεων αλλά δεν είναι η πραγματική λύση για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας

Στην εκπομπή Logistics Voice έδωσε το στίγμα της, η Κ. Λαδοπούλου, διαμηνύοντας μεταξύ των άλλων στους ακροατές και, σε όλους τους ανθρώπους του κλάδου ότι οι δημόσιες σχέσεις είναι άκρως απαραίτητες για την εικόνα της εταιρείας, ακόμα και αν αυτή είναι πολύ πετυχημένη. Αντίστοιχα, στο σημείο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι και μια επιτυχημένη εταιρεία οφείλει την επιτυχία και στις δημόσιες σχέσεις.

Χαρακτηριστικό, όπως μας είπε είναι το παράδειγμα των λιμανιών του Ρότερνταμ και του Αμβούργου τα οποία και τα δύο λιμάνια είναι μεγάλα έχουν τα καλύτερα logistics, ωστόσο έχουν έναν πολύ δυναμικό κομμάτι επικοινωνίας, το οποίο μεταξύ των άλλων φροντίζουν επιμελώς να αναδεικνύουν τις υποδομές, τους, τις συνεργασίες τους, προκειμένου να προσελκύσουν και νέους πελάτες.

Επιστρέφοντας, και πάλι στα ελληνικά δεδομένα, η Κ. Λαδοπούλου στην προσπάθεια της να κατανοήσει ακόμα καλύτερα ο κλάδος την αναγκαιότητα των δημοσίων σχέσεων μας λέει χαρακτηριστικά , ‘και η Ελλάδα αυτή την στιγμή έχει να ανατρέψει μια πολύ άσχημη εικόνα που έχει παγκοσμίως Και η καλύτερη εταιρεία να είσαι, αν είσαι ελληνική πρέπει να πείσεις ότι είσαι καλός σε αυτό που κάνεις’.

Ολοκληρώνοντας, την ομιλία της δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον fmvoice για την μεγάλη ανατροπή που έχει κάνει στην ενημέρωση και στο χώρο της επικοινωνίας, εισάγοντας στο πρόγραμμα του την εκπομπή Logistics Voice.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More