fbpx

Ο κύβος ερρίφθη! Εκλογικός συναγερμός στην Κουμουνδούρου

0 97

Προεκλογική ατζέντα τεσσάρων σημείων έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία προέδρευσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γενικευμένο κλίμα περί πρόωρων εκλογών, «έκαψε» τα σενάρια που διαρρέει το Μαξίμου, απαντώντας επί της ουσίας σε όσα είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του για μακρά προεκλογική περίοδο, ζητώντας άμεση προκήρυξη εκλογών για Σεπτέμβριο, υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και διακομματική επιτροπή για την ισότιμη προβολή στα ΜΜΕ.

Ωστόσο η… είδηση βγήκε από τον Γιάννη Οικονόμου, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος αντί να… παίξει Μητσοτάκη περί εξάντλησης της τετραετίας, επιτέθηκε στον Τσίπρα δια της επιβεβαίωσης περί πολιτικών εξελίξεων στους προσεχείς μήνες.

Για να γυρίσουμε στα της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις εκλογές και τα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα, τις πολλαπλές κρίσεις που η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει.  «Ο κος Μητσοτάκης μπροστά στα συσωρευμένα αδιέξοδα που δημιούργησε, από ότι φαίνεται αποφάσισε να δραπετεύσει με εκλογές.

Καλοδεχούμενη η απόφασή του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση της Δεξιάς. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δεν αναζητείται δικαιολογία σε κάποιο εθνικό θέμα, αλλά στο πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση.Καλούμε τον κο Μητσοτάκη να σοβαρευτεί» είπε εισαγωγικά για να ζητήσει την ανακοίνωση εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο, τον ορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, τη μόνιμη συνεδρίαση του Εθνικού ΣΥμβουλίου Εξωτερικών Πολιτικής και τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ισότιμη προβολή των κομμάτων στα ΜΜΕ προεκλογικά,.

«Η χώρα έχει οδηγηθεί σε ένα διπλό αδιέξοδο. Από την μία διαμορφώνονται συνθήκες κοινωνικής κρίσης με την τρομακτική άνοδο του πληθωρισμού και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων. Από την άλλη για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη ανασφάλεια και τόση ένταση στη σχέση μας με την Τουρκία» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλήμα της ενέργειας που αντιμετωπίζει η χώρα μας: Ο ενεργειακός πληθωρισμός τρέχει στην Ελλάδα με 60% ενώ σε όλη την Ευρώπη με 39%. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος στη Δυτική Ευρώπη. Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι η 7η ακριβότερη στον κόσμο. Την ίδια ώρα που τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας είναι πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη με λογιστικά κόλπα προσπαθεί να μειώσει για να μην τα φορολογήσει. Η ακρίβεια δεν κάνει μόνο τους φτωχούς φτωχότερους αλλά πλήττει καίρια και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη μεσαία τάξη».

Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης «Με ανεπαρκέστατα επιδόματα, που εξανεμίζονται από τις διαρκείς αυξήσεις πριν καλά καλά φτάσουν στις τσέπες των πολιτών, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιδοτεί την αισχροκέρδεια σε ενέργεια και καύσιμα που κινείται σε αρνητικό ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη. Αυτός που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα στα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης του , τώρα προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάρρευση του με ανεπαρκή επιδόματα. Δεν ενδιαφέρεται να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας αλλά μόνο να τους κοροϊδέψει με επιδόματα με ημερομηνία λήξης τις πρόωρες εκλογές που σχεδιάζει».

Σκληρή κριτική άσκησε και σε ό,τι αφορά στα εθνικά, «όπου ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη χώρα σε περιπέτειες με την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική που ασκεί. Αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και από πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στη δύσκολη περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, με την εν κρυπτώ αποστολή βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση των κομμάτων και του Ελληνικού λαού, που εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο κάνοντας την μέρος της κρίσης, ενώ την ίδια ώρα στερεί οπλισμό από τη νησιά».

Διευρυμένη ομάδα με χρεώσεις παρακολούθησης

Η Πολιτική Γραμματεία κινήθηκε σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς και κατέληξε στη σύνθεση μιας διευρυμένης ομάδας κρούσης-παρακολούθησης της κυβερνητικής δράσης αλλά και σύνθεσης κομματικού προγράμματος.

«Χρεώσεις» ανα τομείς ανατέθηκαν σε 38 στελέχη, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να αναλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα και συστήνονται δυο επιτροπές, Πολιτικού Σχεδιασμού με τους Ν. Παππά, Γ. Ραγκούση και Ευ. Τσακαλώτο και συντονιστή τον Ν, Μπίστη και Αυτοδιοικητικού Σχεδιασμού με τους Κ. Ζαχαριάδη, Κ. Νοτοπούλου και Κ. Κνήτου με συντονιστή τον Χρ. Σπίρτζη. Αναλυτικά:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο.

ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ: ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ: ΝΕΟΛΑΙΑ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Κ.Ο.

ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ: ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ: ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ: ΝΑΥΤΙΛΙΑ – ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΜΕΛΟΣ ΟΓ

ΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ – ΔΙΕΘΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ

ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΘΕΣΜΟΙ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ: ΥΓΕΙΑ

ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΥΓΕΙΑ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ: ΕΡΓΑΣΙΑ / ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ: ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ: ΑΜΥΝΑ

ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ: ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ – ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΟΓ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ: ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ: ΠΑΙΔΕΙΑ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΕΚΕ – ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ – ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More