Μαρτίνης: Ελέγξτε όσους ενεπλάκησαν στον πλειστηριασμό του «Ντυνάν»
Σοβαρές καταγγελίες από τον πρώην πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Τον έλεγχο όλων των προσώπων που εγκαταστάθηκαν στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», λίγο πριν αυτό περάσει σε ιδιωτικά χέρια, μέσω πλειστηριασμού, ζήτησε ο Ανδρέας Μαρτίνης.
«Επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου», είπε ο Ανδρέας Μαρτίνης «ήταν ήδη ψηφισμένο το νέο καταστατικό και ο πρόεδρος του νοσοκομείου αποστερείτο των οικονομικών αρμοδιοτήτων οι οποίες πήγαν στον τότε αντιπρόεδρο τον κ. Στεργίου». «Από την εποχή Αβραμόπουλου και μετά άρχισε η ιστορία» όπως είπε ο κ. Μαρτίνης.
Ερωτηθείς για το εάν και κατά πόσο είχαν νοσηλευτεί δωρεάν στο «Ερρίκος Ντυνάν» επώνυμοι (πολιτικοί, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, δικαστικοί) απήντησε ότι αφενός επειδή το νοσοκομείο είχε συμβληθεί με το «Κοργιαλένειο Ίδρυμα» κάποιοι μπορεί ν είχαν νοσηλευτεί μέσω «Κοργιαλένειου», και άρα νοσηλευόντουσαν σε χώρο που είχε παραχωρηθεί στο Δημόσιο, ενώ υποστήριξε ότι κάποιοι επίσης μπορεί να νοσηλεύονταν χωρίς να πληρώνουν πέραν των ασφαλιστικών τους ταμείων.
Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι όταν «είδε την επιθυμία να αλωθεί το Ντυνάν η επιθυμία του ήταν να πάει στο Δημόσιο και όχι σε κάποιον ιδιώτη όπως και έγινε».
Ο κ. Μαρτίνης έκανε ειδική αναφορά στον τότε υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έρχομαι στη λαίλαπα που την περίμενα ως σωτηρία και ονομάζεται Λοβέρδος». Περιέγραψε πως είχε σύρει στα δικαστήρια τον Ανδρέα Βγενόπουλο και πως απέσυρε όλα τα ένδικα μέσα με εντολή Ανδρέα Λοβέρδου. Ισχυρίστηκε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος παραπλάνησε και τη Βουλή ίσως γιατί πίστευε ότι «θα μας σώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αφού παραιτηθήκαμε από τα ένδικα μέσα μας «έφτυσε» και αξίωσε να παραιτηθούμε και στο Συμβούλιο Εφετών». «Τότε σιχάθηκα τον εαυτό μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης. Έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στον τότε σύμβουλο του Ανδρέα Λοβέρδου, τον Λυκούργο Λιαρόπουλο, λέγοντας ότι προέτρεπε πέραν των άλλων να μην τον ψηφίσουν ξανά για πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο κ. Μαρτίνης ανέφερε ότι επί υπουργίας Ανδρέα Λυκουρέτζου καίτοι ο ίδιος προσπάθησε να δει και να μιλήσει με τον υπουργό, ο κ. Λυκουρέτζος επέλεξε να μιλά για τα θέματα του Ντυνάν με τον manager του νοσοκομείου κ. Χαραμή. Ως εκ τούτου προσπάθησε να μιλήσει και με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτός τον παρέπεμψε στον διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα.
«Τότε» είπε ο κ. Μαρτίνης «επικοινώνησα με τον Χρήστο Σταϊκούρα και κατάλαβα ότι ο κύβος είχε ριφθεί, το νοσοκομείο να πάει στην Τράπεζα Πειραιώς».
Σε άλλο σημείο, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» αναφέρθηκε και στον Άδωνι Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι επί υπουργίας του, του ζήτησε εγγράφως να παραιτηθεί και αυτός και ολόκληρο το ΔΣ και «να ορίσει ο κ. Γεωργιάδης ένα προσωρινό». Μάλιστα ανέφερε ότι του είπε «πρέπει να παραιτηθούν, καθώς τα δάνεια όλα τα πήρε η Τράπεζα Πειραιώς και ζητά να οριστεί προσωρινό ΔΣ το οποίο, όπως είπε έπρεπε να κάνει εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ που ποτέ δεν έκανε».
Ο Ανδρέας Μαρτίνης έκανε ειδική αναφορά και στον μετέπειτα υπουργό Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι πέντε μέρες πριν τον πλειστηριασμό, με νόμο, έδωσε ασυλία στα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου.
Διαβάστε επίσης τις αναφορές Μαρτίνη για 4 πολιτικούς: «Εσκεμμένα ψεύδη» και «ασυλίες» καταγγέλλει ο Μαρτίνης