fbpx

Ο σεισμός στη Φλώρινα που δεν έπαιξε στα ΜΜΕ – Π. Πέρκα: Θλιβερό και εξοργιστικό

0 101

Όσοι δεν το μάθατε πριν από λίγα 24ωρα έγινε ισχυρός σεισμός στην ακριτική Φλώρινα, ωστόσο τα ΜΜΕ επί της ουσίας απαξίωσαν την είδηση, αφήνοντας στο σκοτάδι τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, προφανώς για να μη ενοχλήσουν τη κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας για τις υποχρεώσεις τους ως Πολιτεία απέναντι στις πληγείσες περιοχές.

Η βουλευτής Φλώρινας και αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, θίγει το μείζον ζήτημα της έλλειψης ενημέρωσης και το γεγονός ότι έπαιξε όντως 4η-5η είδηση στα κανάλια, με ανοιχτή επιστολή που απέστειλε προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα πρακτορεία ειδήσεων και τις ενώσεις συντακτών της χώρας σχετικά με την προβολή της Φλώρινας.

Η κ. Πέρκα τονίζει την αναγκαιότητα προβολής της περιοχής όπως αυτή πλήττεται από σεισμικά και έντονα καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες μέρες και επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει πράξη στην επικοινωνία των ΜΜΕ ότι η Ελλάδα “ξεκινά από τις Πρέσπες και τη Φλώρινα”.

Αναλυτικά η επιστολή της της κ. Πέρκα έχει ως εξής:

“Αξιότιμοι -ες,

Όπως όλοι/ες γνωρίζετε από την 9η Ιανουαρίου 2022, ο Νομός Φλώρινας πλήττεται από έντονα σεισμικά φαινόμενα με μεγαλύτερο μέχρι στιγμής τον σεισμό των 5,3 της κλίμακας ρίχτερ, που έχει προκαλέσει τρομερή αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής μας. Ήδη από τις 10/01, η περιοχή μας βιώνει επιπρόσθετα σφοδρή κακοκαιρία με διαρκείς χιονοπτώσεις και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσχέρεια στην κυκλοφορία, συνεχή αποχιονισμό απομακρυσμένων κοινοτήτων που αποκλείονται, συνεχείς διακοπές ρεύματος, τηλεφώνου και θέρμανσης, με λιγοστά συνεργεία αποκατάστασης των βλαβών -με την περιοχή να τελεί υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης από τις 11/01. Φαινόμενα και καιρικές συνθήκες που κατά τ’ άλλα, αν συνέβαιναν ποτέ στην Αττική, τα δελτία ειδήσεων θα είχαν ανταποκρίσεις και κάλυψη ως πρώτο θέμα με διαρκή ενημέρωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι θλιβερό έως και εξοργιστικό για τους πολίτες του τόπου μου, να παρατηρούν ότι η δραματική κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή τους αποτελεί 4η και 5η είδηση στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Ακόμα πιο θλιβερό είναι να παρατηρούν τα δελτία καιρού και να μην αποτυπώνεται -πλην εξαιρέσεων- το πόσο χαμηλά φτάνει ο υδράργυρος στη Φλώρινα, το Αμύνταιο και τις Πρέσπες, όταν αυτός αναμένεται να αγγίξει θερμοκρασίες -14 κελσίου και με τους πολίτες να αγωνιούν πώς θα εγκαταλείψουν τις οικείες τους σε περίπτωση συνέχισης των σεισμικών φαινομένων.

Συνεπώς, σας ζητώ να σηκώσετε την φωνή της ΠΕ Φλώρινας εκεί που της αρμόζει. Να αναδείξετε τα ζητήματά μας, να αποτυπώνετε στους μετεωρολογικούς χάρτες το γεγονός ότι η Φλώρινα είναι η πρωτεύουσα νομού που σημειώνει πάντα τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και είναι λάθος να συγκρίνεται με χωριά άλλων νομών της Β. Ελλάδας.

Παρακαλώ να δώσετε την αξία που η περιοχή μας έχει τόσο ανάγκη, επικοινωνιακά και πρακτικά. Να γίνει πράξη στην επικοινωνία σας ότι η Ελλάδα «ξεκινά από τις Πρέσπες και τη Φλώρινα» και δεν τελειώνει εδώ πάνω.

Ελπίζω ότι η πένα σας, η φωνή και η γραφή σας θα ταρακουνά και θα υπενθυμίζει στην κεντρική εξουσία τον τόπο μας, που έδωσε «φως» σε όλη την Ελλάδα και στήριξε με θυσίες το μεγαλύτερο εκβιομηχανιστικό εγχείρημα της χώρας.

Σας ευχαριστώ,

Η Βουλευτής Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας
ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More