fbpx

Μπάρμπα Στάθης: Επένδυση φρεσκάδας με μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα

1 178

Με στόχο την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος κατά 70% και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας η Μπάρμπα Στάθης προχώρησε στα εγκαίνια του νέου Αυτοματοποιημένου Ψυκτικού Θαλάμου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν υπό την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά και πολιτικών εκπροσώπων και θεσμικών φορέων από την Βόρειο Ελλάδα, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην συμπρωτεύουσα, όπου όλοι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν.

Η εταιρεία κατέχει διαχρονικά ηγετική θέση στον χώρο των τροφίμων με κεντρικό άξονα λειτουργίας της τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον διαρκή εκσυγχρονισμό. Υπό αυτό το πρίσμα πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, με την κατασκευή του συγκεκριμένου υπερσύγχρονου θαλάμουθαλάμου, ο οποίος κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και είναι ο μεγαλύτερος στο είδος του στην Ελλάδα. Με δυναμικότητα 10.500 παλετοθέσεων και με χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον, ο συγκεκριμένος θάλαμος βαθιάς κατάψυξης καταφέρνει σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας, καθώς καταναλώνει 65%- 70% λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς θαλάμους, ενώ τα φωτοβολταϊκά πάνελ, που βρίσκονται τοποθετημένα στη στέγη του, εξασφαλίζουν το 40% της ετήσιας ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του. Τέλος, ουσιαστική είναι και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας που εξασφαλίζει για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, κ. Νικήτας Ποθουλάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί ένδειξη του ευρύτερου επιχειρηματικού μας οράματος και η ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου υποδομής, μία πρόκληση στην οποία ανταποκριθήκαμε, εν μέσω πανδημίας, με επιτυχία. Η διαρκής μας εξέλιξη, μάς δίνει βαθιά ικανοποίηση και παραμένοντας πιστοί στο όραμά μας και τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε αδιάκοπα με όχημά μας την καινοτομία και με σεβασμό στο περιβάλλον, στους ανθρώπους μας και στην κοινωνία. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική οικονομία και να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές, όπως κάνουμε μισό αιώνα τώρα, ό,τι πιο ποιοτικό και ασφαλές έχει να μας προσφέρει η εύφορη ελληνική γη».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς επεσήμανε ότι: «Η επένδυση της εταιρείας «Μπάρμπα Στάθης» στο καινοτομικό έργο κατασκευής του Αυτοματοποιημένου Ψυκτικού Θαλάμου, επισφραγίζει τη δυναμική της επιχείρησης και των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Η δυναμική αυτή στηρίζεται και στην ποιότητα των προϊόντων της που προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς, σε ποσοστό 96%. Ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εύχομαι κι ελπίζω η ανοδική πορεία της εταιρείας να συνεχισθεί, καθώς προσφέρει σταθερό εισόδημα σε περισσότερους από 1.000 Έλληνες παραγωγούς, μέσω της συμβολαιακής γεωργίας, ενώ, παράλληλα, στέλνει προϊόντα της ελληνικής γης σε εκατομμύρια καταναλωτές, σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρέος της πολιτείας είναι να υποστηρίζει θεσμικά επιχειρηματικές δράσεις που προβάλλουν τη χώρα μας διεθνώς, πολιτική που υλοποιεί με επιτυχία η κυβέρνηση στηρίζοντας, ουσιαστικά, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. H μεταποίηση και η παραγωγή στον αγροδιατροφικό κλάδο αποτελούν καθοριστικό μοχλό ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την Ελληνική οικονομία, πολύ δε περισσότερο σε μια περίοδο γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης με έντονα υφεσιακά χαρακτηριστικά. Εύχομαι κάθε επιτυχία και στην επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας «Μπάρμπα Στάθης» κι ελπίζω σύντομα να υλοποιήσει τα σχέδιά της σε ό,τι αφορά στην πλήρη κάλυψη της παραγωγής της με βιολογικά προϊόντα».

Ισχυρές παρουσίες

Τα εγκαίνια τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι από τις θεσμικές αρχές της ευρύτερης περιφέρειας και συγκεκριμένα οι κ.κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας, Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κόκκαλης, τ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λαρίσης, Χριστιάννα Καλογήρου Γ.Γ. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σιωνίδης, Δήμαρχος Δήμου Παιονίας, Γιώργος Δουλκερίδης Αντιδήμαρχος Δημ. Κοινότητας Ευρωπού, Πέτρος Αριαντζής Πρόεδρος Κοινότητας Τούμπας.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More