Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Ο Φουρθιώτης θα ρίξει τον Μητσοτάκη

0 619

Από τον Αλέξη Τσίπρα, φοβόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μήπως πέσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του, αλλά το τέλος του φαίνεται να έχει υπογραφή «Μένιος Φουρθιώτης».

Δεν έφτανε η ξεφτίλα της κυβέρνησης και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους 14 αστυνομικούς και το θωρακισμένο όχημα που είχε διαθέσει για την ασφάλεια της τηλεπερσόνας, ήρθε χτες ο Γιάννης Βρούτσης για να τελειώσει τον Μητσοτάκη.

Τα όσα είπε, για τον Φουρθιώτη που του ζητούσε χρήματα, για το ότι κλωτσούσε πόρτες στο υπουργείο και απειλούσε υπαλλήλους, υφυπουργούς και στελέχη, δείχνουν τον ζόφο μέσα στον οποίο κινείται η κυβέρνηση.

Με αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από χτες το μεσημέρι, όταν έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Γ. Βρούτση στο documentο, οι Έλληνες πολίτες νιώθουν αποτροπιασμό και οργή.

Κλεισμένοι στα σπίτια τους, πολλοί από αυτούς χωρίς δουλειά, άλλοι αναγκασμένοι να ζήσουν με το επίδομα των 500 ευρώ το μήνα, ακούνε τα όσα κατήγγειλε χτες ο Γ. Βρούτσης και έχουν φρίξει.

Βεβαίως, τα συστημικά ΜΜΕ επιδόθηκαν, για μία ακόμη φορά, στην συσκότιση της ιστορίας, αλλά, δυστυχώς γι΄ αυτά και τον Κ. Μητσοτάκη, υπάρχουν τα σόσιαλ μίντια, στα οποία καταγράφεται η οργή του κόσμου για την κυβέρνηση.

Τα όσα είπε χτες ο Γ. Βρούτσης, ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία.

Και τα ερωτήματα προς τον Κ. Μητσοτάκη, είναι πλέον αμείλικτα. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που ο κ. Βρούτσης με μία φαρμακερή ατάκα συνδέει την αποπομπή του από το υπουργείο Εργασίας με τον Φουρθιώτη λέγοντας πως ο τελευταίος τον απειλούσε πως θα φύγει από υπουργός.

Όπως κι έγινε.

Στις δηλώσεις του, ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποκαλύπτει πως ο Μένιος Φουρθιώτης κατάφερε να μπει στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» εμφανίζοντας ξαφνικά μεικτές μηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ τόσο για τον ίδιο όσο και για πρώην και νυν συνεργάτες του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να κλείσει την… τρύπα που υπήρχε στο πρόγραμμα και την οποία φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ο γνωστός παρουσιαστής, ενώ αποκαλύπτει πως λίγες ημέρες πριν την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα δέχτηκε «επίσκεψη» από τον Φουρθιώτη -χωρίς να τον κατονομάσει- στο υπουργικό του γραφείο, απαιτώντας να πληρωθεί τα χρήματα που έχασε με συνοδεία μπράβων!

«Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή.

Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε μένα κάποιος που φώναζε -δεν μπορώ να πω ονόματα- με θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε. Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν.

Δεν μπορούσα να το δεχτώ. Όχι ως υπουργός, ως πολίτης. Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Άλλαξα τον νόμο κι έτσι με το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα», δήλωσε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ερωτηθείς για το αν αυτή η υπόθεση ενδέχεται να οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο απάντησε:

«Όχι, ούτε καν μπορώ να το σκεφτώ. Αυτό το θέμα πάντως με εξόργισε και μου προκάλεσε προσωπικό πολιτικό κόστος. Με διέσυραν στα κανάλια κάθε μέρα. Καλούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να με βρίσουν. Τους έλεγαν να πουν για τον Βρούτση τον ανίκανο, τον αναποτελεσματικό. Μοιραία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κριτική εν αγνοία τους. Παρά τις εκκλήσεις εγώ δεν πήγα ποτέ σε τέτοιο κανάλι. Πάντως το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More