fbpx

Novartis: Άγριες φουρτούνες για Άδωνη-Λοβέρδο

0 1.078

Μέσα στα πολλά που έχει να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι και η κόντρα του με τους δικαστές μετά τις επικριτικές δηλώσεις του για το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου και τα μέλη του.

Την ίδια ώρα το σκάνδαλο Novartis παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης και των ΜΜΕ- «εξαπτέρυγων» της να «θαφτεί», με την απορία της κοινής γνώμης να παραμένει: Από τη στιγμή που δεν πρόκειται για πολιτική σκευωρία, τότε το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και οι κατηγορίες περί χρηματισμού πολιτικών για να λειτουργήσουν προς όφελος της φαρμακευτικής εταιρείας να παραμένουν.

Ηχηρό ράπισμα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη επιφύλαξε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς σε ανακοίνωση της αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του για τους δικαστές-μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου και κυρίως για τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΣτΕ Δ. Σκαλτσούνη. «Αισθανόμαστε την ανάγκη να λάβουμε θέση επί της δηλώσεως του κ. Υπουργού. Και τούτο, όχι για να επαυξήσουμε τις δοθείσες απαντήσεις – ήταν τόσο περιεκτικές όσο απαιτούσε η σοβαρότητα της αιτίας που τις προκάλεσε και τόσο σύντομες όσο επέβαλαν οι περιστάσεις- αλλά για να εκφράσουμε την έντονη αποδοκιμασία μας στην αδόκητη, απρεπή αμετροέπεια με την οποία εκφράσθηκε για τα πέντε μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, αλλά και, ονομαστικώς, για τον μέχρι προ ολίγων ημερών (30/6) Πρόεδρο του Δικαστηρίου μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία τόνίζεται το ηθικό και επαγγελματικό ανάστημα του αποχωρήσαντα δικαστή «εφάμιλλος των κρατίστων που είχε ποτέ η Ελληνική Δικαιοσύνη» ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργού.

«Αυτό που πάντα κυριαρχούσε κατά τη μόρφωση της δικανικής του κρίσεως ήταν η αμερόληπτη, ευθαρσής και νηφάλια θεώρηση προσώπων και πραγμάτων. Αυτή τη δικαστική προσωπικότητα έπληξε ο κ. Υπουργός χωρίς να τη γνωρίζει» καταλήγουν οι δικαστές.

Συνέχεια με Λοβέρδο

Την ίδια ώρα εξελίξεις αναμένονται στην περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς ο πρώην υπουργός παραμένει διερευνώμενος για δωροληψία και αναμένεται η εισαγγελική πρόταση, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως είναι απαλλακτική προς το πρόσωπο του. Όμως, μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αλλάζουν τα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία η εισαγγελέας προχώρησε στην κρίση της. Οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, που με τη «βούλα» είναι αξιόπιστοι, πλέον έχουν βαρύτητα, και μια εξ αυτών η «Αικατερίνη Κελέση» είχε καταθέσει πως ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε χρήματα από την φαρμακοβιομηχανία για να «πριμοδοτήσει» δικό της οφθαλμολογικό φάρμακο σε βάρος άλλου σκευάσματος.

Η υπόθεση ξαναπαίρνει και πολιτικό χρώμα, καθώς από πλευρά ΣΥΡΙΖΑ γίνεται γνωστό πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις στην υπόθεση Λοβέρδου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More