Ο Άδωνις «υπονομεύει» τη ΝΔ
Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσεται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μπορεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να πίνει νερό στο όνομα του προέδρου της του κόμματος καθώς πιστεύει ότι οδηγεί τη «γαλάζια παράταξη» σε μεγάλη νίκη στις εκλογές όποτε και αν γίνουν, παράλληλα όμως «χτίζει» το δικό του κόμμα μέσα στο κόμμα.
Ο κ. Γεωργιάδης οργώνει κυριολεκτικά τη χώρα ενόψει των εκλογών για το καλό της ΝΔ φυσικά, στηρίζοντας υποψήφιους βουλευτές και πολιτευτές, διαμορφώνοντας το δικό του «μηχανισμό» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τη δράση του Αδ.Γεωργιάδη παρακολουθεί από κοντά η Πειραιώς και δε κρύβει τον προβληματισμό της για την υπερκινητικότητα του αντιπροέδρου και κυρίως για το ακροδεξιό στίγμα που εκπέμπει, ενώ την ίδια ώρα είναι ανοιχτός σε υποθέσεις σκανδάλων.
Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ήδη ότι το «φαινόμενο» Γεωργιάδη υπονομεύει το μέλλον του κόμματος ακόμη και σε περίπτωση νίκης στις εκλογές και έχουν αρχίσει να παίρνουν σαφείς αποστάσεις.
Πιο χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Δένδια, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει πάρει το όπλο του κατά της ακροδεξιάς, ενός και εκτός της ΝΔ. Ο κ. Δένδιας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, δήλωσε: « Δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις σε πολλά θέματα. Καθαρές κουβέντες. Έχουμε μεγάλη διαφορά ύφους» για να του απαντήσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «Ο κ. Δένδιας έχει πέσει θύμα των τίτλων. Πράγματι, έχουμε διαφορά απόψεων και διαφορά ύφους. Είμαστε μια μεγάλη παράταξη όπου μπορούμε να συμφωνούμε στα μείζονα και να διαφωνούμε στα ελάσσονα”. Και αφήνοντας σαφείς αιχμές τόνισε “Ένα κόμμα είναι μια ορχήστρα και ο αρχηγός είναι ο μαέστρος. Ο ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο ύφος comme il faut Δένδια-Χατζηδάκη και στο δικό μου ύφος».
Μπροστά στο διαφαινόμενο εμφύλιο ακροδεξιών-φιλελεύθερων η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και να υποβαθμίσει την αντιπαράθεση για να αποφευχθεί κλίμα εσωστρέφειας παραμονές μάλιστα εκλογών. «Αλίμονο αν είχαμε όλοι στη Νέα Δημοκρατία το ίδιο ύφος. Αλίμονο αν ήμασταν όλοι ίδιοι. Αλίμονο αν εκφραζόμασταν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ξέρετε, οι διαφορές του ύφους δεν συνιστούν ουσιώδεις διαφορές στην πολιτική η οποία καθορίζεται από τον Πρόεδρο και τα αρμόδια όργανα του κόμματος» σχολίασε χαρακτηριστικά.