fbpx

Μητσοτάκης: Το κατάφερε. Ένωσε όλη την αντιπολίτευση εναντίον του

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια".(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
0 77

Σε αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης εξελίσσεται η διαφάνεια στη διάθεση του δημόσιου χρήματος. Αν μάλιστα συνδυαστεί με τα «ταλαίπωρα» ΜΜΕ και τις πάντα… ερεθιστικές σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, τότε μιλάμε για «τζακ ποτ», από το οποίο σπεύδουν όλοι να πάρουν μερίδιο. ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 αλλά και Ελληνική Λύση στηρίζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τη χρηματοδότηση της Enterprise Greece, αλλά και του ιδιοκτήτη της εταιρείας Opinion Poll.

Και είναι η κυβερνητική αλαζονεία που ωθεί την αντιπολίτευση να συνασπιστεί, προκειμένου να απομονωθεί η Νέα Δημοκρατία, τα κυβερνητικά μέλη της οποίας αντιμετωπίζουν τα πάντα ως μέλη της αυλής του… βασιλιά Ήλιου, είτε πρόκειται τους πυρόπληκτους και τους σεισμόπληκτους, είτε για εργαζόμενους, είτε πρόκειται για εξηγήσεις σε μια δύσοσμη υπόθεση.

Για τη λίστα Πέτσα, βάσει της οποίας δόθηκαν 40+ εκατομμύρια ευρώ σε δυο δόσεις τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Όπως και για το μέσω ποιας εταιρείας χρηματοδοτήθηκα η διαφημιστική καμπάνια της Enterprise Greece για την προβολή της χώρας μας. Το λιγότερο γνωστό, αφορά στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion Poll, ο ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται να είναι και ιδιοκτήτης εταιρείας συμβούλων με την οποία «συνεργάστηκε» το Δημόσιο για την  «τηλεπικοινωνιακή Υποστήριξη του TRAVEL.GOV.GR»  με απευθείας ανάθεση, έργο για το οποίο έχει ζητήσει 270.00 ευρώ (!), από τα οποία έχουν πληρωθεί ήδη 110.000 ευρώ! Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης, έχει ζητηθεί παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εδώ και τρεις μήνες περίπου αλλά… αγρό αγόραζαν !

Κυβερνητικός εκπρόσωπος από την… αλάνα

Αυτές είναι οι υποθέσεις για τις οποίες ζήτησε εξεταστική επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ και συντάχθηκαν μαζί του τα υπόλοιπα κόμματα. Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για ένα τόσο σοβαρό θέμα και υπό το βάρος των εξελίξεων στην Αυστρία; «Όταν η γνήσια δημοκρατική αντίληψη, μαζί με τα αποτελέσματα των πολιτικών μας, αναμετρηθούν στις κάλπες με την καθεστωτική αντίληψη του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του για την πολιτική και την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ξανά αν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε είναι “στημένες” ή απηχούν την πραγματικότητα». Για μια σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν την επικαιρότητα τα τελευταία δυο χρόνια και τα κόμματα της ελληνικής βουλής ζητούν τη διερεύνηση τους, ο κ. Γ. Οικονόμου απαντά… «σας έχουμε»!

Για να το κάνουμε πιο σαφές, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ  για εξεταστική επιτροπή που αφορά αν πήγαν ή όχι χρήματα με παράτυπο, τουλάχιστον, τρόπο σε μια εταιρεία που διενεργεί δημοσκοπήσεις υπέρ της νέας Δημοκρατίας, για το αν διανεμήθηκαν δίκαια τα χρήματα που έφυγαν από το γραφείο του κυρίου Πέτσα για την επικοινωνιακή καμπάνια κατά του Covid, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απαντά «όχι δεν πήγαν παρανόμως τα χρήματα» ή «όχι, διανεμήθηκαν σωστά τα κονδύλια Πέτσα» ή έστω το «κλασσικό», «πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα» κλπ., αλλά με πρόκληση για… μονό στην μπασκέτα της γειτονιάς!

Θα πει κάποιος ότι ο κ. Οικονόμου βλέπει τον πρωθυπουργό και τα κάνει αυτά. Όταν απαξιώνεται η διαμαρτυρία και το παράπονο του πολίτη που έχασε το σπίτι του από τις φλόγες και από τα ρίχτερ, δεν α απαξιωθεί η αίτηση θεσμικού ελέγχου για το πως διατέθηκαν κάτι εκατομμυριάκια; Και είναι αυτή η αλαζονεία της εξουσίας, η ύβρις που διαπράττει συνεχώς αυτή η κυβέρνηση, που τώρα συνασπίζει απέναντι της τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής και που το κάθε ένα από αυτά βλέπει πίσω από αυτήν την υπόθεση λόγους και αφορμές για πολιτικά οφέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More