fbpx

Ο Μπακογιάννης “εκνευρίζει” τους υπουργούς-δελφίνους της ΝΔ

0 162

Την “επόμενη μέρα” στη ΝΔ φωτογραφίζει η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για τα προβλήματα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της Αθήνας, αλλά και τις σχέσεις της κεντρικής διοίκησης με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κεντρικό πρόσωπο ο Κώστας Μπακογιάννης, οι παρεμβασεις του οποίου προκαλούν την αντίδραση υπουργών της κυβέρνησης, που φιλοδοξούν να διαδραματίζουν ρόλο στη μετα-Μητσοτάκη εποχή.

“Ξέρετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος τζαμπατζής σήμερα στην Ελλάδα και στον δήμο Αθηναίων; Το ίδιο το Κράτος. Τα υπουργεία δεν πληρώνουν ανταποδοτικά. Πληρώνουν φως, νερό, τηλέφωνο, αλλά στον δήμο δεν πληρώνουν ούτε για τα σκουπίδια, ούτε για τον ηλεκτροφωτισμό. Δεν καταβάλλουν δημοτικά τέλη!” τόνισε στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο ανιψιός του πρωθυπουργού και δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος επιτέθηκε στην κεντρική διοίκηση ότι συμπεριφέρεται ως σουλτάνος στους Δήμους και δεν τους χορηγεί τους αναγκαίους πόρους, προκαλώντας εκνευρισμό σε ουκ ολίγους υπουργούς.

Το γάντι που πέταξε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σήκωσε πρώτος ο υπουργός Εσωτερικών,ο οποίος πατώντας στο γράμμα του Συντάγματος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο μονιμοποίησης των συμβασιούχων που εργάζονται στην καθαριότητα των Δήμων. “Τι θέλετε, να επιστρέψουμε στην εποχή που οι διορισμοί γίνονταν με ραβασάκια των κομματικών οργανώσεων” είπε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, αλλά κοιτώντας προς το Δημαρχείο και πρόσθεσε με νόημα ” Δεν γίνεται εμείς να βάζουμε στενό κορσέ στους Δημάρχους που στην πλειονότητά τους ανήκουν στη ΝΔ κι εσείς να μας παρακινείτε να τον βγάλουμε για να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν”

Και χθες με αφορμή το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ο υπουργός Μεταφορών άφησε σαφείς αιχμές για την κατάσταση στην Αθήνα, χρεώνοντας πολλά από τα προβλήματα στον Δήμο Αθηναίων.

Απαντώντας κι αυτός στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή για την κατάσταση στην πρωτεύουσα, άδραξε τη ευκαιρία και εκτόξευσε “πυρά” κατά του Κώστα Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι τα πεζοδρόμια αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων, λέγοντας χαρακτηριστικά “Και ο Δήμος πρέπει να σκύψει πάνω από αυτά τα προβλήματα. Η κατάσταση, που αυτή τη στιγμή επικρατεί στους δρόμους του δήμου Αθηναίων, θα έλεγα ότι είναι τριτοκοσμική για τα ΑμεΑ. Όχι απλά δεν τους διευκολύνει, αλλά τους δημιουργούμε και εμπόδια”.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ακόμα ότι δυστυχώς όσο κι αν ο νομοθέτης αυστηροποιήσει τους κανόνες υπάρχει ένα ζήτημα. “Το ζήτημα είναι ποιος θα εφαρμόσει αυτό το νόμο. Και εδώ βλέπουμε ότι τόσο η Δημοτική Αστυνομία όσο και η Τροχαία πρέπει να αρχίσουν να συνεργάζονται, ειδικά στα ζητήματα των ΑΜΕΑ. Διότι αυτή τη στιγμή, το ζήτημα δεν είναι μόνο να νομοθετήσουμε αυστηρό πλαίσιο. Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί”.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More