Ν. Μανεσιώτης στον Alpha TV: Ξέρω και θα πω πολλά
Σύντομη μεν, δυνατή δε η συζήτηση του Νίκου Μανεσιώτη με την Κατερίνα Καινούργιου και το επιτελείο της στην επιτυχημένη εκπομπή της «Super Κατερίνα» του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha.
Ο επικεφαλής του ομίλου της One Voice απαντώντας στο τι γνωρίζει για το SMS της κυρίας Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε με νόημα ότι γνωρίζει πολλά για την υπονόμευση εκ των έσω του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και θα τα αποκαλύψει μέσω της εφημερίδας και των ιστοσελίδων του ομίλου όταν πρέπει. Επίσης ανέδειξε την αλληλουχία των γεγονότων που όλο το μιντιακό σύστημα που στηρίζει την κυρία Αχτσιόγλου προσπαθεί να την εξαφανίσει από τον ελληνικό λαό. Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ο Χρήστος Σπίρτζης παραχωρεί βαρυσήμαντη συνέντευξη στην Οne Voice με τον τίτλο «Κάποιοι την είχαν στημένη στον Αλέξη Τσίπρα για να τον αντικαταστήσουν». Όμως τότε, υπογράμμισε στην κυρία Καινούργιου ο Ν. Μανεσιώτης, καμία Αχτσιόγλου δεν βγήκε δημοσίως να τον διαψεύσει και να τον αποδοκιμάσει. Ο Χρήστος Σπίρτζης υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός του Αλέξη Τσίπρα. Και βέβαια φίλος του. Επισήμανε παράλληλα στους τηλεθεατές της «Super Κατερίνας» ότι μόλις χθες στην ΕΡΤ1 ο εξάδελφος του Αλέξη, Γιώργος Τσίπρας κατήγγειλε κι αυτός με τη σειρά του ότι υπονομεύτηκε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος. Ούτε σε αυτή την παρέμβαση-βόμβα πήρε θέση η κυρία Αχτσιόγλου.
Αντιθέτως, την κατηγόρησε ο Νίκος Μανεσιώτης αναδεικνύοντας το προφανές, ότι επιχειρεί να συκοφαντήσει και να ποινικοποιήσει το πολιτικό ρεπορτάζ της 1voice.gr και του ίδιου του επικεφαλής του ομίλου.
κ. Καινούργιου, σπάσατε τη γρουσουζιά της ελληνικής τηλεόρασης
Οι συντελεστές της εκπομπής δεν αντιλήφθηκαν την χιουμοριστική ατάκα του Ν. Μανεσιώτη ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει ότι «για το sms και για εμάς μιλούν όλοι οι άλλοι εκτός από μας» και ευχαρίστησε την κ. Καινούργιου που του έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσει για αυτό. Ρώτησε τους συντελεστές της εκπομπής αν έχουν ξαναδεί πολιτικό πρόσωπο να περιφέρεται στους σταθμούς και στα ραδιόφωνα προαναγγέλλοντας το εξώδικό της. Αποκάλυψε παράλληλα ότι προσωπικά ο ίδιος έχει απαντήσει με δική του εξώδικη διαμαρτυρία στην κυρία Αχτσιόγλου και την καλεί να απόσχει στο μέλλον από κάθε ενέργεια που θα τον υποχρεώσει να συνεχίσει μια ανώφελη διαμάχη η οποία δεν θα είναι επώδυνη για αυτόν.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Νίκος Μανεσιώτης ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε το ρεπορτάζ του ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάστηκε να παραιτηθεί από το συγκεκριμένο sms. Υπενθύμισε όμως δυο γεγονότα. Πρώτον, ότι ο Αλέξης δεν παραιτήθηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου αλλά τέσσερις μέρες αργότερα. Όταν προφανώς είχαν συμβεί στο παρασκήνιο διάφορα γεγονότα. Δεύτερον, σημείωσε στους τηλεθεατές του Alpha ότι «η Οne Voice ήμασταν το μόνο μέσο που ανέδειξε δημοσιογραφικά το γεγονός αυτό τότε. Προφανώς, από τότε κάνουμε ρεπορτάζ για την παραίτηση του Τσίπρα».
Αρουραίος με ονοματεπώνυμο
Αστειεύτηκε μάλιστα ο Ν. Μανεσιώτης όταν η Κατερίνα Καινούργιου του είπε ότι δεν τον χαρακτήρισε ποτέ αρουραίο του διαδικτύου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ανήκω στους αρουραίους», συμπληρώνοντας ότι πρώτη φορά βλέπει αρουραίο με ονοματεπώνυμο και υπογραφή σημειώνοντας με έμφαση ότι το ρεπορτάζ του για το sms το έχει υπογράψει από την πρώτη στιγμή.
Κλείνοντας, ο Νίκος Μανεσιώτης υπογράμμισε ότι η υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα διαρκές πολιτικό φαινόμενο.