fbpx

Μπάκος-Σαββίδης: Το Μαξίμου Α.Ε. τώρα κλείνει τη δουλειά του Open TV

0 736

Ένα σήριαλ με πολλά επεισόδια οδηγείται προς το οριστικό κλείσιμο του. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο στη… συγγραφή του σεναρίου έπαιξε το Μαξίμου Α.Ε. Η περίοδος που οι Ολλανδοί έρχονταν καθημερινά σε αντιπαράθεση με τους Μπάκο-Καϋμενάκη για την τύχη και την διαχείριση του Ελλάκτωρα περνά ανεπιστρεπτί στην ιστορία, ενώ επιβεβαιώνονται πλήρως τα όσα είχαμε γράψει από ετούτο εδώ το δημοσιογραφικό μετερίζι, πως οι Ολλανδοί δεν πουλούν τις μετοχές τους, όταν κάποιοι διακινούσαν στην αγορά σενάρια πως οι δυο εφοπλιστές θα γίνουν τα μεγάλα αφεντικά του κατασκευαστικού ομίλου.

Η Motor Oil μπαίνει στον Ελλάκτωρα αποκτώντας το 30%, οι Ολλανδοί από τη πλευρά τους νιώθουν πιο ανακουφισμένοι με τη συμμετοχή στο σχήμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αφού τώρα η Ελλάκτωρ θα προχωρήσει χωρίς εμπόδια και εσωτερικές διαμάχες στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου σε σχέση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με την συμμετοχή της στο διαγωνισμό για την νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού και τα μεγάλα project στον κατασκευαστικό κλάδο.

Οι Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης με 190 εκατομμύρια στο παντελόνι σαλπάρουν για άλλες πολιτείες. Ο δρόμος για την είσοδο στο OPEN ανοίγει και οι δυο εφοπλιστές μαζί με δυο ακόμα ισχυρούς παίκτες υπό τις ευλογίες του Μαξίμου, φτιάχνουν το σχήμα που θα τους οδηγήσει στην εξαγορά του καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας. Ο δρόμος για τα μιντιακά αποκαλυπτήρια των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης ανοίγει, τα λεφτά τους από την τοποθέτηση τους στον Ελλάκτωρα τα πήραν πίσω και μάλιστα προσαυξημένα κατά 55 εκατομμύρια (διόλου ευκαταφρόνητο το κέρδος) μια και το κόστος για την απόκτηση των μετοχών στον Ελλάκτωρα άγγιζε τα 135 εκατομμύρια ευρώ, χτίζοντας τώρα μια νέα καριέρα, αυτή του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού.

Σε μια περίοδο πολιτικών αναταράξεων όπου οι διεθνείς οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές, στην Ελλάδα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές καθώς η κυβέρνηση κλείνει σε λίγο τον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης και ως γνωστόν στην χώρα, εκλογές δεν γίνονται ποτέ στη λήξη της τετραετίας, αλλά πάντα ή σχεδόν πάντα κάποιους μήνες νωρίτερα. Με αυτό το αίσθημα της αγωνίας και την ανάγκη της κυβέρνησης να αναστρέψει το αρνητικό πολιτικό κλίμα από τα οικονομικά πλήγματα που δέχονται τα νοικοκυριά από τις αυξήσεις στην ενέργεια, τις τιμές στα καύσιμα και τις μεγάλες ανατιμήσεις στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, ο μεγαλύτερος και πιο… αεροστεγής έλεγχος του τηλεοπτικού και μιντιακού τοπίου είναι ζητούμενο, για να μην πω αυτοσκοπός.

Γιατί δεν μπορούν να μπουν στο ΚΟΝΤΡΑ

Πολλή κουβέντα έγινε τις προηγούμενες ημέρες για πιθανή είσοδο, ακόμη και για προσύμφωνο, Μπάκου και Καϋμενάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.

Μπορεί μια τέτοια εξαγορά να ήταν προς το συμφέρον του Μαξίμου Α.Ε., μια και ο εν λόγω σταθμός ασκήσει έντονη κριτική στο κυβερνητικό έργο, αποτελώντας παράλληλα μέσο ανάδειξης των απόψεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και βήμα για την τηλεοπτική τοποθέτηση στελεχών και από άλλα κόμματα, στην απογευματινή του και κυρίως στην βραδινή του ζώνη (γιατί το πρωινό… μενού είναι γεμάτο telemarketing), όμως άλλα τα θέλω και άλλο η σκληρή πραγματικότητα.

Συμβόλαιο και μάλιστα δεκαετές δεσμεύει το κανάλι, δέκα χρόνια που δεν έχουν περάσει και έτσι καμιά αλλαγή για την ώρα δεν μπορεί να επέλθει στο πρόγραμμα του σταθμού και κατ’ επέκταση στο ιδιοκτησιακό.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More