fbpx

Μητσοτάκης: Ιούλιο ανασχηματισμό, Φθινόπωρο εκλογές;

(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
151

Περιφέρεια, αγρότες (παρελθόν), καινοτόμες ιδέες (μέλλον) και εμβολιαστικό κέντρο. Με αυτή τη σειρά και αυτή τη σημειολογία θα περιοδεύσει ο Κ. Μητσοτάκης στα ελληνική επαρχία τους επόμενους μήνες, με πρόγευση την Ήπειρο.

Χρυσοβίτσα και νέοι αγρότες, πρότυπο κέντρο τεχνολογίας made in Germany στη συνέχεια για να κλείσουμε στα εμβολιαστικά κέντρα και τα νοσοκομεία. Ναι, ο πρωθυπουργός περιοδεύει καλοκαιριάτικα, γιατί έχει στο μυαλό του πολιτικές εξελίξεις, ανασχηματισμό τις επόμενες εβδομάδες και εκλογές το Φθινόπωρο.

Στο Μαξίμου έχει ξαναρχίσει να συζητιέται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όσο βοηθούν οι καταστάσεις. Τα πακέτα στήριξης μέσω επιστρεπτέων προκαταβολών και κεφαλαίων κίνησης μοιράστηκαν στους επιχειρηματίες, η κανονικότητα επιστρέφει, ο τουρισμός παρακαλάμε να κινηθεί πάνω από το 50% του 2019 – οι επαγγελματίες του κλάδου επιμένουν ότι είναι πολύ φιλόδοξος στόχος αλλά ο Κ. Μητσοτάκης το έχει πει παντού εντός και εκτός χώρας ότι εκεί στοχεύουμε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γαλάζιων στελεχών, όλα τα παραπάνω θα ισχύουν ως παράμετροι στις αρχές του Φθινοπώρου, όταν, επιπλέον, θα έχουν δρομολογηθεί τα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο «πακέτο» του Ταμείου Ανασυγκρότησης για το 2021-22 ύψους 8 δις. σχεδόν.

Παράλληλα θα έχουν καταγραφεί τα συμπεράσματα από το πρώτο κύμα νομοθετικών παρεμβάσεων της σημερινής κυβέρνησης ενώ θα υπάρχει απόσταση και από τις αστοχίες στη διαχείριση της πανδημίας, του εμβολιαστικού προγράμματος, των δημόσιων προμηθειών από μάσκες μέχρι self test για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Και το πιθανότερο είναι, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου τουλάχιστον, να μην υπάρχει νέο κύμα έξαρσης της ασθένειας άρα… «όλα τσεκ» για φθινοπωρινές εκλογές.

Ο στόχος είναι σαφής. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει ως παρακαταθήκη την κατά τον ίδιο επιτυχή αντιμετώπισης της πανδημίας και από την άλλη με με το κατά κοινή ομολογία ανυπέρβλητο εμπόδιο του κορονοϊού για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού, μπορεί να απευθυνθεί στους πολίτες και να ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προς την κυβέρνηση του. Επίσης θα έχει παρουσιαστεί συνολικά το σχέδιο «Ελλάδα 2.0», το οποίο και θα υλοποιηθεί «με την καινούργια κυβέρνηση».

Θερινός ανασχηματισμός

Σε αυτόν τον σχεδιασμό επιβάλλεται ένα κυβερνητικό lifting, που πλέον θα έχει και χαρακτηριστικά κομματικής εγρήγορσης. Υπό αυτό το πρίσμα, θα αξιοποιηθούν βουλευτές που έχουν ισχυρή παρουσία στις περιφέρειες τους αλλά και «μεταγραφές» που θα σηματοδοτούν το «άνοιγμα» και σε άλλους ιδεολογικούς χώρους.

Στο Μαξίμου ξέρουν ότι ο κομματικός μηχανισμός εκτός Αθήνας κινείται κυρίως με πρωτοβουλία των τοπικών βουλευτών και όχι με φιρμάνια από την Πειραιώς. Έτσι μετά την παρουσία του στις περιφέρειες, θα ακολουθήσουν και follow up από τους «δασκαλεμένους» βουλευτές που ευελπιστούν ότι θα υπουργοποιηθούν προσεχώς.

Ο κ. Μητσοτάκης στις επισκέψεις του ανά περιφέρεια και στις ομιλίες και συζητήσεις με τοπικούς φορείς και κομματικούς παράγοντες θα δίνει και προεκλογικό χαρακτήρα, με αποκορύφωμα της προεκλογικής περιόδου μια οραματική ομιλία για το αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More