fbpx

Ν.Δ.: Τους την “έπεσε” και το ΠΑΣΟΚ για τις φωτιές

0 115

Μπορεί πολλά να γράφονται και να λέγονται για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ωστόσο καθημερινά σχεδόν προστίθενται “επεισόδια” αντιπολιτευτικού οίστρου από τη πλευρά της Χαρ. Τρικούπη με αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα να τα… παίρνει στο κρανίο, που λέει και η νεολαία!

Η ανακοίνωση του του Γιώργου Αποστολόπουλου, γραμματέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά και τη οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς αποτέλεσε αφορμή για τη ΝΔ προκειμένου να κάνει λόγο για …”συριζοποίηση” του ΠΑΣΟΚ.

“Θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την «Κυβέρνηση των… αρίστων» με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες” τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος, σημειώνοντας “Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί την κορωνίδα των ελληνικών οικοσυστημάτων. Σπάνια θηλαστικά συνυπάρχουν με 166 είδη πτηνών όπως μοναδικούς γύπες, καθώς και ερπετά και αμφίβια. Όλα αυτά κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη χλωρίδα. Περίπου 400 είδη φυτών και δέντρων μεταξύ των οποίων ενδημικά και προστατευόμενα μετατρέπονται σε κάρβουνο”.

Κα αφού ανέφερε ότι “Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επανειλημμένα τονίζει τόσο τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών όσο και την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών και κατάρτισης αποτελεσματικών σχεδίων αντιμετώπισης” επισήμανε “Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα”.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε πάραυτα ανακοίνωση. “Είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω σε μεγάλες φυσικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κλιματικής κρίσης, με πολύ χειρότερες συνέπειες σε άλλες χώρες” σχολίασε και πρόσθεσε ως κυβερνών κόμμα “Ο κρατικός μηχανισμός παλεύει καθημερινά με 50-70 πυρκαγιές τη μέρα, σε ακραίες συνθήκες, με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Η πρόληψη, τα πτητικά μέσα, οι πυροσβέστες, ο προϋπολογισμός της πολιτικής προστασίας και του καθαρισμού δασών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ το 112 λειτουργεί υποδειγματικά, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ”.

“Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τη χυδαία αντίληψη του ΠΑΣΟΚ περί “κυβέρνησης που κατακαίει την Ελλάδα” και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην εντατική προσπάθεια Συριζοποίησης” υπογράμμισε.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε ο γραμματέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να δώσει… εξηγήσεις στη ΝΔ. “Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φράση που χρησιμοποίησα, αποσκοπούσε να αποτυπώσει την κακή διαχείριση της κρατικής μηχανής στα εν λόγω περιστατικά και δεν θα αφήσω χώρο σε θολές εντυπώσεις” ανέφερε και πρόσθεσε “Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την αξιακή του αντιπολίτευση στη βάση προτάσεων και όχι τοξικής αντιπαράθεσης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More