O Ιβάν, το Open, ο Φιλιππάκης και στο βάθος Μελισσανίδης…

Αίθουσα Σύνταξης

8 Δεκεμβρίου 2020, 5:07 μμ
Share

Η επίσημη ανακοίνωση, από πλευράς Opentv, της προσχώρησης του Γιάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», στο διοικητικό συμβούλιο του τηλεοπτικού σταθμού συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, συζητείται ευρέως τις τελευταίες ώρες.

Πίσω από την κίνηση αυτή, κάποιοι βλέπουν… κολεγιά του Ιβάν Σαββίδη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για τον οποίο βοά η πιάτσα ότι είναι βασικός χρηματοδότης της «Δημοκρατίας». Χωρίς, όμως, να φαίνεται.

Το Open είναι ίσως ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα που δεν παίζει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση, αλλά φροντίζει να κρατάει ισορροπίες και να δίνει χρόνο και προβολή σε όλα τα κόμματα.

Κάποιοι διαβλέπουν πως με την είσοδο στο Open του κ. Φιλιππάκη –μέσω της «Δημοκρατίας» ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, χωρίς σε καμία περίπτωση να χαρίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ- ενδεχομένως η αντιπολίτευση προς στην κυβέρνηση να γίνει σκληρή από τον τηλεοπτικό σταθμό του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, το έδαφος είναι πρόσφορο για κάτι τέτοιο, καθώς αν το Open βγει στην αντιπολίτευση, θα είναι ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα που θα βρίσκεται απέναντι στην κυβέρνηση. Κάτι που ενδεχομένως να αυξήσει τη θεαματικότητα.

Ως εκ τούτου, στον ΣΥΡΙΖΑ -και όχι μόνο- παρακολουθούν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις ανακατατάξεις στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του σταθμού του Ιβάν Σαββίδη, που πιστοποιήθηκαν με την εξής επίσημη ανακοίνωση: «Ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης ορίζεται ως μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της «Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε.». Με τη μακρόχρονη εμπειρία του στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Μedia Group μας».

Και κάτι τελευταίο. Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης έχουν κάθε λόγο να τα βάζουν όχι τόσο με τη Ν.Δ., αλλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θεωρούν ότι ο τελευταίος έχει αφήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, να κάνει ό,τι θέλει στο ποδόσφαιρο (κι όχι μόνο), σε αγαστή συνεργασία με τον εκλεκτό του πρωθυπουργού, υφυπουργό Αυγενάκη.

Αν φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι και για τους δύο μια τεράστια ανακούφιση.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

1:00 πμ

Κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου η νέα One Voice με πρωτοσέλιδο που θα συζητηθεί

4:17 μμ

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο για την απώλεια του Μάριου Οικονόμου

11:26 πμ

Αυτή τη φορά δεν θα μας το κλέψουν

10:54 πμ

Y/KNOT Invest A.E.: Πράσινο φως για τη μίσθωση γραφείων

10:10 πμ

Μιλάει ακόμα…

9:00 πμ

Προβληματισμός για τις μοβ μέδουσες στον Βόρειο Ευβοϊκό

8:02 πμ

Έρχεται ο πιο εφιαλτικός, ψηφιακός «big brother»

7:33 πμ

2,2 εκατ. ευρώ για προκάτ οικίσκους στις φυλακές

7:29 πμ

Σχόλιο αγοράς (Παρασκευή 29 Μαΐου 2026)

8:23 μμ

Η CUPRA παρουσιάζει το ‘University of the Streets’, την παγκόσμια καμπάνια λανσαρίσματος για το CUPRA Raval

7:50 μμ

Πληθωρισμός: Αυξάνονται οι πιέσεις για νέα κίνηση από την ΕΚΤ

7:24 μμ

Υεμένη: Μειώνονται οι προμήθειες τροφίμων μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ

6:55 μμ

Γιορτή Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

6:45 μμ

Κίνα: Ξεκινά εκπαίδευση ανθρωποειδών ρομπότ στη Σαγκάη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές