fbpx

Καταγγελία Παπανδρέου: Στελέχη της Ν.Δ. τηλεφωνούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του ΚΙΝ.ΑΛ.!

0 125

Καταγγελία για παρέμβαση στελεχών της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, επιμένοντας στη στρατηγική του περί εξωθεσμικών παρεμβάσεων.

Σε συνέντευξή του στον Alpha και στον Α. Σρόιτερ, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι στελέχη της Ν.Δ. τηλεφωνούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του Κινήματος Αλλαγής.

«Ξέρω ότι στελέχη της Ν.Δ. παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους. Δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι δεδομένο. Προφανώς κάτι φοβούνται στη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. ξαναμπαίνει στο προσκήνιο της πολιτικής, αλλά τα αντισώματα της παράταξης είναι δυνατά και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να παίξουν ρόλο αυτές οι παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε τις καταγγελίες του για τον ρόλο εξωθεσμικών κέντρων, λέγοντας πως «υπάρχει ο μόνιμος στόχος, ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν ελέγχουν» και πως «κάποιοι θέλουν ένα ΚΙΝ.ΑΛ. μικρό, βολικό και ελεγχόμενο. Γι’αυτό και οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Θέλω ένα ΚΙΝ.ΑΛ. μεγάλο που θα αλλάξει τους συσχετισμούς». Υποστήριξε πως «από τη στιγμή που αποφάσισα και ανακοίνωσα ότι διεκδικώ την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ. υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου και συσπείρωση γύρω από το κόμμα», επικαλούμενος και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν μεγάλη άνοδο του ΚΙΝ.ΑΛ. και πτώση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ., απαντώντας γιατί δεν συμμετέχει στο debate, είπε ότι με τους όρους που διεξάγεται δεν θα ήταν σωστό και «δεν θα ήθελα να πληγώσω την παράταξη», όπως είπε.

«Θέλω ένα debate ουσιαστικό όχι ένα debate εντυπώσεων. Έναν διάλογο ενωτικό που θα βοηθήσει και όχι που θα αποδομήσει την παράταξη. Για την ενωτική πορεία, για την επόμενη μέρα έχω ευθύνη» σημείωσε.

Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την πανδημία. «Σε ό,τι αφορά την πανδημία η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Έξι φορές έχει πανηγυρίσει για το τέλος της. Δημιούργησε έλλειμμα εμπιστοσύνης. Κυβέρνηση & αντιπολίτευση αναλώνονται σε διαγγέλματα και αντί-διαγγέλματα ενώ κάθε μέρα χάνεται ένα ελληνικό χωριό» σημείωσε, για να προσθέσει πως υπάρχει πόλωση και πολιτικοποίηση γύρω από αυτό το θέμα.

Όπως είπε, «στην αρχή πήγαμε καλά, αλλά στη συνέχεια δόθηκε από την κυβέρνηση ένα μήνυμα νίκης απέναντι στην πανδημία και ένα σήμα έπαρσης». Ο κ. Παπανδρέου έφερε ως παραδείγματα λαθών τους ελλιπείς ελέγχους στους τουρίστες το καλοκαίρι, τον χειρισμό των εμβολιασμών αλλά και τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε η κυβέρνηση στους πολίτες.

Για τις εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ., είπε ότι η ψηφοφορία προτείνει να γίνει με αρνητικά pcr και rapid test.

Ερωτηθείς για συνεργασίες με άλλα κόμματα, απάντησε: «Εγώ θα παλέψω να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και μετά θα δούμε, βεβαίως. Δεν έχω καμία διάθεση να μιλήσω για συνεργασίες αυτή τη στιγμή».

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν θα επιστρέψει το ΚΙΝ.ΑΛ. στο όνομα και στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήμουν για πολλά χρόνια. Είναι μέσα στην καρδιά μου το ΠΑΣΟΚ. Ο ήλιος ο πράσινος συμβολίζει τις αξίες μας. Τα σύμβολα μας ανήκουν, θα τα αξιοποιήσουμε, όμως θέλω να γίνει αυτό με δημοκρατικό τρόπο», παραπέμποντας στο συνέδριο που θα ακολουθήσει, όπου θα εκλεγούν τα υπόλοιπα όργανα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More