fbpx

Ν. Δένδιας: Αποστόμωσε τον Ταγίπ Ερντογάν

0 84

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ενημερώθηκε άμεσα για την νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιχείρησε να συκοφαντήσει την Ελλάδα ισχυριζόμενος ότι “πνίγει παιδιά μεταναστών στο Αιγαίο” σε μια ακόμη προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού. “Θα απαντηθούν όλα με τον κατάλληλο τρόπο στην ομιλία της Παρασκευής”, ανέφεραν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργου τονίζοντας ότι  απάντηση θα είναι “συντριπτική και απολύτως τεκμηριωμένη”.

Η ελληνική κυβέρνηση, αν και “δεν αιφνιδιάστηκε ιδιαίτερα” από την ακραία ρητορική εις βάρος της χώρας μας που χρησιμοποίησε ο κ. Ερντογάν ωστόσο διπλωματικές πηγές  δεν έκρυβαν την έντονη ενόχληση τόσο για την ασυνήθιστη τακτική που ακολούθησε με τις ψευδείς εικόνες που παρουσίασε από το βήμα του ΟΗΕ, όσο και με τις βαριές δυσφημιστικές κατηγορίες που εξαπέλυσε.

“Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική” δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στους ισχυρισμούς Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έδειξε φωτογραφίες νεκρών βρεφών, ισχυριζόμενος ότι είναι το αποτέλεσμα βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό Λιμενικό, ο κ. Δένδιας εγκάλεσε την Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και είπε ότι χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.

“Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι και πρόσθεσε “Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στον χώρο της λογικής”.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι “Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές” και πρόσθεσε “Κατ’ αρχήν η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 ανθρώπων μειονότητα έχει περιοριστεί σε 5.000 ανθρώπους. Η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More