fbpx

Ο… μπουφές των πλειστηριασμών με τα τετράστερα

0 219

Πλούσιος ο… μπουφές των ξενοδοχειακών πλειστηριασμών, σε νησιά και στην ηπειρωτική παραθαλάσσια χώρα. Πολλές μονάδες βγαίνουν τις επόμενες εβδομάδες στο σφυρί, με τις τιμές εκκίνησης να ξεκινούν από το 1,2 εκατ. ευρώ.

Στις 14 του Σεπτέμβρη θα βγει εκ νέου στο σφυρί, με τιμή εκκίνησης στα 3 εκατομμύρια ευρώ, το ξενοδοχειακό συγκρότημα των πέντε κτηριακών μονάδων, με τις 98 κλίνες, στην Αρκάσα της Καρπάθου. Το έτος κατασκευής της ξενοδοχειακής μονάδας Royal Beach Hotel των 56 δωματίων, είναι το 2009, διαθέτει πισίνα 130 τ.μ., χώρο πάρκινγκ, αλλά και μια μικρή εκκλησία 15 τετραγωνικών μέτρων και με βάση την έκθεσης εκτίμησης, θεωρείται ότι, είναι σε καλή κατάσταση σε ότι αφορά την ποιότητα της κατασκευής του και την συντήρηση του.

Στις 5 Οκτωβρίου το σφυρί θα χτυπήσει και πάλι για το ξενοδοχείο Στελλίνα στην Σκιάθο, στην περιοχή Αμμουδιά, κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού, ένα μόλις χιλιόμετρο από το κέντρο και το λιμάνι του νησιού. Σε μια επιφάνεια οικοπέδου 5.447 τ.μ., η ξενοδοχειακή μονάδα των τριών κτηριακών εγκαταστάσεων με τις 168 κλίνες, ξεκινά με τιμή εκκίνησης τα 2,25 εκατομμύρια ευρώ. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει 76 δωμάτια και η εικόνα του από πλευρά συντήρησης και κατασκευής θεωρείται καλή.

Σε λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 9 του Σεπτέμβρη, το Alexandros Hotel στην Λευκάδα βγαίνει και πάλι στο σφυρί, με τιμή πρώτης προσφοράς, 1,71 εκατομμύρια ευρώ. Δεκατέσσερεις μέρες μετά από τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό του ξενοδοχείου Alexandros, στις 23 του Σεπτέμβρη, στο σφυρί βγαίνει και το τουριστικό κατάλυμα στον Λαγανά της Ζακύνθου, με το όνομα Australia/Sirene Hotel. Η τιμή εκκίνησης είναι στα 2,603 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Οκτώβριο και πιο συγκεκριμένα στις 19 του μήνα, το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για το ξενοδοχειακό συγκρότημα τεσσάρων αστέρων στην Σκιάθο, με την επωνυμία Skiathos Club Hotel. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1,19 εκατομμύρια ευρώ, με το ξενοδοχειακό συγκρότημα να αποτελείτai από δυο κτήρια με 70 κλίνες και 31 δωμάτια και την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται σε επίπεδο κατασκευής και συντήρησης καλή.

Με τιμή εκκίνησης τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ, έχει προγραμματιστεί για να βγει στο ηλεκτρονικό σφυρί στις 21 του Δεκέμβρη, το ξενοδοχειακό συγκρότημα τεσσάρων αστέρων Koufonisia Resort. Οκτώ ανεξάρτητα κτίρια χτισμένα σταδιακά από το 1990 μέχρι και το 2009, βρίσκονται σε μια έκταση 15 στρεμμάτων. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα που σύμφωνα με την σχετική έκθεση εκτίμησης, βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού των Μικρών Κυκλάδων, στο μαγευτικό Άνω Κουφονήσι, είναι σε μια περιοχή με μικρή πυκνότητα δόμησης, που διατηρεί αναλλοίωτο το κυκλαδίτικο στιλ αρχιτεκτονικής.

Στην ίδια ημερομηνία έχει προσδιοριστεί και ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το Malemi Hotel, στην Σκάλα Καλλονής. Η πρώτη τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού, για το ξενοδοχείο στο νησί της Λέσβου, έχει οριστεί στα 1,55 εκατομμύρια ευρώ, καθώς βέβαια ο χρόνος που έχουμε ως τότε να διανύσουμε είναι μακρύς, κανείς δεν ξέρει, όπως και στην περίπτωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Κουφονήσι, αν θα υπάρξει κάποια διαδικασία αναστολής των δυο πλειστηριασμών.

Στην Χανιώτη Χαλκιδικής στις 19 του Οκτώβρη, βγαίνει στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το ξενοδοχειακό συγκρότημα τεσσάρων αστέρων Lesse Hotel. H πρώτη τιμή εκκίνησης, έχει καθοριστεί στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Η έκταση στην οποία βρίσκονται τα πέντε κτήρια, η πισίνα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα μπαρ, τα εστιατόρια και το ποταμάκι με τον μικρό καταρράκτη, είναι 10 στρεμμάτων. Με 98 κλίνες και 56 δωμάτια το ξενοδοχειακό συγκρότημα, βρίσκεται στην χερσόνησο της Κασσάνδρας, μια ανάσα σχεδόν από την πλατεία Χανιώτης, με το έτος κατασκευής του να είναι το 2002 και την μονάδα να είναι κανονικά σε λειτουργία.

Στο σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και μια ακόμη μονάδα, το ξενοδοχείο Φαίδων Palace, τριών αστέρων που βρίσκεται στην Φλώρινα. Η τιμή εκκίνησης είναι καθορισμένη στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Φλώρινας. Το ξενοδοχείο διαθέτει 38 δωμάτια και βρίσκεται σε μια έκταση 2.147 τ.μ., οι υπαίθριοι χώροι επιφάνειας 200 τετραγωνικών μέτρων, έχουν φυτευτεί με λουλούδια, γρασίδι και κυπαρίσσια, ενώ υπάρχει εξωτερικός φωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο. Τα πεζοδρόμια, οι ράμπες, ο ακάλυπτος χώρος στο πίσω μέρος των κτηρίων και ο χώρος που οδηγεί στην είσοδο, είναι πλακοστρωμένοι με πέτρα, όπως επενδεδυμένα είναι και τα τοιχία.

Στις 28 του Σεπτέμβρη, το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για των τριών αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα Όασις, στην Μεσσηνία. Το ξενοδοχείο των 80 κλινών, με τα 32 δωμάτια, διαθέτει εστιατόριο, πισίνα, μπαρ, βοηθητικούς χώρους και βιολογικό καθαρισμό. Η έκταση στην οποία  βρίσκεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι επτά στερεμάτων, με την οικοδομική άδεια να έχει βγει το 1992. Το Όασις βρίσκεται στην περιοχή Καλό Νερό, του δήμου Τριφυλίας, σε μια περιοχή που σύμφωνα με την έκθεση εκτίμηση, τις τελευταίες δυο δεκαετίες, κατασκευάζονται ξενοδοχειακές μονάδες κοντά στην θάλασσα και με μεγάλη θέα. Η τιμή εκκίνησης στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, έχει οριστεί στα 1.703 .632 ευρώ.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More