Μέρκελ: Η Ευρώπη κρατάει στα χέρια της το πεπρωμένο της

0 1

«Η Ευρώπη κρατάει στα χέρια της το πεπρωμένο της», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα απαντώντας στα όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ ότι αναμένει την αποχώρηση επιπλέον χωρών πέραν της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα παραμείνω προσηλωμένη προκειμένου τα 27 κράτη μέλη να εργάζονται από κοινού προς το μέλλον ενόψει των προκλήσεων του 21ου αιώνα» συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ενώ ερωτηθείσα σχετικά με την κριτική του Ντ.Τραμπ στη μεταναστευτική πολιτική που η ίδια ακολουθεί, απάντησε ότι «αναμένω την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου. Κατόπιν φυσικά θα συνεργαστούμε σε κάθε επίπεδο».

Νωρίτερα, ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως «καταστροφική» τη μεταναστευτική πολιτική υποδοχής της Γερμανίας.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, δεν θέλησε να απαντήσει λεπτομερώς σε αυτές τις επικρίσεις, κρίνοντας πως οι απόψεις του Τραμπ είναι ήδη γνωστές.

«Οι θέσεις μου στα διατλαντικά ζητήματα είναι γνωστές. Ο εκλεγμένος πρόεδρος για μία ακόμη φορά εξέθεσε τις δικές του θέσεις. Όταν θα αναλάβει καθήκοντα εμείς θα συνεργαστούμε φυσικά με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και θα δούμε ποιες συμφωνίες θα συνάψουμε» πρόσθεσε η ίδια.

Η ίδια, απέρριψε για μία ακόμη φορά κάθε σχέση μεταξύ της τρομοκρατικής απειλής στην Ευρώπη και των προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει την Συρία για να σωθούν από τον πόλεμο, εκατοντάδες χιλιάδες εκ των οποίων μετέβησαν στη Γερμανία.

«Θέλω να διαχωρίσω το ζήτημα της τρομοκρατίας από το ζήτημα των προσφύγων, αναφορικά με τον πόλεμο στη Συρία» τόνισε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι «η πλειονότητα των Σύρων» διέφυγαν «από τον εμφύλιο πόλεμο, τις μάχες εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More