Νάγκελ: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να βιαστεί με τη μείωση των επιτοκίων

300x250

Η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να κινηθεί πολύ βιαστικά με τις μειώσεις επιτοκίων, τόνισε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ, λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να μείνει ευέλικτη. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o Nάγκελ υποστήριξε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

«Δεν πρέπει να βιαστούμε» δήλωσε στο Bloomberg την Πέμπτη.

O ίδιος σημείωσε ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε πτωτική τροχιά. «Έχουμε αρκετή αυτοπεποίθηση ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας ίσως τα μέσα του επόμενου έτους. Οπότε πρόκειται για ένα success story» τόνισε.

Ο Νάγκελ επισήμανε ότι οι νέες προβλέψεις της ΕΚΤ για την οικονομία θα προσφέρει στους αξιωματούχους κάποια κατεύθυνση.

«Οι νέες προβλέψεις θα περιλαμβάνουν το 2027 και τότε ίσως έχουμε καλύτερο προσανατολισμό. Αλλά δεν είμαι υπέρ του να κάνουμε πολλές εικασίες σχετικά με το τι είναι αναγκαίο στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Αυτό, πιστεύω, είναι κάτι που σίγουρα δεν βοηθάει» υπογράμμισε.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra