fbpx

Μ. Κατρίνης: Η κυβέρνηση θα κριθεί σύντομα από τους πολίτες στο πεδίο της πραγματικότητας

0 76

Συνέντευξη παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης σε τηλεοπτικη εκπομπή, όπου μίλησε για τα ζητήματα της ακρίβειας και για τα χρέη των πολιτών στην Εφορία, ενώ επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Λόγω της μέρας, ο κ. Κατρίνης, έκλεισε με μια αναφορά στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

“Όλα θα κριθούν από την πραγματικότητα, όλα θα κριθούν στην πραγματική ζωή. Στις 2 Δεκεμβρίου, ένα μήνα μετά την εφαρμογή του μέτρου, οι πολίτες θα κρίνουν αν είναι αποτελεσματικό αυτό το μέτρο, αν πληρώνουν λιγότερα για τα βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, αν τους έμειναν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους στο τέλος του πρώτου μήνα εφαρμογής του μέτρου. Εκεί θα κριθούν όλα και όχι στα επικοινωνιακά show του κ.Γεωργιάδη.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αναζητά τις φθηνότερες τιμές για να μπορέσει να επιβιώσει. Το ‘’μάρμαρο’’ πληρώνουν οι πιο αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας και η μεσαία τάξη, η οποία δοκιμάστηκε και από την φορομπηχτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στιγμή όμως που δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις για τη συγκράτηση των τιμών, η κατάσταση επιδεινώνεται”.

Για τη μη φορολόγηση των υπερκερδών και τα αυξημένα χρέη των πολιτών στην εφορία δήλωσε: ” Περιμένουμε πάνω από έξι μήνες την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Περιμένουμε τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών πετρελαιοειδών, όπου η αύξηση του πετρελαίου κίνησης στην Ελλάδα είναι 4πλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν εισπράττει φόρους από τα υπερκέρδη, αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ήδη, το 1ο ενιάμηνο του 2022 οι απλήρωτοι φόροι ξεπέρασαν τα 6 δις. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση”.

Για το θέμα των υποκλοπών, είπε: “Ο χρόνος είναι αμείλικτος για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στο θέμα των υποκλοπών. Μιλάμε για ένα διπλό σκάνδαλο. Από τη μία έχουμε το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις και από την άλλη έχουμε το σκάνδαλο της απροκάλυπτης συγκάλυψης. Έχουμε μια θεσμική δικαίωση του ΠΑΣΟΚ που ζητούσε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο την ανάγκη του οποίου αναγνώρισε με καθυστέρηση η κυβέρνηση.

Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές χωρίς να ξέρουμε τους λόγους για τους οποίους ο Νίκος Ανδρουλάκης και πολλοί άλλοι τέθηκαν υπό παρακολούθηση και πιθανώς συνεχίζουν να γίνονται παρακολουθήσεις.

Επισημαίνω ότι υπάρχει ήδη σε ισχύ νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στη κυβέρνηση να ελέγχει και να επιβάλλει κυρώσεις σε αυτούς που εμπορεύονται ή χρησιμοποιούν παράνομα λογισμικά. Γιατί δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και 4 μήνες, από τότε που αποκαλύφθηκε η ύπαρξη του Predator? Γιατί πολύ απλά όλοι αυτοί που συνδέονται με το παράνομο λογισμικό είναι υπό την προστασία της κυβέρνησης , τους έχει θέσει στο απυρόβλητο”.

Αναφερθείς στην ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, δήλωσε : “Στην πραγματικότητα το Πολυτεχνείο υπήρξε η ωρίμανση και κορύφωση μιας πολιτικής και κοινωνικής αντίδρασης απέναντι στη δικτατορία, στον αυταρχισμό. Το Πολυτεχνείο ήταν οι χιλιάδες ανώνυμοι πολίτες που αντέδρασαν, που συναντήθηκαν όχι τόσο στο χώρο του Πολυτεχνείου αλλά σε ένα κοινό τόπο, διαμορφώνοντας μια ενιαία στάση αντίθεσης απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς. Άνθρωποι που παραμέρισαν διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις, διέκριναν το σημαντικό από το λιγότερο σημαντικό. Εξουδετερώνει και την πρόθεση κάποιων να ξαναγράψουν την ιστορία, μειώνοντας και απαξιώνοντας  το Πολυτεχνείο. Γιατί αυτό ακριβώς φοβούνται  σήμερα: τη συνάντηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων σε ένα κοινό τόπο για να απαιτήσουν να κυριαρχήσουν οι κανόνες δικαίου, να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές ελευθερίες, να σταματήσουν η χώρα και το κράτος να αποτελούν λάφυρο για την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More