fbpx

Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός σε αποδρομή

0 162

Όταν ένας πρωθυπουργός καταφεύγει σε θεωρίες και σενάρια συνωμοσίας προκειμένου να δικαιολογήσει την κρίσιμη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, εξαιτίας μάλιστα των δικών επιλογών και λαθών, τότε σίγουρα είναι σε αποδρομή και αναζητά “εχθρούς” για να δικαιολογήσει την επικείμενη πτώση του.

Τα όσα είπε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαίωσαν ότι είναι γνήσιος απόγονος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος επί δικών του ημερών απέδωσε στη διαπλοκή την ανατροπή της κυβέρνησης του. Τώρα ο γιός του σε μια πιο προωθημένη εκδοχή λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων, μίλησε για Ρώσους και Τούρκους που επιβουλεύονται την Ελλάδα και επιδιώκουν την αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα μας!

Ανέκαθεν οι Μητσοτάκηδες, όταν βλέπουν να έρχεται το τέλος, το ρίχνουν στα ξένα και ντόπια κέντρα και τις σκοτεινές δυνάμεις που τους υπονομεύουν, ριχνοντας μελάνι όπως οι σουπιές για να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις πολιτικές ευθύνες τους.

Στη τρέχουσα συγκυρία, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει μια πρώτη γεύση των αναλύσεων του ιδίου και τους επιτελείου του “καρφώνοντας” τη Μόσχα επειδή η χώρα μας αντιδρά μαζί με την υπολοιπη Δύση στην Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Γνωρίζω καλά και τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδος που ποτέ δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας τον οποίο σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας. Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα άλλα λιμάνια, από τα οποία κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα Μέσα Ενημέρωσης με γνωστούς πρωταγωνιστές με στόχο να επηρεάσουν την πολιτική σκηνή. Ούτε το μερικό θα γίνει γενικό, με σκοπό να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και μαζί της ο τόπος” είπε.

Στη συνεδρίαση του Υ.Σ. προχωρώντας τη συλλογιστική επί των εξελίξεων, επιδόθηκε σε προβληματικές διπλωματικές ακροβασίες και μίλησε με “ονόματα και διευθύνσεις” που επιδιώκουν να ρίξουν τον ίδιο και την κυβέρνηση του, λέγοντας “…όλα πια δείχνουν πως η Μόσχα επιδιώκει μέσω της οικονομικής πίεσης να δημιουργηθεί και κοινωνική αναταραχή, αλλά και πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της” και σημειώνοντας “Είναι το κόστος που αναλαμβάνει το μέτωπο της ελευθερίας, του Διεθνούς Δικαίου και της Δημοκρατίας”.

Μάλιστα συνέχισε το σκεπτικό του τονίζοντας “Και όσοι αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να δουν πόσο οργανωμένοι είναι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια και πώς η ακρίβεια επιχειρείται να γίνει καταλύτης, ώστε να μεγεθύνονται επιμέρους ζητήματα και να αμφισβητούνται, ενίοτε συνολικά, εθνικές κυβερνήσεις. Πού; Στα κράτη εκείνα που στο όνομα της Ουκρανίας υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την ειρήνη, το απαραβίαστο των συνόρων και τη δημοκρατική ομαλότητα στην ήπειρό μας”.

“Ο κύριος Πούτιν δεν το κρύβει, ούτε όμως το κρύβει και ο κύριος Ερντογάν, που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Αθήνα” ανέφερε.

Τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ταγίπ Ερντογάν ιδίως προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνησή του, καταρρίπτει ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει με νόημα:

“Όταν η ΕΥΠ παρακολουθεί μαζικά τους πολίτες της χώρας, τότε δεν κάνει την δουλειά της που είναι η θωράκιση της χώρας έναντι τρίτων, η ασφάλεια των πολιτών, σειρά δράσεων στο εξωτερικό, η συλλογή και διανομή πληροφοριών. Αποκλείεται, κατά συνέπεια, να ενοχλήθηκε ο Ερντογάν ως λέει ο Μητσοτάκης, από την πολιτική της ΝΔ και τον προσανατολισμό που ο ίδιος έδωσε στην ΕΥΠ”!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More