fbpx

Ν. Παππάς: 70 εκατ. για χρήση και φόρο έδωσαν οι καναλάρχες (για πρώτη φορά)

0

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση με τους θεσμούς» διαβεβαιώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Από την αρχή του 2015 και μέχρι σήμερα, τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν καταβάλει για τέλη χρήσης και φόρο διαφήμισης 70 εκατ. ευρώ, είπε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο – 105,5».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τόνισε τα ποσά αυτά καταβλήθηκαν για πρώτη φορά, ενώ αν δεν είχε σταματήσει η προσπάθεια για τις νέες άδειες, θα είχαν προστεθεί 250 εκατ. ευρώ ακόμη.
Τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τους υπερθεματιστές αυτής της διαδικασίας «θα επιστραφούν αυτές τις ημέρες, αφού συμψηφιστούν πρώτα με όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις», διευκρίνισε ο κ.Παππάς.

Όσον αφορά τη νέα διαδικασία αδειοδότησης που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το ΕΣΡ, μετά τη συγκρότησή του, ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν τοποθετηθεί, όπως και η ΝΔ, στην οποία καταλόγισε ότι βάζει προσκόματα για να καθυστερήσει η κατάσταση.

Αμφισβητείται η ικανότητα του ΔΝΤ να καταγράφει σωστά

Στο μέτωπο της αξιολόγησης, πλέον αμφισβητείται ανοιχτά και σε κορυφαίο επίπεδο η ικανότητα του ΔΝΤ να καταγράφει σωστά τα μεγέθη και να κάνει εκτιμήσεις όσον αφορά την ελληνική οικονομία, σημείωσε ο κ. Παππάς,ενώ μένει πλέον να δημοσιοποιηθεί η σχετική έκθεση σε λίγα 24ωρα. «Θα πρέπει πλέον να γίνει μία ειλικρινής και ανοιχτή συζήτηση, στη βάση ποιων εκτιμήσεων γίνεται ο διάλογος» με τους δανειστές, καθώς είναι «χαώδης η απόσταση στις εκτιμήσεις … δεν μπορεί η κουβέντα να γίνεται στον αέρα», σημείωσε ο κ.Παππάς.

«Προειδοποιώ τα τρολ της ΝΔ, η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα ΔΝΤ, το κάνει το ίδιο το Ταμείο» αμφισβητώντας την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όταν καταστατικά εμπλέκεται μόνο σε περιπτώσεις που αυτό είναι βιώσιμο, προσέθεσε.
Οι οπαδοί της παρουσίας του ΔΝΤ υποστήριζαν ότι διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, συνέχισε ο ίδιος, όμως η τεχνογνωσία του, η ικανότητά του να μετρά αμφισβητείται και η ελάφρυνση του χρέους ξεκίνησε χωρίς αυτό να είναι εντός.

Η συζήτηση αυτή θα γίνει ανοιχτά και δημόσια, θα κληθούν να τοποθετηθούν όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό πρόβλημα για τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες, υπογράμμισε.
Υπενθύμισε εξάλλου τη δήλωση Ρέγκλινγκ για την «πάρα πολύ καλή» πορεία της Ελλάδας ως προς την επίτευξη των στόχων, εκτιμώντας ότι «άνοιξε το παράθυρο για παρουσία του ΔΝΤ χωρίς χρηματοδότηση … ένας παρατηρητής θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι πρόκειται για μήνυμα ότι “δεν χρειαζόμαστε τα χρήματά σας”» προς το ΔΝΤ, όπως είπε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση», διαβεβαίωσε, καθώς η κυβέρνηση αναπτύσσει σειρά διπλωματικών και άλλων κινήσεων, όπως αυτή της Ευρωμεσογειακής Συνόδου.

Σαν αποτέλεσμα της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και των πολιτικών του επιλογών και κινήσεων, υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις στην καρδιά της Ευρώπης και τη Γερμανία, όπου πλέον οι Σοσιαλιστές «αναστοχάζονται μήπως ο μεγάλος συνασπισμός δεν είναι η διέξοδος … κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό θα γινόταν χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, τις νίκες του, τις αντοχές, τις οικονομικές επιτυχίες … το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στην Ευρώπη δεν θα αμφισβητείτο», τόνισε ο κ.Παππάς.

Θετικός σε νομοθετική παρέμβαση για τα χρέη των κομμάτων

Σχολιάζοντας την χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ο κ.Παππάς μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρουν θέση για το πώς θα αποπληρωθούν οι οφειλές τους και πρότεινε οι βουλευτές των κομμάτων να δώσουν μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης σε πάγια βάση, «τα στελέχη ως πρόσωπα να επωμιστούν το βάρος».
Σε μία εκδοχή αλλαγής ΑΦΜ, θα υπήρχε κίνδυνος διασυρμού, όπως είπε. Θετική ήταν η αντίδρασή του σε ερώτηση για πιθανή νομοθετική παρέμβαση για τα χρέη των κομμάτων, καθώς όπως εκτίμησε «είναι λογικό να υπάρχει προσδοκία θωράκισης του θεσμικού πλαισίου, θα πρέπει να το κοιτάξουμε με πολύ μεγάλη ζέση και επισπεύδοντας τις διαδικασίες».

Aναλυτικότερα:

«Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και αναφερθείς στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, είπε μεταξύ άλλων: «Εάν θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες, είναι θέμα της δικαιοσύνης. Μελετώντας το πόρισμα η δικαιοσύνη, εάν πέσει σε πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει να επιστρέψει το φάκελο στη Βουλή και η Βουλή να αποφασίσει για τα περαιτέρω» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατάλαβε ο κόσμος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστεί σε κανέναν (…) αν μη τι άλλο αποκαλύφθηκε η διαδικασία που ακολουθούσαν τα κόμματα για την αδειοδότησή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα προσωπικά δάνεια που είχε πάρει στο όνομα του «Κήρυκα Χανίων» ο κ. Μητσοτάκης» είπε.

Εκκωφαντική η περίπτωση του Κήρυκα Χανίων

Όπως πρόσθεσε: «Εδώ υπάρχει ένα συμπέρασμα: σκοντάφτουμε στον τρόπο που λειτουργούσαν τα πράγματα συνολικά(…) βλέπεις παράκαμψη των βασικών τραπεζικών κανόνων και εξευτελισμού των στοιχειωδών κανόνων αυτοσεβασμού» τόνισε ο κ. Παππάς και χαρακτήρισε εκκωφαντική τη περίπτωση του «Κήρυκα Χανίων», που όπως είπε, πρόκειται μια εκδοτική επιχείρηση που σταμάτησε να εκδίδει, αλλά κατάφερε να βάλει στο χέρι 2 εκατ. τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν για το λόγο που είχαν συναφθεί τα δάνεια.

Για τον ΔΟΛ

«Υπάρχει λεηλασία εταιρειών οι οποίες πτωχεύουν και πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες τους» είπε ερωτηθείς για την περίπτωση του ΔΟΛ. «Έχουμε μια ιδιοκτησία που αδυνατεί να εξηγήσει τον πλουτισμό της και μια εταιρεία που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της (…) τα ίδια ποσά χρεών των εταιρειών γίνονται προσωπικές περιουσίες» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Ερωτηθείς εάν με το πόρισμα κλείνει και το θέμα για τις δανειοδοτήσεις είπε: «Δεν κλείνει το θέμα με το πόρισμα της εξεταστικής, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους τώρα και ο καθένας θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, όπως πρέπει να συμβαίνει σε ένα ευνομούμενο κράτος».

«Μισό δισ. τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χώρια οι επιδοτήσεις»

«Οι δανειοδοτήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φτάνουν το μισό δισ., χώρια τις παχυλές, παχυλότατες κρατικές επιχορηγήσεις» είπε ο κ. Παππάς και αναρωτήθηκε εάν θα λάβουν μέτρα για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, διευκρινίζοντας ότι: «μια ρύθμιση που λέει ότι θα επιστραφούν σε 150 χρόνια δεν είναι ικανοποιητική. Εμείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουμε, πέρα από το 20% της αποζημίωσής μας, άλλο ένα 40% για την αλληλεγγύη και τη λειτουργία του κόμματός μας. Νομίζω κάτι αντίστοιχο πρέπει να σκεφτούν και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Παππάς. Πάντως είπε ότι η κυβέρνηση μελετά το να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τα χρέη των κομμάτων. «Νομίζω θα το κοιτάξουμε επισπεύδοντας» το δηκτικό σχόλιο του υπουργού ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση, υποστήριξε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια: «Είδαμε διαρροές σε σχέση με την έκθεση του ΔΝΤ, για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στην οποία καταγράφεται μια τεράστια απόκλιση στις εκτιμήσεις για το πού βρίσκεται η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή και για την προοπτική της» είπε και ξεκαθάρισε ότι «πρέπει πλέον να γίνει μια συζήτηση μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων στη βάση ποιων εκτιμήσεων θα προχωρήσουμε και εκεί ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Το ΔΝΤ είναι στο πρόγραμμα όχι γιατί το ζήτησε η Ελλάδα» υπογράμμισε, σπεύδοντας πάντως, όπως είπε, να προλάβει την αντιπολίτευση ότι η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα αποχώρησης του Ταμείου, αλλά το θέμα εγείρεται από το ίδιο το ΔΝΤ. Υπογράμμισε δε, ότι αυτή τη στιγμή αμφισβητούνται οι εκτιμήσεις του Ταμείου σε κορυφαίο επίπεδο εντός των θεσμών. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης πάντως, χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλη την ευρωπαϊκή στάση του να διαθέτεις χρηματοδοτικό βραχίονα (ESM) και να μην τον αφήνεις να παίξει το ρόλο του.

«Η πραγματικότητα λέει ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει»

Αναφερθείς στα στοιχεία για την ελληνική οικονομία ο κ. Παππάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει η προπαγάνδα, υπάρχουν οι πολιτικές ανάγκες των ανωτέρων στελεχών κάποιων θεσμών, υπάρχουν βεβαίως και πολιτικές ανάγκες του συντηρητικού κόμματος στη Γερμανία. Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, είχε ανάπτυξη για το τελευταίο τρίμηνο του 2016 1,8%, (…) στο πλεόνασμα έχουμε πιάσει το στόχο και ίσως υπερβούμε και το 2% , οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 12% οι εξαγωγές 10%, ενώ αύξηση 8% κατέγραψε και ο χώρος της πώλησης αυτοκινήτου (…) κάποια στιγμή καταρρέει και η προπαγάνδα, έλεγε η ΝΔ για το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα διώξει τις επενδύσεις, όμως αυτές αυξήθηκαν» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής , Ενημέρωσης και Δικτύων.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί λύση με τους θεσμούς, και η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει να αναπτύσσει την πολιτική και την οικονομική της διπλωματία σε όλα τα επίπεδα και πέρα από τη μηχανική της τρόικας» είπε ο υπουργός και τόνισε ότι πολλά δεν φάνταζαν πιθανά να συμβούν και σήμερα η Ελλάδα με την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο είναι η καρδιά του ευρωπαϊκού Νότου. Μάλιστα ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλαγές συντελούνται και στη Γερμανία, καθώς οι σοσιαλδημοκράτες αναστοχάζονται για τον μεγάλο συνασπισμό. «Στα κείμενα μας καταγγείλαμε τη νεοφιλελεύθερη σύγκλιση, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτό θα συνέβαινε χωρίς την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» ενώ για το Grexit είπε ότι πλέον το επικαλούνται κάθε φορά όταν ξεκινάνε οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση, αλλά αυτό δείχνει ότι η σκέψη τους περιορίζεται στο μέσα ή έξω, δηλαδή στο ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αλλάξει. Η ιστορική εμπειρία όμως δεν δείχνει αυτό» τονίζει ο κ. Παππάς.

«Περιμένω την ανακοίνωση του ΕΣΡ για τον διαγωνισμό των αδειών»

Για το ΕΣΡ και την αδειοδότηση των καναλιών είπε: «Οι ρυθμιστικές αρχές δεν νομοθετούν, ρυθμίζουν. Δεν υπάρχει δυνατότητα να παρεκκλίνει κανείς από αυτό το πλαίσιο» τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα επιθυμούσε να έχει οριστεί το ζήτημα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, χθες. «Έχουμε κάνει συναντήσεις με τα μέλη, έχουμε εξηγήσει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν ξεκινά από το μηδέν έχει και την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό να κάνει γρήγορα την αδειοδότηση (…) περιμένω επισήμως από το ΕΣΡ την ανακοίνωση για το πότε θα γίνει ο διαγωνισμός» είπε ο κ. Παππάς και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ζήτημα καθυστέρησης. «Έχουν σταλεί επιστολές στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ έχουν απαντήσει και νομίζω και ΝΔ έχει απαντήσει» τόνισε.

Για τη διαστημική υπηρεσία

Ερωτηθείς για τα σχόλια της αντιπολίτευσης σχετικά με την διαστημική υπηρεσία απάντησε: «Για τη στάση της ΝΔ είχα μια χαραμάδα ελπίδας, δεν περίμενα να τοποθετηθούν ως τρολ (…) τους παραπέμπω στις δηλώσεις των εξαιρετικών επιστημόνων» είπε και κατέληξε: «Ο καθένας δείχνει και το επίπεδό του. Εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να αστειευτεί από το βήμα της Βουλής, τι να πω;».

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra